-

Algemeen

Moeder waarschuwt dat jongeren zichzelf van de wereld helpen met nootmuskaat

Een moeder uit Georgia deelde onlangs een video op TikTok waarin ze andere ouders waarschuwde voor kinderen die high worden door het snu1ven van een veelvoorkomende specerij die je in je keukenkastje vindt.

De nu virale video legt uit dat tieners trippen op nootmuskaat, een specerij die wordt gebruikt om zowel hartige als zoete gerechten op smaak te brengen, maar ook een g1ftige “nootmuskaatverg1ftiging” kan veroorzaken.

Lees verder om meer te weten te komen over de psycho@ctieve stof, die bij inname in grote hoeveelheden gevaarlijk en mogelijk d0delijk kan zijn.

Op 11 maart deelde een moeder, die op TikTok bekend staat onder de naam Lakeview Living, een nu virale video waarin ze zowel tieners als ouders waarschuwt voor een nieuwe snuiftrend. De video, gezien door bijna 600.000 internetgebruikers, is onderschreven met: “Echt waar jongens?! NOOTMUSKAAT?! Waar halen ze dit vandaan??”

In de spraakmakende post zegt de moeder: “Vandaag was ik aan het praten met een van mijn leraarvrienden en ze zei: ‘Meid, proberen deze kinderen een stap voor te blijven is vermoeiend.'”

Beschrijvend als “flink wild,” legt ze uit dat tijdens een “rugzakcontrole” leraren ontdekten dat sommige studenten kleine flesjes nootmuskaat bij zich droegen. Om niet verbaal aangevallen te worden, beweerden studenten dat de specerij voor “kookles” was.

Maar toen de leraar het over de pompoentaartkruiden had met de kookinstructeur, antwoordde ze: “Waar heb je het over? We maken niets met nootmuskaat.”

De verraste moeder legt vervolgens uit dat de “schoolagent” het gesprek had opgevangen en voordat hij de slimme kinderen schorste, confisqueerde hij de zoete nootachtige substantie.

De moeder voegt eraan toe: “Jullie kunnen je huiswerk niet afkrijgen, maar jullie kunnen wel bedenken hoe je high wordt van nootmuskaat? Maak het logisch.” MMD@ Volgens Medical News Today krijgt een persoon bij inname van grote hoeveelheden (twee theelepels) een “high” vergelijkbaar met sommige h@llucinogene dr*gs. De naam hiervoor is nootmuskaatverg1ftiging.”

Nootmuskaat bevat een chemische stof genaamd myristicine en wanneer het wordt geconsumeerd, wordt het gemetaboliseerd door het lichaam, waarbij de psychedelische dr*g methyleendioxymethamfetamine (MMDA) wordt gevormd.

“Mensen met nootmuskaatverg1ftiging ervaren een verscheidenheid aan symptomen, waaronder slaperigheid en h@llucinaties.” Nootmuskaatvergiftiging kan ook gevaarlijk en mogelijk dodelijk zijn.

De volgers van de vrouw, waarvan velen ook ouders zijn, uitten hun bezorgdheid over het snuiven van specerijen. “Dit is al jaren aan de gang. Er zit een stof in die psycho@ctief is maar niet op een leuke manier. Je krijgt de ergste kater van je leven voor een h1gh van 10 minuten,” deelt een TikToker.

Een moeder, die leraren prijst omdat ze een oogje in het zeil houden bij haar kinderen – allemaal van de generatie die na Gen Z komt – voegt toe: “Als moeder van [vier] Gen Alpha…ben ik zo dankbaar voor leraren en hun geduld met mijn kinderen. Geen enkele manier.”

Algemeen

Joost Klein laat eindelijk van zich horen en dit is er volgens hem gebeurd tijdens Eurovisie

Na dagen van stilte heeft Joost Klein eindelijk een teken van leven gegeven vanuit zijn kamp.

De Europapa-Fries heeft een advocaat ingeschakeld om namens hem te spreken over de gebeurtenissen tijdens het Eurovisiesongfestival.

Joost Klein zou afgelopen zaterdagavond in de finale van het Eurovisiesongfestival staan.

Echter, hij werd gediskwalificeerd door de organisatie. Volgens hen maakte Joost een ‘dre!gende vuistbeweging’ naar een cameravrouw, waarbij de camera beschadigd raakte.

Bovendien zou de cameravrouw gew0nd zijn geraakt.

De Zweedse p0litie heeft de zaak nu overgedragen aan just!tie, die zal beslissen over eventuele vervolging.

De Nederlandse bevolking wacht in spanning op de verklaring van Joost Klein zelf, maar tot nu toe heeft hij zich nog niet uitgesproken. Zijn advocaat heeft echter wel gesproken met Zweedse media.

Volgens de advocaat ontkent Joost Klein dat hij schuldig is aan str*fbare feiten tijdens het Eurovisiesongfestival.

Hij voelt zich erg teneergeslagen en is verdrietig over de hele situatie. Hoewel hij toegeeft dat Joost een camera heeft weggeduwd, ontkent de advocaat dat er sprake was van bedre!ging.

Er is een voorlopige procesdatum vastgesteld voor begin juni, waarbij de advocaat van Joost Klein hoopt dat enkele Nederlanders zullen worden gehoord. Hij ziet de kans op vrijspraak als goed.

Het blijft echter onduidelijk wat er precies is gebeurd tijdens het Eurovisiesongfestival en wie verantwoordelijk is voor de incidenten.

Het is van cruciaal belang dat alle betrokken partijen de kans krijgen om hun kant van het verhaal te vertellen, en dat er een eerlijk onderzoek wordt uitgevoerd om de waarheid aan het licht te brengen.

Hopelijk zal Joost Klein binnenkort meer openheid van zaken geven en kan de zaak worden afgesloten met een beter begrip van wat er werkelijk is gebeurd.

Lees verder