-

Algemeen

Vreselijk verdriet voor Floortje Dessing: ”Stuk van mij is weg”

Floortje Dessing gaat momenteel door een zeer zware periode. De presentatrice heeft haar vader verloren en staat op haar Instagram emotioneel stil bij dit ingrijpende verlies.

Verlies van haar vader

De vader van Floortje Dessing is een maand geleden 0verleden. “Uitgerekend op Hemelvaartsdag, is hij vertrokken: onze allerliefste, vrijgevochten en avontuurlijke vader,” schrijft ze in haar bericht.

Bij de post heeft Floortje een foto geplaatst van haar vader die voor een tent zit, een beeld dat veel voor haar betekent.

“Geboren in 1929 was vrijheid voor hem zo belangrijk, iets wat hij aan ons als kinderen altijd meegaf. Die vrijheid was voor hem ook buiten in de natuur, in zijn tent.”

De foto is gemaakt tijdens hun laatste keer samen op zijn geliefde natuurkampeerterrein in Langeveldslag.

Floortje deelt haar gevoelens over het verlies: “Op zijn 91e op zijn geliefde natuurkampeerterrein in Langeveldslag. Een stukje van mezelf is weg, maar samen met mijn sterke mams vieren we zijn leven.”

Geen contact met broer

Naast het verdriet om haar vader, speelt er ook een ander emotioneel aspect in het leven van Floortje. In november vorig jaar werd duidelijk dat Floortje geen behoefte meer had aan contact met haar broer, Johan.

Deze beslissing was niet gebaseerd op een persoonlijke daad van Johan, maar op zijn politieke standpunten.

Johan steunt de politieke partij Forum voor Democratie, iets waar Floortje sterk tegen is. “Ze zei: als jij daar nu geen afstand van neemt, dan ken ik je niet meer als mijn broer.”

Deze breuk heeft veel verdriet veroorzaakt bij hun ouders, die moeite hadden met de beslissing van Floortje om haar broer te distantiëren vanwege zijn politieke overtuigingen.

Herinneringen aan haar vader

De herinneringen aan haar vader zijn diepgeworteld en emotioneel. Floortje beschrijft haar vader als een vrijgevochten en avontuurlijke man die zijn liefde voor de natuur en vrijheid aan zijn kinderen doorgaf.

De laatste foto van haar vader, genomen op een natuurkampeerterrein, symboliseert zijn liefde voor het buitenleven.

Dit terrein in Langeveldslag was een speciale plek voor hem, en de foto herinnert Floortje aan de momenten die ze samen hebben gedeeld.

Het verlies van haar vader heeft een groot gat in haar leven geslagen, maar ze probeert zijn leven te vieren samen met haar moeder.

“Een stukje van mezelf is weg, maar samen met mijn sterke mams vieren we zijn leven,” schrijft ze. Deze woorden tonen zowel het diepe verdriet als de kracht die ze vindt in de herinneringen en de liefde die haar vader haar heeft nagelaten.

Rouw en verwerking

Het verlies van een ouder is altijd een ingrijpende gebeurtenis, en voor Floortje komt dit verlies in een tijd waarin ze ook andere persoonlijke uitdagingen het hoofd moet bieden.

De breuk met haar broer vanwege politieke meningsverschillen heeft de familiedynamiek verder gecompliceerd.

Ondanks deze moeilijkheden probeert Floortje kracht te putten uit de goede herinneringen en de liefdevolle steun van haar moeder.

Floortje’s beslissing om publiekelijk stil te staan bij het verlies van haar vader en haar gevoelens te delen, biedt haar fans en volgers een inkijkje in haar persoonlijke leven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Floortje Dessing (@floortjedessing)

Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om onze dierbaren te koesteren en de waarden die ze ons bijbrengen te eren, zelfs als we door moeilijke tijden gaan.

Conclusie

Floortje Dessing bevindt zich in een periode van diepe r0uw na het verlies van haar vader. Ze herdenkt hem als een vrijgevochten en avontuurlijke man die zijn liefde voor de natuur doorgaf aan zijn kinderen.

Ondanks de breuk met haar broer, die voor extra verdriet zorgt binnen de familie, vindt Floortje kracht in de herinneringen aan haar vader en de steun van haar moeder.

Haar openheid over deze moeilijke periode biedt troost en inspiratie aan haar volgers, en herinnert ons aan de kracht van familiebanden en de belangrijke waarden die we van onze ouders meegekregen hebben.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder