-

Algemeen

John van ’t Schip stuurt vieze berichten naar een erg jonge dame, gesprekken op internet gezet

John van ’t Schip, die het afgelopen seizoen de rol van interim-trainer bij Ajax vervulde, krijgt vanaf het komende seizoen een nieuwe functie binnen de Amsterdamse club. Momenteel geniet hij van zijn vakantie, waar hij niet bepaald met voetbal bezig is. Recentelijk is hij echter in opspraak geraakt vanwege een reeks vulgaire berichten die hij zou hebben verstuurd naar een 21-jarige vrouw.

Screenshots en Berichten

Juicechannel, een bekend roddelkanaal, heeft screenshots ontvangen van de betreffende jonge vrouw, waarin zij openbaart welke ‘vulgaire’ berichten zij van Van ’t Schip heeft ontvangen. Het kanaal schrijft op Instagram: “John houdt zich inmiddels bezig met hele jonge meiden. Hij is zelf namelijk 60 jaar oud en wij hebben een dame van 21 gesproken die wat aparte berichtjes heeft ontvangen. Het gesprek begon gewoon normaal.”

Het gesprek tussen Van ’t Schip en de jonge vrouw begint inderdaad onschuldig, maar naarmate de conversatie vordert, worden de berichten steeds persoonlijker en ongepaster. John laat de vrouw weten dat hij een kamer over heeft in zijn huis en noemt haar ‘supermooi’. Hij vraagt zelfs of hij bij haar kan logeren of zij bij hem in het hotel in de stad wil verblijven, waarbij hij nieuwsgierig is naar welk hotel zij mooi vindt.

Ongepaste Opmerkingen

Hoewel deze opmerkingen al als ongepast kunnen worden beschouwd, vooral gezien het leeftijdsverschil van bijna 40 jaar, worden de berichten nog explicieter. Van ’t Schip maakt opmerkingen over de borsten van de vrouw, waarbij hij aangeeft een ‘borstenman’ te zijn en de voorkeur te geven aan een natuurlijke vorm zonder implantaten. Hij vergelijkt haar uiterlijk zelfs met dat van zijn 0verleden vrouw, wat velen als respectloos en ongevoelig beschouwen.

De verspreiding van deze screenshots heeft tot veel ophef geleid op sociale media, waarbij velen hun afkeuring uitspreken over Van ’t Schip’s gedrag. De onderstaande berichten die Juicechannel publiceerde, geven een inkijkje in de inhoud van de conversaties:

Berichten van John van ’t Schip

  1. “Kan ik bij je logeren? Of kom je bij mij in het hotel in de stad? Welk hotel is denk je mooi?”
  2. “Ik ben een borstenman haha… mooie natuurlijke vorm, geen implantaten. Mijn vrouw had ook mooie. Volgens mij heb jij ook hele mooie. Fijne dag knappe lieve.”

Het Verlies van Danielle van ’t Schip

Deze controverse komt kort na een tragische periode in het leven van John van ’t Schip. In oktober vorig jaar verloor hij zijn geliefde vrouw Danielle, dochter van de beroemde zangeres Willeke Alberti, na een lange strijd tegen k*nker.

Het verlies van zijn vrouw heeft zonder twijfel een enorme impact op zijn leven gehad, en velen hebben medelijden met zijn persoonlijke verlies.

Danielle van ’t Schip werd breed gerespecteerd en geliefd binnen zowel de voetbalgemeenschap als daarbuiten. Haar 0verlijden bracht veel verdriet en medeleven teweeg, en de familie van ’t Schip kreeg veel steunbetuigingen vanuit alle hoeken van het land.

Reacties en Reflecties

De onthullingen over John van ’t Schip’s recente gedrag hebben geleid tot gemengde reacties. Terwijl sommigen empathie tonen voor zijn verlies en de mogelijke emotionele impact ervan, zijn anderen van mening dat zijn gedrag tegenover de jonge vrouw onaanvaardbaar is. Velen vragen zich af hoe dit zijn toekomstige rol binnen Ajax zal beïnvloeden en of er gevolgen zullen zijn voor zijn professionele carrière.

De club zelf heeft nog geen officiële verklaring afgelegd over de kwestie, maar insiders suggereren dat er mogelijk interne discussies plaatsvinden over hoe om te gaan met deze situatie. Gezien de prominente positie van Van ’t Schip binnen de club, kan dit incident gevolgen hebben voor zijn reputatie en de manier waarop hij door het publiek en zijn collega’s wordt gezien.

De Impact op de Jonge Vrouw

Naast de impact op John van ’t Schip en zijn familie, is het belangrijk om de situatie vanuit het perspectief van de jonge vrouw te bekijken. Het ontvangen van dergelijke berichten van een veel oudere en bekende persoon kan bijzonder stressvol en ongemakkelijk zijn. Het delen van haar ervaring met Juicechannel wijst op de noodzaak voor meer bewustzijn en dialoog over respectvolle communicatie, ongeacht leeftijd en status. 

Toekomstige Vooruitzichten

Terwijl John van ’t Schip zich voorbereidt op zijn nieuwe rol binnen Ajax, is het onduidelijk hoe deze controverse zich verder zal ontwikkelen. De aandacht van de media en het publiek zal waarschijnlijk blijven bestaan, en hoe hij en de club reageren op de situatie, kan bepalend zijn voor zijn toekomstige carrière en reputatie.

Voor Ajax is het van belang om zorgvuldig om te gaan met deze kwestie, gezien de impact die het kan hebben op de clubcultuur en de publieke perceptie. Transparantie en het nemen van verantwoordelijkheid kunnen cruciaal zijn in het aanpakken van de situatie en het herstellen van vertrouwen.

Conclusie

De recente onthullingen over John van ’t Schip’s gedrag hebben geleid tot een storm van reacties en controverse. Hoewel hij momenteel geniet van een welverdiende vakantie, worden de gevolgen van zijn daden waarschijnlijk nog lang gevoeld. Deze situatie biedt een gelegenheid voor zelfreflectie en groei, zowel voor Van ’t Schip als voor de betrokken partijen. Hoe dit zich verder zal ontwikkelen, blijft onzeker, maar één ding is duidelijk: het belang van respectvolle en gepaste communicatie kan niet genoeg benadrukt worden, ongeacht de omstandigheden.

Algemeen

Ali B doet het ondenkbare en is stiekem vertrokken: ‘Daar is géén uitleveringsverdrag!’

Ali B is recent ver00rdeeld tot twee jaar gev*ngenisstraf, wat een grote impact heeft gehad op zijn leven en carrière. Op 12 juli werd hij schuldig bevonden aan een verkr*chting en een poging tot verkr*chting, wat leidde tot een onvoorwaardelijke c*lstraf van twee jaar.

De rechtbank oordeelde dat Ali B in 2018 een slaapkamer in Heiloo was binnengedrongen en een vrouw, die op dat moment met Ronnie Flex was, ongevraagd en onverwacht had aanger*nd. Hoewel de r*chtbank niet genoeg bewijs vond om te bevestigen dat hij in 2014 Ellen ten Damme in Marokko had verkr*cht, werd wel bewezen geacht dat hij een poging daartoe had gedaan.

Ondanks dat de aangiften van de aanrandingen betrouwbaar werden geacht, werd Ali B hiervan vrijgesproken wegens gebrek aan wettelijk noodzakelijk steunbewijs. Ali B heeft inmiddels besloten in hoger beroep te gaan.

H0ger Beroep en Verwachtingen

Het h0ger beroep kan voor Ali B zowel positief als negatief uitpakken, afhankelijk van de uitkomst van de zaak. Deskundigen hebben uiteenlopende meningen over de mogelijke gevolgen. Catherine Keyl, een bekende media-persoonlijkheid, suggereert dat de straf aanzienlijk kan worden verkort, mogelijk zelfs tot één jaar. “Ik denk dat hij uiteindelijk één jaar zal krijgen, wat ik ook een gepaste straf vind, aangezien hij al aardig is gestraft in de media. Hij is enorm door de mangel gehaald en Ali heeft al jaren geen werk meer. Dat moet je wel enigszins meewegen. Hij was door het publiek al veroordeeld,” aldus Keyl.

Vrijheid en Vlucht

Ali B mag zijn hoger beroep in vrijheid afwachten, aangezien de rechtbank hem niet vluchtgevaarlijk acht. Hierdoor is zijn paspoort niet ingenomen en kan hij het land verlaten. Dit besluit heeft Ali B meteen benut door naar het buitenland te vertrekken. Hij werd gespot op een Duitse luchthaven, Weeze, in plaats van op Schiphol of een andere Nederlandse luchthaven, waarschijnlijk om herkenning te vermijden.

Reis naar Marokko

Foto’s van een Nederlandse reiziger, die in handen zijn gekomen van Evert Santegoeds, tonen dat Ali B met zijn vrouw, Breghje Kommers, en hun kinderen naar Marokko is gevlogen. Deze reis naar Marokko roept vragen op over de juridische implicaties, vooral omdat Nederland geen uitleveringsverdrag heeft met Marokko, zoals besproken door Bram Moszkowicz in Shownieuws.

Gevolgen en Publieke Reactie

De recente ontwikkelingen in de zaak van Ali B hebben niet alleen juridische, maar ook maatschappelijke en persoonlijke gevolgen. De strafzaak en de daaropvolgende veroordeling hebben Ali B’s reputatie ernstig beschadigd. Hoewel hij in hoger beroep gaat, blijft de publieke opinie verdeeld. Zijn vertrek naar het buitenland heeft gemengde reacties opgeroepen, waarbij sommigen begrip tonen voor zijn keuze om met zijn gezin te zijn, terwijl anderen zijn vertrek zien als een manier om verantwoordelijkheid te ontlopen.

De Toekomst van Ali B

De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de toekomst van Ali B. Het hoger beroep zal niet alleen bepalen of zijn straf wordt verkort of gehandhaafd, maar ook zijn verdere carrière en publieke imago. Zijn huidige situatie roept vragen op over de impact van publieke veroordeling en de rol van de media in strafzaken. De publieke belangstelling voor zijn zaak blijft groot, en elke ontwikkeling wordt nauwlettend gevolgd.

Conclusie

De ver00rdeling van Ali B en zijn daaropvolgende vertrek naar het buitenland hebben zowel juridische als maatschappelijke implicaties. Terwijl hij zijn hoger beroep in vrijheid mag afwachten, blijft de vraag hoe deze zaak zich zal ontwikkelen en welke gevolgen dit zal hebben voor Ali B’s toekomst. De uitkomst van het hoger beroep zal bepalend zijn voor zijn verdere leven, zowel persoonlijk als professioneel.

Lees verder