-

Algemeen

Glennis Grace onthult wat Fred van Leer haar geflikt heeft: ‘Echt zo erg!’

Begin 2022 was Glennis Grace groot nieuws vanwege een incident waarbij zij en een groep mensen een plaatselijke Jumbo in de Jordaan aanvielen.

Dit incident vond plaats na een aanvaring tussen haar zoon en een medewerker van de winkel. Haar zoon had in de winkel gerookt en werd, nadat hij weigerde te stoppen, de winkel uitgeduwd.

Glennis werd vervolgens, vanwege vermeende m!shandeling, gearr*steerd en vastgezet. Deze gebeurtenis leidde tot een onmiddellijke annulering van al haar optredens en projecten.

Fred van Leer laat Glennis vallen

Een van de laatste lichtpuntjes voor Glennis was een gepland optreden in de show van Fred van Leer, een van haar beste vrienden.

Echter, ook Fred liet haar vallen. In een recent interview klapt Glennis uit de school over hoe dit ging: “Ik weet nog dat ik hem belde.

Ik zei: ‘Ik word nu gecanceld. De ene na de andere cancelt mij.’ En hij was natuurlijk een heel goede vriend van mij.”

Glennis had hoop dat Fred haar zou blijven steunen: “Ik weet niet of ik nu te veel ga zeggen, want mensen worden zo snel boos, maar het is niet vanuit mijn persoon boos bedoeld.

Ik vind wel dat ik kan zeggen hoe het ging en hoe het voelde voor mij. ‘Nee, ik ga jou nooit laten vallen. Ik wil dat jij met mij het podium op komt, ik hou je hand vast en let’s go.’”

De klap kwam hard aan

Ondanks de woorden van Fred, voelde Glennis al nattigheid: “Ik had toch in m’n achterhoofd van: jawel, ik weet dat jij ook met zakelijke belangen te maken hebt, dus dit gaat sowieso faya zijn en dat gebeurde ook.

Een week later was dat helemaal weg en the rest is history. Er is niemand bij mij aan de deur gekomen.

Niemand van de mensen die voor mij heel persoonlijk waren, waar ik kerst mee heb gevierd, waarvan ik kinderen heb zien opgroeien.”

De pijn van afwijzing

Glennis deelt openhartig wat de afwijzing met haar heeft gedaan: “Niemand van hen, waar ik een jarenlange vriendschap mee heb gehad, is bij mij aan de deur geweest om te zeggen: luister Glen, ik ga je nu even door elkaar schudden, what the f*ck heb je gedaan, I love you, máár ik moet iets doen wat ik niet wil doen.

Als je het me op een bepaalde manier persoonlijk had verteld, dan had ik alle begrip gehad. Maar dit ging via andere mensen en mensen die een mening hadden en persoonlijk niks met mij te maken hadden. Dat vond ik persoonlijk denk ik het allerergste.”

Glennis vertelt haar verhaal

In de podcast Real Talk vertelt Glennis meer over haar ervaringen en hoe ze zichzelf uiteindelijk als slacht0ffer ziet van de situatie.

Ze benadrukt dat de manier waarop mensen haar hebben behandeld, haar diep heeft geraakt. De annuleringen en afwijzingen waren niet alleen professioneel maar ook persoonlijk zeer pijnlijk.

Terug naar de kern

Het incident in de Jumbo heeft een kettingreactie veroorzaakt die Glennis’ leven en carrière drastisch heeft veranderd.

Hoewel ze begrijpt dat zakelijke belangen een rol spelen in de beslissingen van haar vrienden en collega’s, blijft de persoonlijke afwijzing moeilijk te verkroppen.

Ze voelt zich in de steek gelaten door mensen die ze als vrienden beschouwde, en de manier waarop deze afwijzingen zijn doorgevoerd, zonder directe communicatie, heeft haar diep geraakt.

Conclusie

De gebeurtenissen rondom Glennis Grace hebben niet alleen haar professionele leven beïnvloed, maar ook haar persoonlijke relaties zwaar onder druk gezet.

De steun die ze had verwacht van vrienden en collega’s bleef uit, en dat heeft diepe wonden achtergelaten.

Het verhaal van Glennis is een voorbeeld van hoe snel de publieke opinie kan veranderen en hoe belangrijk het is om in moeilijke tijden op echte vrienden te kunnen rekenen.

Terwijl ze verder gaat met haar leven, blijft de vraag hoe ze deze ervaringen zal verwerken en of ze haar carrière weer op de rails kan krijgen.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder