-

Algemeen

Dochter weigert gescheiden moeder te helpen, maar leert dan een wijze les

Het tienermeisje weigerde haar alleenstaande moeder te helpen in het huishouden! Ze wendde zich tot haar ex-man en samen vonden ze een oplossing! Bekijk de les die gescheiden ouders hun dochter hebben geleerd in dit artikel!

Het aantal gescheiden stellen stijgt in een onhoudbaar tempo, vooral tegenwoordig. De heldin van vandaag en haar ex-man besloten in goede verstandhouding te scheiden om een gezonde omgeving te behouden voor hun kinderen, die bij de moeder bleven.

Een vrouw deelde online haar verhaal over het worstelen met het gedrag van haar tienerdochter en -zoon. Ze werkte hard en maakte lange dagen, waardoor ze weinig tijd had voor het huishouden en de hulp en steun van haar kinderen nodig had.

Ondanks dat de dochter 15 was, weigerde ze ten stelligste om enig werk in en rond het huis te doen, niet om schoon te maken, te koken of haar broer of zus te helpen. Omdat de alleenstaande moeder het steeds moeilijker had, besloot ze haar dochter een lesje te leren.

Ze legde uit dat, omdat haar dochter weigerde de klusjes te doen, ze de huur moest betalen om daar te wonen. De volgende ochtend kwam haar vader, boos vragend wat er aan de hand was omdat ze nog een kind was. Het meisje dacht dat hij haar kant zou kiezen, maar deze keer niet.

De vrouw had de situatie al met haar ex-partner besproken en hij stemde ermee in om haar te helpen. Hij kwam en begon tegen de vrouw te schreeuwen omdat ze haar tienerdochter mishandelde. Op dat moment viel de vrouw flauw.

Om te zeggen dat de tiener bang was, is een understatement. Ze had een angstige blik. De man verklaarde toen dat hij zijn kinderen meenam naar zijn eigen huis, waar ze voor zichzelf moesten zorgen omdat hij ze niet ging helpen met het huishouden.

De dochter haastte zich om haar moeder te omhelzen, en de gedachte alleen al om alles zelf te moeten doen leek afschuwelijk. De ex-ouders praatten urenlang met haar om haar te leren hoe belangrijk het was om de moeder te helpen.

Wat zijn jouw gedachten hierover? Zou jij hetzelfde doen met je opstandige dochter?

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder