-

Algemeen

Susan Boyle renoveert haar ouderlijk huis en nu laat ze ons mee binnenkijken

Susan Boyle veroverde de harten van muziekliefhebbers over de hele wereld toen ze meer dan tien jaar geleden voor het eerst verscheen in het derde seizoen van “Britain’s Got Talent”.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

De video van haar eerste auditie, waar ze voor Simon Cowell stond, verlegen en bescheiden, en vervolgens iedereen wegblies met haar vertolking van “I Dreamed a Dream” uit Les Misérables, is door miljoenen mensen bekeken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Ze verwierf roem en verdiende miljoenen dollars met de verkoop van albums. Haar reis is echter niet altijd over rozen gegaan, en het liefdesleven van de zangeres is lange tijd het onderwerp geweest van geruchten en speculaties. Dus, is Susan Boyle ooit getrouwd geweest? Heeft ze een partner? En waar woont ze nu?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Het is heel natuurlijk om terug te kijken als je ouder wordt – en Susan Boyle kan zeker terugkijken op een opmerkelijk leven. In 2008 woonde de werkloze liefdadigheidswerker alleen met haar kat, Pebbles, en wilde ze zien of ze het kon maken in de showbusiness. Na het vertolken van I Dreamed a Dream uit Les Misérables voor Simon Cowell en de rest van de juryleden van Britain’s Got Talent, werd de destijds 47-jarige een ster.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Deze onwaarschijnlijke auditie van de underdog leverde haar direct wereldwijde erkenning op. Zelfs vandaag de dag is haar reis inspirerend voor miljoenen.

“In het verleden was ik een soort toeschouwer die naar de wereld keek. Maar nu maak ik deel uit van die wereld en, hoewel het beangstigend is, ga ik het omarmen,” zei Boyle na haar doorbraak. In haar eerste jaar als superster verdiende ze $6,8 miljoen. Haar succes zette door en na de release van haar tweede studioalbum werd ze de derde artiest die in hetzelfde jaar de hitlijsten in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten aanvoerde.

Overnacht werd deze bescheiden en verlegen Schotse van destijds 47 jaar een internationale superster en miljonair. Hoewel haar carrière haar over de hele wereld heeft gebracht en haar multimiljonair heeft gemaakt, is Susan Boyle altijd eerlijk, down-to-earth en oprecht zorgzaam gebleven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

In tegenstelling tot veel andere beroemdheden heeft ze nooit met haar geld gesmeten; de bescheiden zangeres woont nog steeds in haar ouderlijk huis in Blackburn, Schotland.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Ze kocht het bescheiden huis in 2010. “Het is het beste om met beide benen op de grond te blijven staan. Het houdt je met beide benen op de grond en voorkomt dat je dingen zegt die je misschien niet zou moeten zeggen,” vertelde ze aan OK!.

Susan Boyle is geboren op 1 april 1961. Haar ouders – Patrick Boyle, een mijnwerker, oorlogsveteraan en zanger, en Bridget, een stenotypiste – waren beiden immigranten uit County Donegal, Ierland. Boyle groeide op als jongste van vier broers en zes zussen. Het gezin woonde in een huurhuis in West Lothian, Schotland. Tot op de dag van vandaag woont Susan nog steeds in dat huis. Ze had alles kunnen doen, overal heen kunnen gaan, een landhuis kunnen kopen in Beverly Hills, maar in plaats daarvan keerde ze terug naar haar ouderlijk huis, een vier slaapkamers tellend voormalig raadshuis in Blackburn, Schotland, kocht het, en veranderde het in het huis van haar dromen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

In een rondleiding door haar pas gerenoveerde woning, waar ze nu al 60 jaar woont, laat ze haar prachtige nieuwe pianokamer zien die het eerste is wat je ziet als je haar huis binnenkomt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Ze maakte een grapje over haar pianokamer toen ze zei dat ze pas net begonnen was met lessen. “Dat is een lachertje, want ik kan nog niet eens toonladders spelen,” grapte ze. De nieuw gerenoveerde keuken was eerst klein en karig met een tafel in het midden bij de oven, wat volgens haar gevaarlijk was, maar de renovatie geeft haar veel meer ruimte en veel updates. Het heeft zelfs een ingelijste foto van Susan die paus Franciscus ontmoet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Haar woonkamer is licht en gezellig en staat vol met foto’s van haar familie. Susan is het jongste kind van 7 broers en zussen, dus oorspronkelijk woonde haar huis met 9 mensen. Het moet nu veel ruimer aanvoelen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Terwijl je door het huis loopt, zie je haar carrière gedocumenteerd in verschillende ingelijste prijzen en onderscheidingen, samen met veel schattige dierenornamenten, een bewijs van haar zachtaardige aard en down-to-earth persoonlijkheid. Boven laat Susan ons zien wat vroeger de kamer was die ze deelde met haar twee zussen, die daarna van haar werd nadat haar zussen het huis verlieten. Ze herinnert zich de platenspeler die vroeger in de hoek stond en hoe ze een grote fan was van The Osmonds.

Haar vader stierf in de jaren 1990, tegen die tijd waren haar broers en zussen allemaal het huis uit. Susan bleef thuis en zorgde voor haar bejaarde moeder tot haar dood in 2007, dus de kostbare herinneringen van het huishouden zijn kostbaar voor de superster. “Sommige mensen lijken verbaasd dat ik ervoor kies om in mijn ouderlijk huis te blijven. Waarom zou ik dat niet doen? Ik voel dat mama hier nog is en er zijn zoveel goede herinneringen… Ik heb het grootste deel van mijn leven in dit huis doorgebracht en ik zal nu niet verhuizen, omdat ik het als onderdeel van mijn nieuwe geschiedenis beschouw,” zei ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Susan heeft altijd openlijk gezegd dat ze de liefde van haar leven wil ontmoeten en een langdurige partner wil vinden. Die persoon zal natuurlijk bij haar intrekken – want Susan vertrekt niet.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Hoewel SuBo geduldig wacht om “Mr. Right” te ontmoeten, is er iets anders dat haar al een tijdje dwarszit. Susan heeft altijd al moeder willen worden en zelf kinderen willen krijgen. “Ik heb er nooit een gehad, dat is mijn grootste spijt, maar ik hou van kinderen. Ze zijn leuk om bij te zijn,” vertelde ze The Sun.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Susan Boyle (@susanboylemusic)

Als 60-jarige vrouw staat de tijd niet bepaald aan haar zijde. Maar Susan heeft gesproken over het misschien adopteren of pleegouder worden voor kinderen die een veilig en liefdevol thuis nodig hebben. “Ik heb een prachtig huis, waarom zou ik het niet delen?” zei ze.

Algemeen

De geheime brief van Meghan Markle aan Koning Charles onthuld – zijn antwoord liet de hertogin ‘ellendig’ achter

Prins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Het hertogspaar van Sussex heeft enkele jaren geleden de koninklijke familie verlaten, maar de nasleep daarvan heeft de koninklijke familie tot op het bot geschokt. Harry en Meghan hebben de royals ervan beschuldigd dat ze de huidskleur van Archie in twijfel trokken voordat hij geboren werd, en vele andere beschuldigingen en persoonlijke aanvallen werden gepresenteerd in zowel hun explosieve interview met Oprah als in Harry’s boek “Spare”.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de relatie tussen de royals en de Sussexes op een dieptepunt staat, en zelfs hoewel Harry aanwezig was bij de kroning van koning Charles, lijkt alles hetzelfde te zijn gebleven tussen bijvoorbeeld Harry en William. Te midden van dit alles heeft Charles naar verluidt geprobeerd Meghan op de best mogelijke manier te helpen en wordt gezegd dat hij de enige royal is geweest die contact heeft opgenomen met haar en Harry na het Oprah-interview.

Helaas onthulde Meghan dat ze suïcidaal was tijdens haar tijd als werkend royal, waarop Charles haar een brief stuurde. Echter, Meghan was niet tevreden met het antwoord van de toenmalige prins, en de geruchten zeiden dat dit een cruciaal effect had op een belangrijke beslissing.

Harry en Meghan gaan ver terug. Het paar begon te daten nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een tenniswedstrijd in Londen in 2016, en het duurde niet lang voordat de liefde opbloeide. Maar al voor het huwelijk voelden sommige vrienden van Meghan dat ze niet gelukkig zou zijn met hem.

In een interview met ITV in 2019 onthulde Meghan zelfs dat sommige van haar vrienden haar hadden gewaarschuwd om niet met Harry te trouwen vanwege de media-aandacht waar ze mee te maken zou krijgen.

“Het is moeilijk. Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. Eerlijk gezegd had ik geen idee, wat waarschijnlijk moeilijk te begrijpen klinkt, maar toen ik Harry voor het eerst ontmoette, waren mijn vrienden zo enthousiast, mijn Amerikaanse vrienden waren blij omdat ik blij was,” zei Meghan.

“Maar mijn Britse vrienden, ze waren er zeker van dat hij aardig was, maar ze zeiden dat ik het niet moest doen omdat ‘de Britse roddelbladen je leven zullen verwoesten’. Omdat ik Amerikaans ben, begreep ik het heel naïef niet. Het is ingewikkeld.”

De hertogin voegde eraan toe: “Ik dacht nooit dat dit gemakkelijk zou zijn, maar ik dacht dat het eerlijk zou zijn, en dat is het deel dat echt moeilijk te verzoenen is.” Ze vervolgde: “Ik heb al heel lang tegen H gezegd – zo noem ik [Harry] – het is niet genoeg om iets te overleven. Dat is niet het doel van het leven. Je moet gedijen en je gelukkig voelen.”

“Ik heb echt geprobeerd deze Britse mentaliteit van een stiff upper lip over te nemen. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik denk dat wat dat intern doet waarschijnlijk echt schadelijk is,” voegde ze eraan toe.

Op 19 mei 2018 traden Harry en Meghan in het huwelijk in een grootse ceremonie in de St. George’s Chapel.

Op dat moment was het duidelijk dat de koninklijke familie Meghan had omarmd. Vooral koning Charles, die tijdens de ceremonie een ongelooflijk gebaar naar de hertogin maakte, omdat haar vader niet was uitgenodigd.

Volgens koninklijke biograaf Robert Hardman vroeg Charles aan Meghan of ze wilde dat hij haar naar het gangpad begeleidde. In zijn boek “Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II” schreef Hardman dat Charles snel antwoord kreeg, maar dat het niet was wat hij verwachtte.

In feite verraste Meghan de toenmalige prins door hem te vragen haar halverwege het gangpad te ontmoeten. Ze wilde haar grote entree in de kapel alleen maken.

“Met gevoel voor zijn toekomstige schoondochter bood de prins van Wales aan om in te springen, zeggende dat hij vereerd zou zijn om Meghan naar het altaar van de St George’s Chapel te begeleiden. Het antwoord, volgens een vriend, was niet helemaal wat hij had verwacht: ‘Kunnen we halverwege afspreken?'” schreef Hardman.

“Hier was een indicatie dat dit geen blozende bruid was, maar een zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die vastbesloten was om zelf een grote entree te maken.”

Een paar hadden op hun trouwdag misschien niet voorspeld, maar Harry en Meghan begonnen hun verbale aanvallen op de royals in het jaar na hun vertrek.

In het beruchte interview met Oprah Winfrey beweerde Meghan dat ze slecht was behandeld, zelfs zeggend dat The Firm, zoals ze zichzelf noemen, haar niet hielp toen ze te maken kreeg met mentale problemen.

Ondertussen onthulde de hertogin verschillende schokkende dingen in het interview met Oprah, bijvoorbeeld hoe een naamloze royal opmerkingen maakte over de huidskleur van Archie.

“In die maanden dat ik zwanger was, rond dezelfde tijd. Dus we hebben tegelijkertijd het gesprek van ‘hij krijgt geen beveiliging, hij krijgt geen titel’ en ook zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou kunnen zijn als hij geboren wordt,” herinnerde Meghan Markle zich.

Toen ze een werkende royal werd, voelde Meghan dat ze voortdurende kritiek, seksisme en racistische opmerkingen van de media moest doorstaan. Haar

geestelijke gezondheid verslechterde, maar, zoals vermeld, voelde ze dat ze geen enkele steun kreeg van de leden van de koninklijke familie.

Het ging zo ver dat Meghan suïcidaal werd.

“Ik zag gewoon geen oplossing. Ik zou ’s nachts rechtop zitten, en ik dacht gewoon, ik begrijp niet hoe dit allemaal naar buiten wordt gebracht. En opnieuw zag ik het niet, maar het is bijna erger als je het voelt via de uitdrukking van mijn moeder of mijn vrienden, of hen die me bellen en huilen, gewoon, zoals, ‘Meg, ze beschermen je niet’. En ik besefte dat het allemaal gebeurde alleen maar omdat ik ademde,” legde ze uit.

“Ik schaamde me echt om het destijds te zeggen en beschaamde om het aan Harry toe te moeten geven, vooral omdat ik weet hoeveel verlies hij heeft geleden. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. En ik wilde gewoon niet meer leven. En dat was een zeer duidelijke en echte en angstaanjagende constante gedachte,” voegde Meghan eraan toe.

Meghan was niet aanwezig bij de kroning van koning Charles
“En ik herinner me hoe hij me gewoon wiegde. Ik ging naar de instelling, en ik zei dat ik ergens naartoe moest om hulp te krijgen. Ik zei dat, ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld, en ik moet ergens naartoe’. En mij werd verteld dat ik dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor de instelling.”

De relatie tussen de Sussexes en de koninklijke familie verslechterde snel, en veel leden van The Firm waren geschokt door de beschuldigingen die tegen hen werden geuit.

Naar verluidt is prinses Eugenie de enige royal die Harry, Meghan en hun twee kinderen, Archie en Lilibet, in Californië heeft bezocht. Ondertussen zijn Harry en Meghan niet meer terug geweest naar het VK dan nodig is, waarbij de hertogin slechts één keer terugkeerde naar haar oude thuisland, voor de begrafenis van koningin Elizabeth II in 2022.

Toen koning Charles werd gekroond in de Westminster Abbey vorig jaar mei, was een van de belangrijkste onderwerpen die veel interesse wekte of Harry en Meghan aanwezig zouden zijn of zelfs welkom zouden zijn.

Hoewel de twee op dat moment het vertrouwen van de meeste leden van de koninklijke familie hadden verloren, zou de koning uiteindelijk beslissen of ze wel of niet zouden worden uitgenodigd.

Uiteindelijk besloot Harry zijn vader te zien worden gekroond tot koning, terwijl Meghan in de VS bleef om voor Archie en Lilibet te zorgen.

Harry’s bezoek aan de kroning was misschien geen grote verrassing. Echter, kort na de ceremonie vertrok hij naar de luchthaven en keerde terug naar zijn vrouw. Sommige royals waren naar verluidt blij dat Harry niet bij hen aansloot voor de lunch na de kroning.

Ze hadden zelfs de hoop dat Harry en Meghan, als zij zou zijn gekomen, ver achterin de Westminster Abbey zouden zitten, niet eens in de buurt van de andere familieleden.

Meghan Markle stuurde een brief naar Charles na het Oprah-interview
De reden dat Meghan Markle in de VS bleef, was zoals vermeld, om voor hun twee kinderen te zorgen. Het is echter bekend dat haar moeder, Doria Ragland, Meghan meestal helpt met de kinderen als er veel aan de hand is; zou er dus nog een andere reden zijn waarom Meghan niet met haar man naar het VK reisde?

Volgens The Telegraph, die er in april vorig jaar over rapporteerde, is dat zo. Na het Oprah-interview besloot Meghan haar zorgen over onbewuste vooringenomenheid te delen met prins Charles en stuurde hem een brief.

Later besloot koning Charles, destijds prins, een antwoord naar Meghan te sturen waarin hij zijn verdriet uitte over de spanningen binnen de familie, specifiek tussen Harry & Meghan en de rest van The Firm.

Ook werd gedacht dat Charles de enige seniorlid van de koninklijke familie was die contact had opgenomen met de hertogin na het Oprah-interview.

Speculaties rond Meghan Markle die niet aanwezig was bij de kroning ontstonden. Er werd gespeculeerd dat de echte reden voor haar afwezigheid was dat de hertogin teleurgesteld was over het feit dat Charles haar zorgen over de onbewuste vooringenomenheid niet in zijn brief had aangepakt.

Een woordvoerder van Meghan ontkrachtte echter later de speculaties en noemde ze “belachelijk.”

“De hertogin van Sussex gaat door met haar leven in het heden, zonder te denken aan correspondentie van twee jaar geleden met betrekking tot gesprekken van vier jaar geleden. Elke suggestie anders is vals en ronduit belachelijk. We moedigen tabloidmedia en verschillende koninklijke correspondenten aan om te stoppen met de vermoeiende circus dat zij alleen creëren,” vertelde Meghan’s woordvoerder aan People Magazine.

In een ITV-interview begin 2023 besloot Harry in te gaan op het thema van ver

meend racisme binnen de koninklijke familie, waarbij hij de interviewer vertelde dat ze dat niet geloofden.

“Nee,” zei Harry. “De Britse pers zei dat, toch? Heeft Meghan ooit gezegd: ‘ze zijn racisten?'”

“Het verschil tussen racisme en onbewuste vooringenomenheid… de twee dingen zijn verschillend. Zodra het als individu, anders als instelling, is erkend of aan u is uitgelegd dat u onbewuste vooringenomenheid heeft, heeft u dus de mogelijkheid om daarvan te leren en te groeien… anders wordt onbewuste vooringenomenheid dan gecategoriseerd als racisme,” voegde hij eraan toe.

Wat vind je hiervan? Geloof je dat Harry en Meghan het juiste hebben gedaan, of vind je dat ze te ver zijn gegaan met hun beschuldigingen? Deel dit artikel gerust op Facebook met vrienden en familie als je van de koninklijke familie houdt!

Lees verder