-

Algemeen

Ouders trekken stekker uit baby en dan begint kleintje plotseling zelfstandig te ademen

Meeste moeders zullen het ermee eens zijn dat zwangerschap en bevalling een enge tijd kunnen zijn en het enige wat je wilt is een gezonde baby ter wereld brengen, schoppend en schreeuwend.

Maar één moeder werd geconfronteerd met het ondenkbare toen haar babyjongen werd geboren met medische problemen die hem aan een beademingsapparaat lieten.

Lisa Hough deelde een afbeelding van haar lieve kleinzoon geboren bij haar dochter Chelsea en deelde ook de ondenkbare moeilijke beslissing waarmee haar dochter werd geconfronteerd.

De moeder van drie en oma van twee zei dat haar kleinzoon Karson was geboren met veel m3dische c0mplicaties. “De enige manier om te beschrijven wat er is gebeurd, is dat deze mooie babyjongen twee zeer zeldzame traumatische aandoeningen heeft ondergaan die volledig los van elkaar staan”, deelde Nana Lisa op haar Facebook-pagina.

Ze voegde eraan toe dat haar pasgeboren babykleinzoon een “bloeding in de linker temporale kwab” had gehad en ook was gediagnosticeerd met een zeldzame, genetische, metabole aandoening genaamd Niet-ketotische hyperglycinemie (NKH). “Zijn geval wordt gepresenteerd als ernstig en zou hem ernstig neurologisch gehandicapt maken – functionerend op het beste niveau van een 2-3 maanden oude voor zijn hele leven,” schreef Lisa.

Zijn moeder, gegeven alle informatie van het medische personeel om haar heen, nam de ongelooflijk moeilijke beslissing om hem van levensondersteuning te halen.

Lisa schreef over het hartverscheurende moment waarop ze afscheid moesten nemen van hun lieve kleintje. “Terwijl we niet klaar waren om afscheid te nemen van Karson, hadden we ons verzoend met het onvermijdelijke. We kregen 10 minuten nadat de intensieve zorg was stopgezet en het b@ademingsapparaat was verwijderd en kregen te horen dat hij niet zelf zou ademen en verwachtte dat zijn hart binnen die 10 minuten zou stoppen.”

Maar, volgens Lisa, leek “God andere plannen te hebben” en zei ze dat zij en haar dochter een wonder hebben gezien. “Hij begon meteen zelfstandig te ademen zodra het beademingsapparaat was verwijderd, zijn hartslag en zuurstof stabiliseerden, en hier zijn we 5 uur later met deze wonderbaby waarvan ons werd verteld dat hij nooit zou ademen, slikken, kokhalsreflexen zou hebben, of zelfs zou overleven. Hij ademt ongeassisteerd.

“Hij slikt. Hij overleeft. Hij heeft zelfs een paar keer zijn ogen vandaag iets geopend.” Ze zei dat zijn artsen geen verklaring hadden voor wat er gebeurde en zeiden dat geen enkele medische of wetenschappelijke gegevens deze kleine vechter ondersteunen; de enige verklaring die ze hebben is dat het een wonder is.

“Elke dag word ik op mijn knieën gebracht, en net wanneer ik denk dat God klaar is, word ik er snel aan herinnerd dat Hij dat niet is… Ik heb geen woorden voor mijn dankbaarheid en ik zal Hem prijzen zolang ik lucht in mijn longen heb om Karson de zijne te geven,” schreef Lisa.

Eindelijk, op 1 maart, kreeg zij en haar familie het vreugdevolle nieuws dat hun kleine bundel vreugde die week naar huis zou komen.

Algemeen

Mensen gaan los op foto van vader en dochter op vliegtuig vanwege belangrijk detail

In een opmerkelijk viraal moment dat recent veel aandacht kreeg op sociale media, toonde een vader zijn creatieve zorg door op een onconventionele manier het comfort van zijn dochter tijdens een vliegreis te verzekeren.

De foto, aanvankelijk gedeeld op de subreddit r/MadeMeSmile, ving een teder moment tussen een vader en zijn dochter: hij ondersteunde haar hoofd met zijn hand terwijl ze sliep in haar vliegtuigstoel.

Dit beeld, snel verspreid over verschillende platforms, symboliseerde voor velen de pure essentie van ouderlijke toewijding en liefde.

Kritiek Naarmate de afbeelding meer bekendheid verwierf, leidde dit tot een scala aan reacties. Enerzijds waren er talrijke positieve opmerkingen waarin de vader werd geprezen voor zijn zorgzaam en attent gedrag. Mensen werden geraakt door zijn bereidheid om fysiek ongemak te verdragen om zijn dochter comfortabel te laten rusten.

Anderzijds ontstonden er kritische geluiden die wezen op het gebrek aan praktische oplossingen. Verschillende gebruikers suggereerden alternatieve methoden zoals het gebruik van een opgerolde trui of het vragen om een kussen van het cabinepersoneel, waarbij werd betoogd dat deze opties zowel comfortabeler zouden zijn voor het kind als ergonomisch verantwoorder voor de vader.

Discussie Dit virale incident bracht niet alleen een discussie op gang over de methoden van ouderschap en de bereidheid van ouders om te improviseren, maar ook over de ethische aspecten van het vastleggen en delen van foto’s van onbekenden.

De foto, genomen zonder duidelijke toestemming van de betrokkenen en gedeeld met duizenden, riep vragen op over privacy, respect en de verantwoordelijkheden van individuen en media in de digitale wereld.

Deze kwesties zijn vooral relevant in een tijdperk waarin de grenzen van persoonlijke ruimte steeds vager worden door de alomtegenwoordigheid van sociale media.

Ouderschap Dit incident belicht de kracht van sociale media als platform dat niet alleen dient om opbeurende momenten te delen, maar ook als arena waarin diepgaande en soms controversiële discussies worden gevoerd.

Het toont aan hoe snel een eenvoudige afbeelding kan escaleren tot een omvangrijk publiek debat, waarbij thema’s als ouderschap, persoonlijke autonomie en de ethische implicaties van technologie ter discussie worden gesteld.

Lees verder