-

Algemeen

Tom Cruise verklapt voor welke beroemde vrouw hij gezwicht is

Tom Cruise is waarschijnlijk een van de bekendste gezichten en namen ter wereld. Maar zelfs een megaster heeft momenten waarop hij gewoon een fan wordt.

De acteur heeft onthuld wat hij op zijn zeldzame vrije dag heeft gedaan, en zijn enthousiasme daarover is onmiskenbaar! Je zou denken dat iemand als Tom Cruise niet onder de indruk zou zijn van een andere ster.

Onlangs onthulde hij dat hij op zijn vrije dag besloot om naar een concert van Janet Jackson te gaan. Hij kon zijn opwinding over het zien van de zangeres live niet onderdrukken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Janet Jackson (@janetjackson)

Hij bezocht haar concert vorige maand. De filmster zei: “Dat was een moment, ja, dat was mijn vrije avond. Dat was mijn laatste pauze,” zei Cruise en lachte. Hij voegde eraan toe: “Ik wil gewoon zeggen dat je naar Janet moet gaan.”

En voor het geval je je afvroeg hoe Tom Cruise is bij concerten, deelde hij mee dat hij “gewoon naar binnen gaat” en er net als elke andere fan van geniet. Cruise zei: “Ik ben daarbinnen, ja, kom op! Het is Janet, ze is een legende.”

Janet Jackson postte een foto van hen beiden backstage bij haar “Together Again”-tour in Charlotte (North Carolina, VS). Ze onderschriftte de foto met “T[om], het was zo leuk om je te zien en het was leuk om wat tijd samen door te brengen.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Janet Jackson (@janetjackson)

“Ze kan me noemen zoals ze wil” Op de vraag naar zijn bijnaam, zwijmelde Cruise dat Janet Jackson hem kon noemen zoals ze wilde. Hij zei: “Ja, ze noemt me T. Kijk, ze kan me noemen zoals ze wil. Ze is Janet Jackson! Ze is een godin. Ze is een godin.”

Cruise promoot momenteel het zevende deel van de Mission Impossible-serie, Mission Impossible – Dead Reckoning Part One. De acteur zorgt ervoor dat hij zijn carrière en succes nooit als vanzelfsprekend beschouwt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Janet Jackson (@janetjackson)

“Het is ongelooflijk,” zei Cruise over zijn carrière en succes. “Ik knijp mezelf elke dag. Ik beschouw niets als vanzelfsprekend.” “Ik herinner me dat ik 18 jaar oud was en Taps aan het filmen was, en ik herinner me dat ik vier jaar oud was en dacht dat ik films wilde maken en de wereld wilde rondreizen, en nu zijn we hier in Rome,” voegde Cruise eraan toe.

“Het is iets waarbij ik constant denk: ‘Dit is zo buitenaards’ en ‘Wat gebeurt hier? Dit is gek.’ … Ik voel me gewoon erg bevoorrecht,” besloot hij.

Tom Cruise is een van de meest succesvolle acteurs ter wereld. Het is mooi om te zien dat hij ondanks zijn succes onder de indruk is van iemand anders!

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder