-

Algemeen

Beelden: Nikkie Plessen compleet afgekraakt vanwege ‘eng decolleté’

Nikkie Plessen mag dan niet de grootste favoriet zijn onder bekende Nederlanders, maar ze dient wel als een inspirerend voorbeeld voor veel vrouwen op het gebied van zakendoen.

Ooit begonnen als vj bij TMF en met een rolletje in Goede Tijden, Slechte Tijden, heeft Plessen zichzelf opgewerkt tot modeontwerpster, actrice, presentatrice, model en ondernemer.

Met haar kledingmerk NIKKIE heeft ze aanzienlijke winsten weten te behalen. Vorig jaar stond ze op nummer 69 van jonge miljonairs in Nederland, waarmee ze een van de drie jonge vrouwelijke miljonairs in de top 100 is.

Een opmerkelijke prestatie gezien haar achtergrond. Haar geschatte vermogen wordt momenteel rond de 24 miljoen euro geschat, wat niet mis is voor iemand van slechts 37 jaar oud.
Nikkie Plessen

Echter, Nikkie ligt niet altijd goed bij het Nederlandse publiek, deels door haar vermeende ‘diva-gedrag’.

Vorig jaar kwam ze in opspraak door te verkondigen dat mensen die het financieel minder breed hebben gewoon een sjaal van 100 euro van haar merk zouden moeten kopen, als een manier om toch een luxe item te bezitten zonder duizenden euro’s uit te geven aan een tas.
Nikkie Plessen

Deze keer staat ze echter in de schijnwerpers vanwege haar decolleté.

Volgers zijn verbaasd wanneer Nikkie een gewaagd setje draagt voor een foto.

Sommige volgers uiten kritiek op haar keuze van kleding.

Sabine zegt: “Nee, ik ben geen fan. Dit ziet er allemaal niet zo lekker uit van boven.” Eef vindt het er zelfs eng uitzien: “Sorry, maar dit ziet er echt eng uit.”

Kim verdedigt Nikkie echter en vindt dat haar volgers niet zo moeten zeuren: “Wat kunnen vrouwen elkaar toch afbranden! Alleen al vanwege een decolleté! Ze draagt wat ze wil en daar mag je trots op zijn.”

De foto’s laten zien dat Nikkie Plessen zich niet laat weerhouden door de mening van anderen en trots is op haar lichaam en haar kledingkeuzes.

Hoewel sommige mensen kritiek hebben op haar stijl, zijn er ook velen die haar bewonderen voor haar zelfverzekerdheid en haar vermogen om haar eigen pad te volgen.

Nikkie blijft dus een controversiële figuur, maar ze blijft onverschrokken haar weg volgen in de wereld van mode en ondernemerschap.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder