-

Algemeen

Katje blauw geverfd en in de regen achtergelaten – redders doen het ondenkbare

Het is echt h@rtverscheurend hoe sommige mensen dieren behandelen, maar gelukkig zijn er ook vriendelijke mensen die bereid zijn op te staan en deze arme dieren de liefde en zorg te geven die ze nodig hebben.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amauri Gomes (@amaurigomes.am)

Dat was het verhaal van een arme kat die wreed blauw was geverfd en vervolgens aan haar lot werd overgelaten – maar een redder hielp haar een verbazingwekkende transformatie te ondergaan…

Volgens het YouTube-kanaal The Moho werd de kat buiten in de regen gevonden. Iemand had haar naar verluidt met giftige blauwe inkt geverfd voor “wreed plezier” en haar toen weggegooid.

Dierenredder Amauri Gomes vond de kat en bracht haar naar de dierenarts. Ze begonnen met het tijdrovende proces van voorzichtig het blauwe verf van haar af te halen met huisdiervriendelijke reinigingsmiddelen en oliën.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amauri Gomes (@amaurigomes.am)

Met tijd en geduld slaagden de redders erin om 90% van de verf te verwijderen. Het proces was pijnl1jk voor de kat en veel van haar vacht viel uit, maar ze deden hun best om haar rustig en comfortabel te houden, en naar verluidt werkte ze mee.

Ze gaven de kat toepasselijk de naam “Blue.” De redders voedden haar en zorgden voor medische zorg, en al snel begon Blue weer op te leven: naar verluidt had ze een “liefdevol karakter.”

En toen ze eenmaal het grootste deel van de blauwe verf hadden verwijderd, kwamen haar ware kleuren naar voren, en onthulden ze een prachtige witte en grijze vacht.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Amauri Gomes (@amaurigomes.am)

Nadat de kat was genezen, weer was aangekomen in gewicht en haar natuurlijke kleuren terug had, werd ze naar verluidt ter adoptie aangeboden.

Algemeen

FC Kip van Jandino Asporaat in grote problemen: ‘Zaak moet sluiten!’

Het nieuws over Jandino Asporaat en zijn kiprestaurant FC Kip was enkele maanden geleden nog groot nieuws, vooral in Rotterdam.

De opening van het restaurant trok direct enorme aandacht, maar bracht ook wat problemen met zich mee.

Op de eerste dag moest het restaurant al snel sluiten vanwege de overweldigende drukte en capaciteitsproblemen.

De keuken kon de grote stroom klanten niet aan, en er waren onvoldoende zitplaatsen beschikbaar.

Ondanks deze valse start heropende het restaurant al snel en bleek het een enorm succes te zijn.

Lange rijen vormden zich voor de deur, en de zaken liepen voorspoedig.

Echter, niet iedereen was vol lof over FC Kip. Veel mensen uitten kritiek op de prijzen, die als hoog werden ervaren voor een kiprestaurant.

Toch bleven klanten komen, en Jandino hield zijn prijzen stabiel zonder ze te hoeven verlagen om klanten te behouden.

Maar zoals bij veel hypes, lijkt ook bij FC Kip de storm nu te zijn gaan liggen. Snackspert merkte op dat de kwaliteit van de kip niet helemaal voldeed aan de verwachtingen.

Hoewel mals, werd de korst van de kip als ondermaats ervaren. De drukte rond het restaurant nam af, en het aantal klanten daalde aanzienlijk.

Het eens zo bruisende FC Kip lijkt nu slechts een schaduw van zijn vroegere zelf te zijn.

Influencer MiesBee deelde haar observatie dat de lange rijen voor FC Kip plaats hadden gemaakt voor een ander soort publiek, met minder enthousiasme en meer terughoudendheid.

Het restaurant trok voornamelijk nog mensen die op zoek waren naar een plek om te roken of die simpelweg selfies maakten voor de ingang.

De sfeer rondom FC Kip is merkbaar veranderd, en het lijkt nu vooral een ontmoetingsplek te zijn voor een minder selectief publiek.

Sommige critici voorspellen zelfs het einde van FC Kip als deze trend zich voortzet. Het restaurant lijkt zijn aantrekkingskracht te verliezen en te vervallen tot een plek waar alleen een specifiek publiek op af komt.

Het levendige en populaire karakter dat FC Kip ooit had, lijkt te zijn vervaagd, en de toekomst van het restaurant lijkt onzeker.

Of Jandino Asporaat erin slaagt om het tij te keren en FC Kip nieuw leven in te blazen, blijft afwachten.

Misschien is het tijd voor wat vernieuwingen en verbeteringen om de interesse en enthousiasme van het publiek weer aan te wakkeren.

Lees verder