-

Algemeen

19-jarige Jade Anna laat lippen opspuiten: ‘Wilde het natuurlijk houden…’

De 19-jarige Jade Anna werd bekend als het ex-vriendinnetje van YouTuber Gio Latooy. Op jonge leeftijd begon ze een relatie met de populaire YouTuber, die miljoenen abonnees en volgers heeft op social media.

Honderdduizenden kinderen kijken dagelijks naar Gio’s vlogs, en tijdens hun relatie gebruikte hij Jade vaak als ’thumbnail’ voor zijn YouTube-video’s om meer kliks te genereren. Jade bleek een magneet voor jonge pubers, wat een enorme inkomstenbron was voor Gio.

Jade zelf werd ook razend populair en heeft inmiddels ruim een miljoen volgers op Instagram, waar ze goed geld verdient met advertenties voor kledingmerken en andere producten.

Jade Anna en haar nieuwe leven

Sinds haar breuk met Gio heeft Jade niet stilgezeten. Ze heeft een nieuwe relatie met Ajax-voetballer Kenneth Taylor.

Taylor staat in de belangstelling van Napoli, de Italiaanse kampioen van 2022-23, die zich bij Ajax heeft gemeld voor de diensten van de 21-jarige middenvelder. Dit zou kunnen betekenen dat Jade binnenkort naar Italië verhuist.

Ze heeft haar huis al laten taxeren voor een mogelijke verkoop. Jade’s leven, dat vanaf de middelbare school al uitgestippeld leek dankzij haar inkomsten uit social media, blijft dus in beweging.

Voorbeeldfunctie en controverse

Met 1,7 miljoen volgers heeft Jade Anna een enorme invloed op jonge mensen. Ze erkent zelf dat ze een voorbeeldfunctie heeft.

Toch heeft ze recentelijk een controversiële beslissing genomen: ze heeft haar lippen laten opspuiten. Ondanks de kritiek dat dit een slecht voorbeeld zou zijn voor haar jonge volgers, gaf Jade aan dat ze dit deed omdat ze onzeker was over haar lippen.

De beslissing om haar lippen te laten opspuiten

In een recente video op haar YouTube-kanaal liet Jade zien hoe haar lippen werden opgespoten. Vanaf 5:38 in de video is te zien hoe haar lippen verdubbeld worden in grootte. Deze beslissing werd met gemengde reacties ontvangen.

Terwijl sommige volgers haar steunen en begrijpen dat ze zich zekerder wil voelen, zijn anderen teleurgesteld en vinden dat ze een verkeerd signaal afgeeft aan haar jonge publiek.

Impact op haar volgers

Jade’s keuze om haar lippen te laten opspuiten heeft de discussie aangewakkerd over de verantwoordelijkheid van influencers en de invloed die ze hebben op hun volgers, vooral als die volgers jong en beïnvloedbaar zijn.

Als publieke figuur met een groot bereik wordt er vaak van influencers verwacht dat ze een positief en gezond voorbeeld stellen.

De beslissing om cosmetische ingrepen te ondergaan, kan jonge volgers het idee geven dat dergelijke ingrepen noodzakelijk zijn om zichzelf te accepteren of geliefd te voelen.

De toekomst van Jade Anna

Ondanks de controverse blijft Jade Anna een invloedrijke figuur op social media. Haar relatie met Kenneth Taylor en de mogelijke verhuizing naar Italië zullen ongetwijfeld voor nieuwe avonturen en content zorgen.

Hoe ze deze nieuwe fase in haar leven zal navigeren en hoe ze om zal gaan met haar voorbeeldfunctie, zal de komende tijd blijken.

Conclusie

Jade Anna’s reis van een middelbare scholier naar een populaire influencer is opmerkelijk. Haar relatie met Gio Latooy gaf haar een vliegende start in de wereld van social media, en ze heeft deze populariteit benut om haar eigen merk op te bouwen.

Haar recente beslissing om haar lippen te laten opspuiten heeft echter de discussie aangewakkerd over de verantwoordelijkheden van influencers en de boodschappen die ze naar hun jonge volgers sturen.

Terwijl Jade haar leven en carrière voortzet, blijft ze een fascinerende figuur om te volgen in de wereld van social media.

Met haar grote schare aan volgers en de constante veranderingen in haar leven, zoals een mogelijke verhuizing naar Italië, blijft Jade een relevant en interessant onderwerp in de media.

Haar keuzes en de reacties daarop zullen blijven bijdragen aan de voortdurende discussie over de rol en invloed van influencers in de moderne samenleving.

Algemeen

Sylvana Simons reageert op Gullit-schmink: “Hoe durf je dit te zeggen”

Tijdens de voetbalwedstrijd tussen Polen en Nederland ontstond er opschudding door enkele fans die hun gezichten bruin hadden geschminkt en rastapruiken droegen, in een poging om de legendarische voetballer Ruud Gullit te imiteren. Dit leidde tot verschillende reacties, zowel binnen als buiten Nederland.

Incident Op de Tribunes

De fans droegen oranje shirts en probeerden op een ludieke manier een hommage te brengen aan Ruud Gullit. Echter, de wijze waarop zij dit deden, viel niet bij iedereen in goede aarde. Verschillende toeschouwers en televisiekijkers uit zowel binnen- als buitenland dienden klachten in bij de Britse omroep BBC, die de drie Oranjefans in beeld bracht.

Reacties uit de Media

BNNVARA reageerde fel op het incident met een artikel dat de titel droeg: “Oranjefeest in Duitsland ontsierd door racistische taferelen.” In de begeleidende tekst werd het gedrag van de fans beschreven als ‘blackface’, een term die historisch beladen is en vaak wordt geassocieerd met racisme. Deze keuze van woorden leek bedoeld om sterke reacties uit te lokken.

Ruud Gullit Zelf Reageert

Tot verrassing van velen reageerde Ruud Gullit zelf op een positieve manier. Hij gaf aan het leuk te vinden dat hij nog steeds niet was vergeten en leek de imitatie als een vorm van waardering te zien. Zijn reactie stond in schril contrast met de kritiek van anderen en bracht een genuanceerd perspectief in het debat.

Kritiek en Onvrede

Ondanks de positieve reactie van Gullit zelf, waren er veel mensen die het incident als ongepast en racistisch beschouwden. Jerry Afriyie, de voorman van de beweging Kick Out Zwarte Piet, uitte zijn ongenoegen op sociale media. Hij schreef op X: “De meerderheid stemt op een racistische partij. Vervolgens wil dezelfde meerderheid bepalen wat racisme is. Hoe Nederlands wil je het hebben?”

Standpunt van Sylvana Simons

Ook Sylvana Simons, voormalig politica van BIJ1, gaf haar mening over het incident op X. Ze stelde dat er een diepere, onderliggende afgunst schuilt achter de behoefte om zich voor te doen als zwart, niet om daadwerkelijk zwart te zijn, maar om de aandacht en impact te genereren die hiermee gepaard gaat. “Niemand wil het leven ervaren zoals zwarte mensen dat moeten doen,” schreef ze.

Een Complexe Discussie

Het incident bij de wedstrijd tussen Polen en Nederland heeft een breed scala aan reacties opgeroepen en benadrukt de complexe aard van culturele imitaties en de perceptie van racisme. Terwijl sommige mensen de actie van de fans als onschuldig en ludiek zagen, interpreteerden anderen het als een schadelijke en respectloze daad.

Historische Context van Blackface

Het gebruik van blackface heeft een lange en pijnlijke geschiedenis, vooral in de Verenigde Staten en Europa. Het werd in het verleden gebruikt in theater en film om stereotypen van zwarte mensen te versterken en hen belachelijk te maken. Deze achtergrond maakt het gebruik van dergelijke praktijken bijzonder gevoelig en controversieel, zelfs als het zonder kwade bedoelingen wordt gedaan.

De Rol van de Media

De media spelen een cruciale rol in het vormgeven van publieke percepties over dergelijke incidenten. Door krachtige woorden zoals ‘racistische taferelen’ en ‘blackface’ te gebruiken, kunnen zij de toon en richting van het publieke debat bepalen. Dit kan zowel positieve als negatieve gevolgen hebben voor het begrip en de reactie van het publiek.

Het Belang van Dialoog en Begrip

Om situaties zoals deze beter te begrijpen en te navigeren, is het essentieel om open en respectvolle dialogen te voeren. Het is belangrijk om de ervaringen en gevoelens van degenen die zich gekwetst voelen serieus te nemen, terwijl ook rekening wordt gehouden met de intenties en perspectieven van anderen. Dit kan helpen om misverstanden te voorkomen en bij te dragen aan een inclusievere samenleving.

Conclusie

De imitaties van Ruud Gullit door enkele fans tijdens de Polen – Nederland wedstrijd hebben een breed scala aan reacties opgeroepen, van verontwaardiging tot waardering. Dit incident benadrukt de blijvende gevoeligheid rondom culturele imitaties en de noodzaak van een diepgaander begrip van historische contexten en hedendaagse percepties van racisme. Het debat dat hierdoor is aangewakkerd, biedt een kans voor verdere educatie en dialoog over deze belangrijke kwesties.

Lees verder