-

Algemeen

Paleis dwong Kate Middleton om k@nker te bekennen na lekken van diagnose

Kate Middleton brengt kwaliteitstijd door met haar man, prins William, en drie kinderen, prins George, prinses Charlotte en prins Louis, in hun landhuis, Anmer Hall, na het nieuws van haar kankerdiagnose.

De prinses onthulde haar diagnose in een video die meer dan een week geleden op de sociale mediakanalen van het paar werd geplaatst. Het werd gefilmd in de Windsor Gardens, en sindsdien hebben mensen over de hele wereld haar gesteund.

Terwijl Kensington Palace erg streng is geweest over het vrijgeven van nieuws over de gezondheid van Kate Middleton na haar buikoperatie in januari, nam Kate dit keer zelf de camera ter hand en vertelde ze de wereld zelf. Volgens een koninklijke bron moest Kate de aankondiging echter kort maken – nadat ze een dreigement had ontvangen van een onbekend persoon.

Op vrijdag 22 maart legde Kate Middleton alles op tafel. In een emotionele video gepubliceerd op de sociale media-accounts van de prins en prinses van Wales, onthulde de 42-jarige moeder van drie aan de wereld dat ze in de beginfase van de kankerbehandeling zit.

“Ik wilde van de gelegenheid gebruik maken om jullie persoonlijk te bedanken voor alle prachtige steunberichten en voor jullie begrip terwijl ik herstelde van de operatie. Het zijn ongelooflijk zware maanden geweest voor ons hele gezin, maar ik heb een fantastisch medisch team gehad dat goed voor me heeft gezorgd, waarvoor ik zo dankbaar ben,” begon Kate in de video.

De prinses van Wales legde uit dat ten tijde van de buikoperatie werd gedacht dat haar aandoening niet-kankerachtig was en dat de operatie succesvol was. Echter, bij tests na de operatie ontdekten artsen dat er kanker aanwezig was.

“Mijn medisch team adviseerde daarom dat ik een kuur van preventieve chemotherapie zou moeten ondergaan, en ik ben nu in de beginfase van die behandeling. Dit kwam natuurlijk als een enorme schok, en William en ik hebben er alles aan gedaan om dit privé te verwerken en te beheren voor het welzijn van ons jonge gezin,” vervolgde Kate Middleton.

“Zoals je je kunt voorstellen, heeft dit tijd gekost. Het heeft me tijd gekost om te herstellen van de zware operatie om mijn behandeling te starten. Maar, het belangrijkste is dat het ons tijd heeft gekost om alles uit te leggen aan George, Charlotte en Louis op een manier die geschikt is voor hen en om hen gerust te stellen dat ik in orde zal zijn. Zoals ik tegen hen heb gezegd, voel ik me goed en word ik elke dag sterker door me te richten op de dingen die me zullen helpen te genezen; in mijn geest, lichaam en geest.”

De prinses van Wales prees haar man, prins William, en zei dat het hebben van hem aan haar zijde een “grote bron van troost en geruststelling” is. Verder vroeg Kate het publiek om privacy in de toekomst.

“We hopen dat jullie begrip hebben dat we als gezin nu wat tijd, ruimte en privacy nodig hebben terwijl ik mijn behandeling voltooi. Mijn werk heeft me altijd een diep gevoel van vreugde gebracht en ik kijk ernaar uit om terug te zijn wanneer ik kan. Maar voor nu moet ik me richten op een volledig herstel.”

Kate Middleton eindigde de emotionele video door te zeggen dat ze ook aan elke andere persoon die door kanker is getroffen, denkt. “Voor iedereen die deze ziekte onder ogen ziet, in welke vorm dan ook, verlies alsjeblieft geen geloof of hoop. Je staat er niet alleen voor,” zei de prinses.

Algemeen

Joost Klein laat eindelijk van zich horen en dit is er volgens hem gebeurd tijdens Eurovisie

Na dagen van stilte heeft Joost Klein eindelijk een teken van leven gegeven vanuit zijn kamp.

De Europapa-Fries heeft een advocaat ingeschakeld om namens hem te spreken over de gebeurtenissen tijdens het Eurovisiesongfestival.

Joost Klein zou afgelopen zaterdagavond in de finale van het Eurovisiesongfestival staan.

Echter, hij werd gediskwalificeerd door de organisatie. Volgens hen maakte Joost een ‘dre!gende vuistbeweging’ naar een cameravrouw, waarbij de camera beschadigd raakte.

Bovendien zou de cameravrouw gew0nd zijn geraakt.

De Zweedse p0litie heeft de zaak nu overgedragen aan just!tie, die zal beslissen over eventuele vervolging.

De Nederlandse bevolking wacht in spanning op de verklaring van Joost Klein zelf, maar tot nu toe heeft hij zich nog niet uitgesproken. Zijn advocaat heeft echter wel gesproken met Zweedse media.

Volgens de advocaat ontkent Joost Klein dat hij schuldig is aan str*fbare feiten tijdens het Eurovisiesongfestival.

Hij voelt zich erg teneergeslagen en is verdrietig over de hele situatie. Hoewel hij toegeeft dat Joost een camera heeft weggeduwd, ontkent de advocaat dat er sprake was van bedre!ging.

Er is een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni, waarbij de advocaat van Joost Klein hoopt dat enkele Nederlanders zullen worden gehoord. Hij ziet de kans op vrijspraak als goed.

Het blijft echter onduidelijk wat er precies is gebeurd tijdens het Eurovisiesongfestival en wie verantwoordelijk is voor de incidenten.

Het is van cruciaal belang dat alle betrokken partijen de kans krijgen om hun kant van het verhaal te vertellen, en dat er een eerlijk onderzoek wordt uitgevoerd om de waarheid aan het licht te brengen.

Hopelijk zal Joost Klein binnenkort meer openheid van zaken geven en kan de zaak worden afgesloten met een beter begrip van wat er werkelijk is gebeurd.

Lees verder