-

Algemeen

Met dit trucje gaat de batterij van je telefoon of laptop een stuk langer mee! (werkt echt)

Tips om de Batterijduur van je Elektronische Apparaten te Verlengen

Heb je het gevoel dat je telefoon na een paar uur gebruik al bijna leeg is? Of dat je laptop het maar kort volhoudt? Dit komt omdat elke keer dat je jouw apparaat oplaadt, de conditie van de batterij iets verslechtert. Hier zijn enkele tips om de batterij van je apparaat zo lang mogelijk in goede staat te houden.

Hoe Werken Lithium-Ion Batterijen?

De batterijen in veel van je elektronische apparaten, zoals telefoons en laptops, zijn lithium-ion batterijen. Deze batterijen werken door een samenspel tussen positieve en negatieve deeltjes binnenin. Over het algemeen kunnen deze batterijen ongeveer 300 tot 500 keer volledig opgeladen worden. Hierbij maakt het niet uit of je de batterij in één keer helemaal gebruikt of in meerdere keren.

Slim Opladen

Wil je dat je batterij zo lang mogelijk meegaat? Probeer dan de batterij te gebruiken binnen een bepaalde marge, namelijk tussen de 20% en 80% van de volledige capaciteit. Laat je apparaat ook niet onnodig lang aan de oplader liggen en vermijd dat je batterij helemaal leeg raakt voordat je hem weer oplaadt. Het is ook een goed idee om de originele oplader en kabel te gebruiken. Zo weet je zeker dat je apparaat precies de juiste hoeveelheid stroom krijgt.

Energie Besparen

Het is beter voor je apparaat en je portemonnee om zuinig om te gaan met je batterij. Let op met extreme temperaturen; te warm of te koud is niet goed voor de levensduur van je batterij. Voor telefoons is het advies om ze te gebruiken bij temperaturen tussen de 0 en 35 graden Celsius. Het is ook belangrijk om je software up-to-date te houden. Ontwikkelaars voeren vaak updates uit die helpen om batterij te besparen. Een slecht bereik of wifi-signaal kan er ook voor zorgen dat je batterij sneller leegloopt.

Daarnaast kunnen een hoge schermhelderheid en het gebruik van functies zoals bluetooth extra belastend zijn voor je batterij. Veel apparaten hebben een speciale energiebesparende modus die helpt om achtergrondtaken te verminderen. Gebruik deze modus om de batterijduur te verlengen.

Wanneer de Batterij Vervangen?

Uiteindelijk zal elke batterij verouderen en minder lang meegaan. Als dat gebeurt, kun je overwegen om de batterij te vervangen. Afhankelijk van je apparaat kan dit makkelijk of juist wat moeilijker zijn. Bij sommige telefoons en laptops is het vervangen van de batterij heel eenvoudig. Je hoeft dan alleen maar voor een originele nieuwe batterij te zorgen en deze te plaatsen. Bij andere apparaten, zoals iPhones, kan het wat duurder en lastiger zijn.

Tips voor een Langere Batterijduur

  1. Gebruik Altijd de Originele Oplader en Kabel: Dit zorgt ervoor dat je apparaat precies de juiste hoeveelheid stroom krijgt.
  2. Laat je Apparaat Niet te Lang aan de Oplader Liggen: Het continu opladen van een volledig opgeladen batterij kan de levensduur verkorten.
  3. Houd je Software Up-to-Date: Ontwikkelaars brengen updates uit die de efficiëntie en levensduur van de batterij kunnen verbeteren.
  4. Gebruik de Energiebesparende Modus: Deze modus kan helpen om achtergrondtaken te verminderen en de levensduur van je batterij te verlengen.
  5. Houd je Schermhelderheid Zo Laag Mogelijk: Een hoge schermhelderheid verbruikt veel energie.
  6. Voorkom dat je Batterij Helemaal Leegloopt: Probeer je batterij op te laden voordat deze onder de 20% komt.

Conclusie

Door enkele eenvoudige aanpassingen aan je oplaad- en gebruiksgewoonten kun je de levensduur van je batterij aanzienlijk verlengen. Het gebruik van originele opladers, het vermijden van extreme temperaturen, het up-to-date houden van je software, en het gebruik van energiebesparende modi zijn enkele van de meest effectieve manieren om dit te bereiken. Hoewel elke batterij uiteindelijk aan vervanging toe zal zijn, kunnen deze tips helpen om de tijd tussen vervangingen te verlengen en de prestaties van je apparaten te optimaliseren.

Bron: Radar

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder