-

Algemeen

Het verlaten vliegtuig van Elvis Presley is eindelijk verkocht na jaren – Neem een kijkje van binnen

Elvis Presley staat niet alleen bekend om zijn baanbrekende muziek, maar ook om zijn flamboyante levensstijl, die tot uiting kwam in zijn luxueuze aankopen.

Een van deze extravagante aankopen, een privéjet die hij op 22 december 1976 verwierf voor een indrukwekkend bedrag van $840.000, staat nu klaar om de aandacht van verzamelaars wereldwijd te trekken, aangezien het wordt geveild.

Deze veiling, georganiseerd door Mecum Auctions, vertegenwoordigt niet zomaar een verkoop, maar de overdracht van een stukje geschiedenis van een muziekicoon.

Elvis’ keuze voor deze specifieke jet was niet willekeurig; de Lockheed JetStar was destijds de absolute top onder de privéjets, geliefd bij talloze beroemdheden en wereldleiders vanwege zijn ongeëvenaarde luxe en prestaties.

Dit maakt het vliegtuig niet alleen interessant vanwege zijn associatie met Elvis, maar ook vanuit historisch luchtvaartperspectief.

De jet zelf is een weerspiegeling van Presley’s verfijnde smaak. De opvallende rode buitenkant met elegante zilveren accenten trekt meteen de aandacht.

Binnenin ademt het vliegtuig luxe met op maat gemaakte rode fluwelen bekleding en goudkleurige accenten.

Deze weelderige inrichting weerspiegelt de hoogtijdagen van Presley’s carrière en persoonlijke leven, waarin luxe altijd voorop stond.

De zes passagiersstoelen bieden niet alleen stijl, maar zijn ook uiterst comfortabel dankzij moderne functies zoals draai- en kantelopties.

Bovendien was het vliegtuig destijds voorzien van geavanceerde entertainmentopties, waaronder een magnetron, televisie met VCR-speler en een cassette-muziekstation, waardoor Elvis ook in de lucht kon genieten van zijn liefde voor muziek en moderne gemakken.

Ontworpen om maximaal negen passagiers te vervoeren, vertegenwoordigt dit model van de Lockheed JetStar het summum van luxe in de privé-luchtvaart, destijds de favoriet onder beroemdheden en hoogwaardigheidsbekleders.

Ondanks zijn historische waarde staat het vliegtuig momenteel zonder motoren en deels gedemonteerd op het Roswell International Air Center in New Mexico, waar het al decennia wordt bewaard.

De veiling omvat echter een schat aan documentatie, waaronder een kopie van de vliegtuigregistratie ondertekend door Elvis zelf en de originele verkoopakte, wat extra authenticiteit en historische waarde toevoegt.

Gepland voor 8 januari 2023, belooft de veiling potentiële kopers niet alleen een jet, maar ook een unieke restauratiemogelijkheid en de kans om een ​​uniek stukje van Elvis Presley’s nalatenschap te bezitten.

Of het nu wordt gerestaureerd tot zijn voormalige glorie of wordt gebruikt als statische tentoonstelling, deze jet is een relikwie uit de gouden tijd van de rock-‘n-roll en biedt een tastbare connectie met de King of Rock ’n Roll zelf.

Algemeen

Videobeelden gelekt van cameravrouw die aangifte gedaan heeft tegen Joost Klein!

Het verhaal rondom Joost Klein en zijn diskwalificatie tijdens het Eurovisie Songfestival 2024 in Malmö blijft nog altijd onvolledig.

De Zweedse p0litie onderzoekt nog steeds het incident tussen Joost en een cameravrouw, wat naar verwachting nog enkele weken kan duren.

AVROTROS heeft gemeld dat Joost herhaaldelijk verzocht om niet gefilmd te worden wanneer hij van het podium kwam en backstage ging, vanwege het emotionele einde van zijn liedje over zijn overleden ouders.

Ondanks zijn verzoek bleef een cameravrouw hem echter filmen, wat leidde tot frustratie bij Joost en mogelijk tot een dreigende beweging jegens de cameravrouw, wat resulteerde in zijn diskwalificatie.

Deze reactie lijkt buitenproportioneel en kan als uitlokking worden gezien.

Het wachten is nu op een uitspraak in deze zaak en de eventuele beelden van de cameravrouw.

Deze beelden zouden dienen als bewijs, maar het is nog niet zeker of ze daadwerkelijk bestaan.

Ook is de precieze aanklacht tegen Joost nog onbekend, aangezien een dre!gende beweging op zichzelf waarschijnlijk niet voldoende is voor diskwalificatie.

Op Twitter zijn echter verschillende beelden gelekt van een mogelijke cameravrouw die Joost stiekem filmt backstage.

Het filmen van Joost op deze plek was verboden, dus de cameravrouw doet alsof ze iemand anders filmt om stiekem Joost in beeld te brengen.

Degene die de video heeft geplaatst, schrijft: “De Nederlandse vertegenwoordiger [Joost] houdt niet van ons en heeft gevraagd om niet gefilmd te worden.

Ik heb zijn wens gerespecteerd en heb een foto genomen van onze lieve danser!” Dit lijkt een poging om onrust te zaaien.

Het is duidelijk dat deze zaak nog vele vragen oproept en verdere opheldering vereist.

De beschikbaarheid van de beelden en de precieze aankl*cht tegen Joost zullen waarschijnlijk een cruciale rol spelen in het vervolg van deze kwestie.

Lees verder