-

Algemeen

Massa is Kassa-kijkers gaan helemaal los op Wendy: ”Keihard betrapt”

Gisteravond stond er weer een aflevering van “Familie Gillis: Massa is Kassa” op het programma. Zoals elke week laten kijkers massaal weten wat ze van bepaalde fragmenten of van de gehele uitzending vinden. Dit keer moest Wendy het flink ontgelden.

Massa is Kassa

Op vrijdagavond, een dag na “De Bauers”, moeten we het tegenwoordig doen met “Massa is Kassa”. De realityserie is inmiddels al aanbeland in het twaalfde seizoen, maar de kijkcijfers lopen steeds verder terug. Desondanks denkt Peter Gillis nog niet aan stoppen. Deze week liet hij weten dat hij ook graag seizoen 13 (en wellicht 14 en 15) wil maken. Of John de Mol daar ook zo over denkt, is maar de vraag. De vakantieparkenbaas, die zijn parken in Nederland aan een nieuwe pachter heeft overgedragen, moet immers ook nog voor de rechter verschijnen in de zaak tegen Nicol Kremers.

Maar vanavond waren Peter en zijn gezin gewoon weer op de buis te zien. In deze aflevering was er speciale aandacht voor Wendy, die druk bezig was met haar zangdebuut.

Meisje van de Handel

Eerder deze week kondigde Wendy haar eerste single aan via Instagram, en vandaag lanceerde ze deze officieel. Het nummer heet “Meisje van de handel”. Mogelijk is deze titel geïnspireerd op het nummer van Roy Donders, die in 2021 zijn liedje “Jongen van de handel” uitbracht. Hoewel Wendy zich hiermee als zangeres presenteert, blijft haar nieuwe carrièrepad niet onopgemerkt door het publiek.

Kijkers Reageren

Kijkers van de show merkten vanavond iets opvallends op: het kapsel van Wendy. Velen menen te zien dat Wendy een pruik draagt, en niet zomaar een pruik, maar volgens hen een slecht passende. Dit leidde tot een stortvloed aan reacties op social media, waarbij veel kijkers hun scherpe observaties deelden. Hier zijn enkele van die reacties:

  • “Is het iemand anders ook opgevallen dat Wendy een pruik draagt? Het ziet er echt niet uit!”
  • “Wendy probeert haar zangcarrière een boost te geven, maar die pruik helpt niet echt mee.”
  • “Kan iemand Wendy alsjeblieft een betere pruik bezorgen? Dit is gewoon zielig.”

Reflectie op Wendy’s Zangdebuut

Ondanks de kritiek op haar uiterlijk, was Wendy’s zangdebuut een belangrijk moment voor haar. Haar nummer “Meisje van de handel” is een stap in een nieuwe richting en laat zien dat ze niet bang is om nieuwe dingen te proberen. Het is echter duidelijk dat haar verschijning op televisie minstens zo veel aandacht trekt als haar muzikale talent.

De Toekomst van Massa is Kassa

Hoewel de kijkcijfers dalen, blijft “Massa is Kassa” een bron van vermaak en discussie onder zijn trouwe kijkers. Peter Gillis’ vastberadenheid om door te gaan met de serie, ondanks juridische problemen en wisselende kijkcijfers, toont zijn toewijding aan het programma en zijn publiek. Of de show een dertiende seizoen zal krijgen, hangt mogelijk af van de besluitvorming van John de Mol en de prestaties van de huidige seizoenen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Wendy van Hout (@wendy.van.hout)

Conclusie

“Familie Gillis: Massa is Kassa” blijft een polariserende show die zowel fans als critici aantrekt. Wendy’s nieuwe stap in de muziekwereld biedt stof tot nadenken en discussie, net zoals de show zelf dat doet. Terwijl de toekomst van de serie onzeker is, blijft het voorlopig een vaste waarde op de Nederlandse televisie.

Kijkers zullen ongetwijfeld blijven afstemmen om te zien wat er verder gebeurt met Peter, Wendy en de rest van de familie Gillis. Of Wendy’s zangcarrière zal slagen en of de show een nieuw seizoen krijgt, blijft voorlopig een open vraag. Maar één ding is zeker: “Massa is Kassa” blijft een bron van gesprek en vermaak voor velen.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder