-

Algemeen

De Bauers-kijkers gaan helemaal los: ”Dit is echt niet te geloven”

Gisteravond werd de voorlopig laatste aflevering van de razendpopulaire realityserie De Bauers uitgezonden. Zoals elke week, was er weer een storm van reacties op social media van kijkers. Dit keer zagen we hoe Frans en Mariska overwegen hun gezin uit te breiden.

Gezinsuitbreiding

In huize Bauer is het al behoorlijk druk. Frans en Mariska hebben vier zoons, drie schoondochters en vijf honden. Maar blijkbaar is dat nog niet genoeg.

De twee gaan namelijk op zoek naar kippen. Mariska is enthousiast over het idee om elke ochtend verse eieren uit de achtertuin te halen. Frans twijfelt aanvankelijk, maar besluit uiteindelijk toch maar mee te gaan met zijn vrouw. Samen gaan ze kippen en kuikentjes bekijken.

Kamperkip

Vanzelfsprekend kunnen de Bauers het niet laten om de nodige grappen te maken. Mariska spot een kippenhok en roept: “Hee, kijk daar, een kippenwoonwagentje!”

Frans voegt eraan toe: “Dat is voor de kamperkip.” Frans is echter minder enthousiast over het feit dat het kippenhok elke week schoongespoten moet worden en dat het 1.100 euro kost. Mariska kan het niet laten en besluit lekker te kroelen met wat kippen en kuikentjes.

“Ik vind het toch wel heel erg leuk”, probeert ze Frans over te halen. Die is echter onverbiddelijk en besluit het feest af te blazen: “Ik wil geen kip zien hier. Alleen maar kippensoep.”

Afscheid

De laatste aflevering stond ook in het teken van familie. Frans Jr. liet zijn familie genieten van zijn kookkunsten en het hele gezin bracht een dag door in Renesse. Daar besloot de zanger zijn dierbaren toe te spreken en proosten ze op het leven. Kijkers willen echter nog helemaal geen afscheid nemen van de familie Bauer, wat duidelijk te zien is op social media platform X. Veel mensen spreken hun liefde uit richting de Bauers en hopen op een vervolg.

Vervolg?

De grote vraag is of er een vervolg gaat komen. Shownieuws vroeg onlangs aan Frans of er plannen zijn voor nieuwe afleveringen. Frans beweerde dat er nog niet over gesproken is, om vervolgens in lachen uit te barsten. De kans lijkt groot dat de Bauers terugkomen, gezien de enorme populariteit en de enthousiaste reacties van de kijkers.

Kippenjacht: een symbool van het gewone leven

De aflevering waarin Frans en Mariska kippen gaan zoeken, is een perfect voorbeeld van de charme van De Bauers. De show laat zien hoe een beroemd gezin ook gewoon gewone dingen doet, zoals het overwegen van kippen in de tuin. Het zijn deze alledaagse beslissingen en de humoristische interacties tussen Frans en Mariska die de show zo geliefd maken bij het publiek. Hun grappen en grollen, gecombineerd met de herkenbare gezinsdynamiek, zorgen voor een vermakelijke en hartverwarmende kijkervaring.

Familiebanden centraal

De laatste aflevering benadrukte de sterke familiebanden binnen de familie Bauer. De kookkunsten van Frans Jr. en de gezamenlijke dag in Renesse tonen de liefde en verbondenheid in het gezin. Frans’ toespraak aan zijn dierbaren en hun gezamenlijke toast op het leven zorgden voor emotionele en memorabele televisie. Deze momenten laten zien waarom kijkers zo gehecht zijn aan de familie en waarom ze hen blijven volgen.

Mariska Bauer

Social media reacties

De reacties op social media onderstrepen de populariteit van de show. Fans uiten massaal hun liefde voor de Bauers en hopen op meer afleveringen. De interacties op platformen zoals X laten zien hoe de kijkers zich verbonden voelen met de familie en hun avonturen. De vraag of er een vervolg komt, houdt de gemoederen bezig, en veel fans hopen dat de Bauers snel weer op de buis zullen verschijnen.

De toekomst van De Bauers

Hoewel Frans lachend beweerde dat er nog niet over een vervolg is gesproken, lijkt de mogelijkheid voor nieuwe afleveringen zeker niet uitgesloten. De populariteit van de show en de positieve reacties van het publiek geven aan dat er veel vraag is naar meer content van de Bauers. Of het nu gaat om meer gezinsuitbreidingen, dagelijkse avonturen of gewoon meer humoristische interacties, het publiek staat klaar om meer te zien.

Conclusie

De voorlopig laatste aflevering van De Bauers heeft wederom bewezen waarom deze realityserie zo geliefd is. De combinatie van humor, herkenbare gezinsmomenten en de sterke familiebanden maakt de show tot een succes. De kippenjacht en de emotionele familiedag in Renesse laten zien dat de Bauers erin slagen om de harten van de kijkers te veroveren. Of er een vervolg komt, blijft nog even afwachten, maar de kijkers hopen op meer avonturen van deze charmante en geliefde familie.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder