-

Algemeen

Koninklijk expert deelt verontrustend nieuws over Harry & Meghan – hoe ze een alternatieve koninklijke familie vormen, onthuld

Op 19 mei vierden Harry en Meghan hun zesde huwelijksverjaardag. Het paar trouwde in de St. George’s Chapel in Windsor en op dat moment werden ze gezien als de toekomst van de monarchie, samen met prins William en Kate Middleton.

Vandaag de dag weten we allemaal wat er is gebeurd. Wat begon als een vete tussen de koninklijke broers werd al snel een conflict tussen de Sussexen en de rest van de royals. De relatie is momenteel op een dieptepunt, en de vraag is of er ooit een verzoening zal komen.

Een nieuw leven in de VS

Nu, zes jaar later, hebben Harry en Meghan een nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Maar is het beter geworden? Een koninklijke expert zegt nu dat de rivaliteit nog erger zou kunnen worden, waardoor er twee verschillende koninklijke families zouden kunnen ontstaan.

Het grote koninklijke huwelijk van Harry en Meghan vond plaats op 19 mei 2018 in St. George’s Chapel, Windsor Castle.

De bruiloft was de eerste koninklijke sinds prins William en Kate Middleton zeven jaar eerder trouwden. Omdat Diana’s twee zonen hun eigen verbintenissen hadden gesloten, wilden veel mensen de twee huwelijken vergelijken.

Bezoek van Harry en Meghan aan Nigeria – een “koninklijke reis”?

Royal expert Richard Fitzwilliam gaf commentaar op het huwelijk van Harry en Meghan en zei dat ze “heel goed bij elkaar passen”.

Hij legde uit dat ze “altijd het onverwachte kunnen doen”, wat voor velen onaangenaam kan zijn. Fitzwilliam merkte op dat Harry niet meer zo toegejuicht wordt als vroeger in zijn thuisland. “Als er al iets met hem is, dan is het wel medelijden.

Ik denk niet dat Harry het ziet. Hij is gelukkig in zijn aparte wereld met Meghan en doet wat ze doen. Dat het nog lang mag duren – en ik denk dat het zo zal blijven.”

Ondertussen lijken Harry en Meghan het goed te doen in hun nieuwe leven. Meghan lanceert de American Riviera Orchard en heeft een programma voor Netflix en Cochrane entertainments.

Harry richt zich onder andere op zijn serie over polo. Hun recente reis naar Nigeria, hoewel privé, had zeker de attributen van een koninklijke reis.

Een alternatieve koninklijke familie?

Historicus Gareth Russell beweert dat Harry en Meghan in zekere zin een “alternatieve koninklijke familie” vormen.

Hij zei in een interview met The Sun’s Royal Exclusive dat dit een reële mogelijkheid is. “Het probleem voor de Sussexen is dat zodra je zoiets begint te doen, mensen veel kritischer worden over wat je daarbuiten doet – zoals commerciële ondernemingen of quasi-koninklijke tours,” aldus Russell.

Russell merkte op dat mensen hen meer onder de loep zullen nemen omdat ze hun activiteiten “The Office of Harry and Meghan” noemen.

Hij speculeerde dat dit deel zou kunnen uitmaken van een plan om af te stappen van de negatieve krantenkoppen van de afgelopen jaren.

“Is het misschien een iets meer sociaal conservatieve richting en zien ze zichzelf als royals in ballingschap bij gebrek aan een beter woord?”

Populariteit en toekomst

De historicus concludeerde dat de populariteit van Harry en Meghan momenteel vrij laag is in Amerika, maar dat dit kan veranderen.

De publieke opinie is altijd een beetje een achtbaan. Hij suggereerde dat ze absoluut op een Amerikaanse tournee zouden kunnen gaan en dat er aanwijzingen zijn dat ze dat ook van plan zijn.

Verzoening met de royals?

De vraag blijft of Harry en Meghan ooit de banden met prins William en Kate Middleton zullen herstellen. De breuk tussen de broers heeft niet alleen hun persoonlijke relaties beïnvloed, maar ook de perceptie van het publiek over de koninklijke familie als geheel.

Wat denk jij?

Denk jij dat Harry en Meghan het goed zullen maken met prins William en Kate Middleton? Deel dit artikel op Facebook en geef ons je mening!

Dit verhaal over Harry en Meghan toont de complexiteit van koninklijke relaties en de invloed van persoonlijke keuzes op publieke perceptie.

Het benadrukt ook hoe koninklijke families zich aanpassen en veranderen in het licht van moderne uitdagingen. Terwijl de wereld blijft toekijken, zal de tijd uitwijzen hoe de toekomst van de Sussexen zich zal ontvouwen en of er ooit een verzoening zal komen met de rest van de koninklijke familie.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder