-

Algemeen

Gordon kapot van verdriet: ”Ik ben keihard opgelicht”

Zanger Gordon is weer terug in de schijnwerpers, maar deze keer met minder vrolijk nieuws. Via Instagram deelt hij zijn frustratie en teleurstelling met zijn volgers over een recente aankoop. De geliefde zanger is er helemaal doorheen en uit zijn gevoelens in een video die hij op het platform heeft geplaatst.

Chinese Website

Gordon begint zijn verhaal met een diepe zucht. “Pff, ik ben zo klaar met die Chinese websites,” begint hij. Hij vertelt dat hij via Temu, een populaire Chinese webshop, een paar schilderijen had aangeschaft. “Op de website stond 60 bij 50 centimeter groot, dus ik dacht dat is een mooi maatje, laat ik ze maar bestellen,” legt hij uit. Gordon had 20 euro per schilderij betaald en zat vol verwachting te wachten op zijn bestelling. Maar toen hij de doos opende, ging het helemaal mis.

Teleurstellende Ontdekking

Tot zijn grote schrik en teleurstelling bleken de schilderijen veel kleiner te zijn dan hij had verwacht. “Wat een oplichters,” zegt hij lachend in zijn video, terwijl hij de kleine lijstjes laat zien die niet groter zijn dan zijn handpalm. “Echt hoor, ik blijf er telkens intuinen. Wat een honden!”

Goor’s Frustratie

Gordon uit zijn frustratie duidelijk en probeert tegelijkertijd zijn teleurstelling met humor te verzachten. Hij noemt de verkopers “honden” en lacht zijn ellende weg. “Ik blijf er maar intuinen,” herhaalt hij terwijl hij zijn hoofd schudt.

Reeks van Misverstanden

Het is niet de eerste keer dat Gordon te maken heeft met teleurstellingen in online aankopen. Eerder heeft hij al vaker zijn ervaringen gedeeld over producten die niet aan de verwachtingen voldeden. Zijn volgers zijn inmiddels bekend met zijn avonturen op online marktplaatsen en voelen met hem mee. Veel van zijn fans reageren ondersteunend en delen hun eigen ervaringen met soortgelijke situaties.

Reacties van Fans

De video heeft een stortvloed aan reacties uitgelokt van zijn volgers. Veel mensen laten weten dat ze soortgelijke ervaringen hebben gehad met online aankopen. “Ik heb ook weleens iets besteld en toen het binnenkwam, was het veel kleiner dan ik dacht,” schrijft een volger. “Je bent niet de enige, Goor!,” reageert een ander. De steunbetuigingen en empathische reacties lijken Gordon een hart onder de riem te steken.

Een Waarschuwing voor Anderen

Gordon’s ervaring dient als een waarschuwing voor anderen die van plan zijn om aankopen te doen via buitenlandse webshops. Hij benadrukt het belang van goed opletten bij het bestellen en misschien wel tweemaal nadenken voordat je op de bestelknop drukt. “Laat dit een les zijn voor iedereen,” zegt hij. “Lees de beschrijvingen goed en wees voorbereid op verrassingen.”

Wat Nu?

Hoewel Gordon teleurgesteld is, laat hij zich niet uit het veld slaan. Hij blijft zijn positieve instelling behouden en probeert er het beste van te maken. “Ach ja, het is maar geld,” zegt hij aan het einde van zijn video. “Volgende keer beter.”

De gebeurtenis is een perfecte illustratie van de risico’s van online winkelen, vooral bij onbekende of buitenlandse websites. Het is een herinnering dat het altijd belangrijk is om recensies te lezen, de beschrijvingen goed door te nemen en te beseffen dat niet alles altijd is zoals het lijkt.

Een Leermoment

Gordon’s ervaring kan gezien worden als een leermoment voor velen. Hij heeft met zijn video niet alleen zijn frustratie geuit, maar ook anderen gewaarschuwd om voorzichtig te zijn met online aankopen. Het laat zien dat zelfs bekende personen niet immuun zijn voor de valkuilen van internetshoppen.

Met zijn openheid en humor heeft Gordon niet alleen zijn eigen verhaal gedeeld, maar ook een glimlach op het gezicht van velen getoverd, ondanks de teleurstelling. Zijn fans blijven hem steunen en kijken uit naar zijn volgende avonturen, hopelijk met meer geluk en minder teleurstellingen.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder