-

Algemeen

Man in de boeien geslagen na p3sten van vrouw met D0wn in Disney World

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Toen ik een kind was, werd ik geleerd anderen te behandelen met het respect dat ze verdienden, ongeacht kleur, geloof, of iets anders dat hen van mij zou kunnen onderscheiden.

Nu wil ik geloven dat de meerderheid van de mensen waarmee ik deze planeet deel, dezelfde basisopvoeding krijgt op het gebied van moraliteit. Helaas lijkt het echter dat er nog genoeg mensen zijn die nog steeds in het stenen tijdperk leven wat betreft eenvoudige vriendelijkheid en acceptatie. Een 61-jarige man werd eerder dit jaar gearresteerd in Disney World na een schokkend incident dat de werkelijk verwerpelijke diepten blootlegt waar sommige mensen toe bereid zijn te zinken.

Volgens rapporten werd de 61-jarige Brent George gearresteerd in Disney World op 25 januari, na een gevecht dat plaatsvond in Belle Vue Lounge, een bar in Boardwalk Inn. Politieagenten zouden ter plaatse zijn gekomen om Brent met blauwe plekken en wonden in zijn gezicht aan te treffen. Brent beweerde met een nabijgelegen familie te hebben gedronken voordat ze hem “a@nvielen”.

Volgens het Daily Beast las zijn @rrestatiebevel: “Hij verklaarde dat hij een ‘goede tijd’ had met de individuen en toen werd hij door hen aangevallen.” Een van Brent’s metgezellen, Ward Weber, voegde eraan toe dat Brent was benaderd door de familie “omdat ze ‘plezier’ hadden”.

Toch vonden de onderzoekende @genten al snel gaten in het verhaal van het duo, en toen ze met de familie spraken, kregen ze een heel ander verhaal te horen. Wesley Goldberg, een lid van de betreffende familie, vertelde aan de p0litie dat een dr0nken Brent naar hen toe was gekomen en zijn zus, die het D0wn-syndroom heeft, had @angevallen.

“Wesley verklaarde mondeling en in een schriftelijke verklaring onder ede dat Brent bij hun tafel in de buurt kwam en begon zijn geh@ndicapte zus belachelijk te maken door de geluiden na te doen die ze af en toe maakte,” aldus het bevel tot @rrestatie. De moeder van het meisje, Candace Goldberg, nam het op voor haar dochter, waarop Brent haar duwde. Toen Wesley Golberg’s vrouw Maria vervolgens probeerde tussenbeide te komen, sloeg Brent haar, wat leidde tot een fysieke worsteling tussen Wesley en de man.

“Nadat hij Maria had geslagen, raakte haar man Wesley betrokken,” aldus het bevel tot arrestatie. “Wesley werd in zijn nek aan de linkerkant geslagen en ging over tot het slaan van Brent aan de zijkant van zijn hoofd, wat resulteerde in de verwonding die Brent opliep.”

Het incident zou zijn geëindigd toen een onbekende voorbijganger Brent in een houdgreep nam en hem wegdroeg. Na beide kanten van het verhaal te hebben afgewogen, besloot de politie Brent te arresteren, hem naar de lokale gevangenis te brengen en hem te belasten met vier aanklachten van zware mishandeling in de eerste graad. De verdachte zou niet schuldig hebben gepleit aan de tegen hem ingebrachte @anklachten.

Het zal niemand verbazen dat het internet woedend was over het gedrag van Brent toen het nieuws van het incident het web bereikte. “Nou, hij heeft het verdiend, dat is zeker. Goed gedaan aan wie hem een lesje heeft geleerd,” schreef iemand. “Als vader en echtgenoot zou het vreselijk zijn om je kind belachelijk gemaakt te zien worden en je vrouw aangevallen te zien,” voegde een ander toe. “Als man met een beetje reserve-@gressie, zou het geweldig zijn om iemand zo’n reden te geven om op ze los te gaan.”

“Het lijkt erop dat hij heeft gekregen waar hij op uit was, welverdiend,” zei een derde. “Als je ervoor kiest om mensen belachelijk te maken, krijg je wat er met je gebeurt,” zei een vierde. Wat was jouw eerste reactie bij het lezen van dit verhaal? Laat het ons weten in de reacties.

Algemeen

Levensgevaarlijke bacterie ontdekt in veel verkocht Aldi-product: ”Direct terugbrengen”

Avatar foto

Gepubliceerd

op

Aldi slaat alarm: gerookte forelfilet mogelijk besmet – klanten dringend gewaarschuwd om product niet te eten

Er is opnieuw grote onrust ontstaan rondom een product dat via de Nederlandse supermarktschappen werd verkocht. Dit keer is het de Aldi die met spoed een waarschuwing naar buiten brengt. Eén van de visproducten, een populaire gerookte forelfilet, blijkt mogelijk besmet te zijn met de bacterie Listeria monocytogenes. De supermarktketen neemt de kwestie hoog op en roept klanten dringend op het product niet te consumeren. Het nieuws zorgt voor veel vragen en bezorgdheid, vooral onder mensen uit kwetsbare groepen.

Welke forelfilet gaat het precies om?

De terugroepactie betreft gerookte forelfilet van 125 gram. Het gaat om verpakkingen die een houdbaarheidsdatum van 30 november dragen. Klanten die deze variant hebben gekocht, wordt met klem geadviseerd het artikel niet open te maken en zeker niet te gebruiken voor consumptie.

Dat uitgerekend gerookte vis onder de loep ligt, is niet nieuw. Dit type product behoort tot de voedselcategorieën waar listeria vaker een risico vormt, vooral wanneer de temperatuur tijdens transport of opslag fluctueert.

De waarschuwing werd begin van de avond bevestigd door meerdere nieuwsplatformen, waaronder Hart van Nederland, dat berichtte dat de bacterie mogelijk in het product is aangetroffen. De supermarkt benadrukt dat het gaat om een voorzorgsmaatregel, maar adviseert toch maximale voorzichtigheid.

Waarom is Listeria zo gevaarlijk?

De bacterie Listeria monocytogenes komt niet vaak voor, maar wanneer iemand besmet raakt, kan dat grote risico’s met zich meebrengen. Het gevaar zit hem vooral in het feit dat listeria zich ook op lagere temperaturen kan vermenigvuldigen. Koeling vertraagt de bacterie, maar verwijdert haar niet. Daardoor is voorverpakte vis extra gevoelig.

Wie lopen het meeste risico?

  • Jonge kinderen

  • Ouderen

  • Mensen met een verzwakt immuunsysteem

  • Zwangere vrouwen

Voor vrouwen die in verwachting zijn, is de waarschuwing extra belangrijk. De bacterie kan in zeldzame gevallen worden overgedragen op het ongeboren kind, wat zeer ernstige gevolgen kan hebben. De supermarkt komt daarom met een duidelijke oproep: neem geen enkel risico.

Hoe herken je een mogelijke besmetting?

De meeste gezonde volwassenen merken weinig tot niks van een listeriabesmetting. Sommige mensen ervaren hoogstens wat milde griepachtige klachten, zoals koorts of spierpijn. Dat betekent echter niet dat het ongevaarlijk is voor iedereen.

Mogelijke verschijnselen van listeriose:

  • Hoge koorts

  • Spierpijn

  • Hoofdpijn

  • Misselijkheid

  • Diarree

In zeldzame gevallen kan de bacterie zich via het bloed of het zenuwstelsel verspreiden. Dat kan leiden tot:

  • Bloedvergiftiging

  • Ernstige infecties van het zenuwstelsel

  • Hersenvliesontsteking

Vooral voor kwetsbare mensen kan dat zeer ernstig zijn en daarom is de waarschuwing van de Aldi allesbehalve overdreven.

Aldi vraagt klanten om forel direct terug te brengen

De supermarkt is duidelijk: eet de forelfilet niet. Klanten die dit product in huis hebben, kunnen het zonder discussie inleveren bij de dichtstbijzijnde Aldi-winkel.

De terugroepactie verloopt volgens de bekende procedure:

  • Het product terugbrengen naar de winkel

  • Ook openen of aangebroken verpakkingen mogen worden ingeleverd

  • Bewijs van aankoop zoals een kassabon is niet nodig

  • Het volledige aankoopbedrag wordt vergoed

Aldi benadrukt dat klantveiligheid altijd voorop staat en dat de keten liever te streng optreedt dan te laat reageert.

Niet de eerste terugroepactie: salami eerder ook uit de schappen gehaald

Opvallend is dat het de tweede keer in korte tijd is dat Aldi een product moest terugroepen vanwege mogelijke besmetting. Iets meer dan een week geleden ging het om salami van 150 gram, waarbij de verdachte houdbaarheidsdatums 06-12-2025, 07-12-2025 en 09-12-2025 betroffen.

Toen bleek uit een interne controle dat er mogelijk Shigatoxine-producerende E. coli (STEC) in de worst zat. Dat soort bacteriën kan eveneens een aanzienlijk gezondheidsrisico opleveren. Ook toen luidde de boodschap: niet eten, meteen terugbrengen.

Dat Aldi nu opnieuw een waarschuwing moet afgeven, baart sommige klanten zorgen. Op sociale media uiten mensen hun twijfels over de kwaliteitscontrole. Toch benadrukt de supermarkt dat deze maatregelen juist bewijzen dat het controlesysteem functioneert en dat verdachte producten er direct uit worden gehaald.

Waarom zien we terugroepacties tegenwoordig vaker?

Volgens experts zijn er meerdere redenen waarom voedselwaarschuwingen vaker in het nieuws komen:

  1. Strengere kwaliteitscontroles
    Moderne laboratoriumtests kunnen steeds kleinere hoeveelheden bacteriën opsporen. Daardoor komen risico’s sneller aan het licht.

  2. Meer bewaakte voedselketens
    Door strengere regelgeving worden problemen sneller gemeld.

  3. Sociale media versnellen de verspreiding van informatie
    Waar vroeger een waarschuwing soms onopgemerkt bleef, wordt deze nu binnen enkele uren landelijk gedeeld.

  4. Grotere schaal van productie
    Eén fout kan gevolgen hebben voor duizenden verpakkingen, en dus grijpt men sneller in.

Dat alles maakt terugroepacties niet alleen noodzakelijker, maar ook zichtbaarder.

Wat kun je zelf doen om voedselveiligheid te vergroten?

Hoewel consumenten geen invloed hebben op wat er in de fabriek gebeurt, kunnen ze wél thuis maatregelen nemen om risico’s verder te verkleinen:

  • Controleer altijd de houdbaarheidsdatum

  • Bewaar gekoelde producten direct in de koelkast

  • Let op de temperatuur van de koelkast (tussen 3 en 5 graden)

  • Ontdooi vis nooit op kamertemperatuur

  • Verhit restjes goed door

Maar wanneer een supermarkt duidelijk communiceert dat een product mogelijk risicovol is, geldt altijd één regel: gewoon niet eten.

Hoe nu verder?

Voor Aldi is transparantie essentieel. De keten belooft dat de bron van de mogelijke besmetting wordt onderzocht en dat er maatregelen worden genomen om vergelijkbare situaties te voorkomen. Ondertussen blijft de oproep helder: klanten die gerookte forelfilet met houdbaarheidsdatum 30 november in huis hebben, moeten dit product onmiddellijk terugbrengen.

Voor consumenten blijft het zaak alert te zijn. Terugroepacties zijn niet prettig, maar helpen juist om de voedselketen veiliger te houden. Het advies blijft: twijfel je? Dan niet eten.

Lees verder