-

Algemeen

Lees verder: ”Mijn man nodigde in het geheim een man uit die ik nog nooit heb ontmoet voor onze gezinsvakantie — hij flipte toen ik hem een lesje leerde”

Een Familie Vakantie Nam Een Onverwachte Wending

Hallo allemaal, ik wil een bizar verhaal delen over een familievakantie die een onverwachte wending nam. Wat begon als een plan om weer dichter bij elkaar te komen, veranderde in een weekend waarin ik wraakplannen smeedde en mijn man de vakantie alleen doorbracht.

Ik ben Hanna Stone en ik wil graag delen wat er afgelopen weekend is gebeurd. Een paar weken geleden planden mijn man, Jack, en ik een familievissersuitje om weer met elkaar in contact te komen. Jack werkt zo veel dat we hem nauwelijks meer zien, en onze jongste is een vijf maanden oude baby die borstvoeding krijgt. Aangezien we zo weinig tijd samen hebben, was het doel van de reis om kwalitatieve tijd met elkaar door te brengen als gezin.

We vertrokken vrijdagochtend om onze boot te halen en naar ons kamp te gaan voor het weekend. Alles ging goed totdat we ongeveer 40 minuten onderweg waren. Jack kreeg een telefoontje en zei dingen als: “Ja, ik ben er bijna” en “Wat heb je meegebracht?” Toen hij ophing, vroeg ik: “Wie was dat?”

“Het was Heath,” antwoordde hij nonchalant.

“Wie is Heath?”

Jack keek naar me. “Hij is een collega van mij.”

Ik voelde een knoop in mijn maag. “Je hebt hem uitgenodigd voor onze familietrip zonder het mij te vertellen?”

Jack haalde zijn schouders op alsof het niets bijzonders was. “Ja, ik dacht niet dat het uitmaakte. Heath wilde de boot zien en wat tijd doorbrengen.”

Ik kon niet geloven wat ik hoorde. “Jack, deze reis was bedoeld om weer dichter bij elkaar te komen als gezin. Ik wil het weekend niet doorbrengen met het voeden van onze baby en het in de gaten houden van de kinderen terwijl jij met je vriend socialiseert.”

Jack probeerde me gerust te stellen. “Het zal niet zo zijn. Ik heb Heath verteld dat deze trip voor de kinderen is en dat ik tijd met hen zal doorbrengen. Hij komt gewoon mee.”

Ik schudde ongelovig mijn hoofd. “Nee, Jack. Ik weet precies hoe dit zal gaan. Heeft hij bier meegebracht?”

Jack keek weg, wat mijn vermoeden bevestigde. “Ja, maar het is niet zo dat hij dronken zal worden. Het zijn maar een paar biertjes.”

Ik onderbrak hem. “Draai de auto om. Breng ons terug naar huis.”

Jack was verbijsterd. “Waarom? We zijn al onderweg.”

Ik stond erop. “Ik ga het weekend niet doorbrengen met een ongemakkelijk gevoel terwijl jij plezier hebt met Heath. Breng ons nu terug naar huis.”

Met tegenzin draaide Jack de auto om en reed ons terug. Hij was zichtbaar boos, maar dat kon me niets schelen. Deze trip was bedoeld voor ons gezin, niet voor zijn collega.

Toen we thuiskwamen, was Jack nog steeds woedend. “Ik kan niet geloven dat je hier zo’n groot probleem van maakt, Hanna. Het was maar Heath.”

Ik keek hem boos aan. “Jack, we hebben deze reis in detail besproken. Het was bedoeld om ons gezin weer bij elkaar te brengen. Hoe kon je denken dat het oké was om een collega uit te nodigen?”

Jack gooide zijn handen in de lucht. “Ik zie Heath elke dag op het werk. Ik dacht gewoon dat het leuk zou zijn om buiten kantoor met hem op te trekken.”

Ik schudde mijn hoofd. “En je dacht niet aan hoe ongemakkelijk het voor mij zou zijn? Borstvoeding geven aan onze baby in het bijzijn van een vreemde, terwijl ik op alle kinderen moet letten terwijl jullie lol hebben? Nee, Jack. Dit was een familietrip, geen sociale aangelegenheid.”

Jack probeerde zichzelf te verdedigen. “Heath weet dat de trip voor de kinderen is. Hij zou niet in de weg lopen.”

Ik kruiste mijn armen. “Dat geloof ik niet. Je zei dat hij bier meegebracht heeft. Ik weet precies hoe dit zou gaan. Jullie twee zouden lol hebben terwijl ik al het werk zou doen.”

Jack zuchtte. “Oké, wat wil je dat ik doe?”

Ik nam een diepe ademteug. “Ik wil dat je alleen op deze trip gaat. Ik neem de kinderen ergens anders mee.”

Jack keek verward. “Wat bedoel je?”

“Ik ga een Airbnb aan het meer huren voor het weekend. De kinderen en ik zullen onze eigen trip hebben,” zei ik met een glimlach.

Jack was sprakeloos maar vertrok naar de trip met Heath. Ik pakte de kinderen in, huurde een Airbnb en liet Jack een sms achter over onze plannen.

Met een duidelijk plan in gedachten, reed ik weg. Jack wilde een weekend met zijn vriend? Prima. De kinderen en ik zouden onze eigen avonturen beleven.

De Airbnb was perfect, een knusse hut aan het water. De kinderen waren opgewonden en ik voelde een golf van opluchting. We brachten het weekend door met vissen, zwemmen en een bezoek aan een nabijgelegen pretpark. De kinderen hadden de tijd van hun leven en ik genoot van elk moment zonder de stress van een onverwachte gast.

Omdat er geen mobiel bereik was, hoorde ik niets van Jack. Het was een verfrissende pauze die me in staat stelde me volledig op mijn kinderen te concentreren.

Zondagochtend pakten we in en gingen we naar huis. Ik voelde een gevoel van kalmte, wetende dat ik de juiste beslissing had genomen voor mezelf en mijn kinderen. Toen we de oprit opreden, zag ik Jack wachten, duidelijk boos.

Jack stormde naar de auto zodra we parkeerde. “Waar ben je in godsnaam geweest?” vroeg hij boos.

Ik stapte rustig uit en begon de kinderen los te maken. “Ik heb je verteld, Jack. We gingen naar het meer voor het weekend. Ik heb je een sms gestuurd.”

Jack was woedend. “Ik kwam vrijdagavond terug om de rest van het weekend met jullie door te brengen, maar jullie waren weg! Ik kon je helemaal niet bereiken!”

Ik keek hem recht aan. “Dit was niet gebeurd als je je aan het oorspronkelijke plan had gehouden, Jack. Je maakte deze trip over jou en Heath, niet over ons gezin.”

Jack liet zijn handen door zijn haar gaan van frustratie. “Ik was vrijdag maar tot 5 uur ’s middags met Heath. Ik kwam terug om tijd met jullie door te brengen. Maar je was al weg! Kon je niet wachten?”

Ik schudde mijn hoofd. “Jack, ik moest een punt maken. Deze trip was bedoeld voor ons als gezin. In plaats daarvan besloot je een vreemde mee te nemen, wat het voor mij ongemakkelijk en onprettig maakte. Ik wilde mijn weekend zo niet doorbrengen.”

Jack zuchtte. “Dus je ging er gewoon vandoor zonder me een kans te geven het goed te maken?”

“Ik deed wat ik moest doen voor onze kinderen en mezelf,” zei ik vastberaden. “We hadden een geweldig weekend. We hebben gevist, gezwommen en zijn naar een pretpark geweest. De kinderen hebben genoten.”

Jack keek verslagen. “Wat nu?”

Ik verzachtte mijn toon een beetje. “Jack, je moet begrijpen hoe belangrijk onze gezinstijd is. Je kunt niet zomaar dingen op me afvuren en verwachten dat ik ermee akkoord ga. We moeten beter communiceren en elkaars gevoelens respecteren.”

Jack knikte langzaam. “Ik begrijp het, Hanna. Ik heb het verknald. Het spijt me.”

Ik zuchtte. “Ik ben niet op zoek naar een verontschuldiging. Ik wil gewoon dat we op dezelfde golflengte zitten als het gaat om ons gezin. Kunnen we dat doen?”

Jack stemde in en we beloofden allebei om aan onze communicatie te werken. Het was geen makkelijk weekend, maar het was een les voor ons beiden.

De kinderen en ik hadden een fantastische tijd aan het meer, en het voelde goed om Jack te laten zien dat onze gezinstijd niet vanzelfsprekend moet worden genomen. Maar een deel van me vraagt zich af of er een betere manier was geweest om mijn punt over te brengen zonder zoveel spanning te veroorzaken. Denken jullie dat ik verkeerd was om onze plannen zo drastisch te veranderen?

Algemeen

Erica Meiland geeft een update na diagnose van k@nker

Eerder werd bekendgemaakt dat bij Erica Meiland een voorstadium van k@nker werd geconstateerd. In het weekblad Weekend gaat ze dieper in op de kijk0peratie die volgde, waarbij ze haar baarmoeder en eierstokken liet verwijderen.

De realityster vertelde aan het weekblad hoe de fases verliepen. Eerst kreeg ze het bevolkingsonderzoek, daarna een bezoek aan de huisarts en vervolgens ging ze naar de gynaecoloog.

“Toen de huisarts belde dat ik werd doorverwezen, schrok ik me rot.” De uitslagen raakten haar diep. “Ik wil nog niet dood,” dacht ze, maar ook: “Als het mijn tijd is, kijk ik terug op een goed leven.”

Toen ze het advies kreeg om haar baarmoeder en eierstokken te laten verwijderen, vond ze dat direct een goed idee.

Kijkoperatie

Erica is goed hersteld na de ingreep. “Een kijk0peratie heeft zo weinig herstel nodig. De derde dag ging ik alweer naar de vuilnisbelt – met piepschuim, want ik mocht niet tillen,” vertelt ze aan Weekend.

Ze geeft aan “geen enkel verschil” te voelen zonder baarmoeder. In de video hieronder maakte Erica eerder het nieuws bekend in Chateau Meiland En Route.

Steun

Martien Meiland was de eerste die wist dat er bij haar een voorstadium van k@nker was geconstateerd. Hij reageerde met een bezorgd gezicht, volgens Erica: “Jeetje, nou dat weer!”

Dochters Maxime en Montana relativeerden de situatie volgens haar: “Je bent er vlug bij.” Erica noemt de gynaecologen in het Alrijne Z1ekenhuis “de grootste heldinnen.”

Lees verder