-

Algemeen

Als je deze angstaanjagende insecten in je huis vindt, betekent dit het volgende

Hoewel we allemaal wel eens insecten in huis tegenkomen, zijn er bepaalde enge beestjes waar de meesten van ons liever zonder leven.

Als je in een landelijk gebied woont, ben je waarschijnlijk wel gewend aan vliegen, mieren, spinnen en dergelijke die – althans proberen – in je huis te verblijven tijdens de zomermaanden en daarna.

Sommige mensen zijn niet onder de indruk van de jaarlijkse insecteninvasie; anderen zijn minder, laten we zeggen, tolerant voor het idee. Spinnen die hun webben in mijn hoeken bouwen kan ik mee leven, en een enkele vlieg die rond de keuken zoemt, gaat mijn dag echt niet verpesten.

Ik maak echter een uitzondering voor oorwormen…

Je hebt ongetwijfeld ooit een oorworm in je huis gezien, ook al herkende je het misschien niet als zodanig. De waarheid is dat deze kleine insecten ongeveer zo ver van schattig zijn als je maar kunt bedenken, en hoewel ze eruitzien alsof ze een nare steek of beet kunnen geven, zijn ze volkomen onschadelijk.

Dat gezegd hebbende, hebben de meeste mensen een afkeer van het hebben van een horde oorwormen die rond hun woning kruipen. Ik zeker, en daarom vond ik een bepaalde truc om ermee om te gaan ongelooflijk nuttig.

Facebook-gebruiker Alicia Alexander beschreef de beproefde methode die ze gebruikte om zich van een oorwormprobleem te ontdoen, en ik denk dat het voor anderen daarbuiten interessant kan zijn.

Volgens Alicia is het vullen van een ondiepe kom met een halve kop olijfolie en vervolgens deze kom in je achtertuin of op je terras plaatsen de perfecte manier om oorwormen te vangen.

De onderstaande foto laat naar verluidt zien hoeveel oorwormen Alicia had verzameld na minder dan 24 uur:

En hier is dezelfde kom na 36 uur…

Oorwormen worden blijkbaar aangetrokken door de zoetheid van de olijfolie, maar zodra ze in de kom klimmen, kunnen ze er niet meer uit. Als je met een oorwormplaag leeft, kan dit de ideale oplossing blijken te zijn!

Wat ze betekenen Verre van ons om je in paniek te brengen, maar de aanwezigheid van ongewone hoeveelheden oorwormen in je huis zou kunnen wijzen op problemen met rottend hout. Oorwormen behoren tot de talloze insecten die worden aangetrokken door houtrot, dus zorg ervoor dat je eventuele houten structuren thuis controleert.

Dat gezegd hebbende, oorwormen die warmere omstandigheden binnen je huis zoeken, is niets om je zorgen over te maken. Het is volkomen normaal en hun aanwezigheid zal je waarschijnlijk op geen enkele manier beïnvloeden.

Wist je van deze simpele truc om van oorwormen af te komen? Laat het ons weten in de reacties.

Algemeen

Jan Smit deelt prachtige foto van zijn vrouw Liza in mini bikini!

Jan Smit, de bekende Nederlandse zanger, heeft onlangs een prachtige foto gedeeld van zijn vrouw Liza, stralend in een bikini.

Het gelukkige paar geniet momenteel van een ontspannen tijd in het zonnige Marbella, samen met hun drie kinderen en hondje Rio.

Jan Smit, die al sinds zijn kinderjaren bekend is in de Nederlandse muziekindustrie, woont met zijn gezin in Volendam.

Hoewel hij vaak optreedt en voor zijn werk in het buitenland verblijft, en af en toe een presentatieklus heeft, brengt Jan het liefst zijn tijd door met zijn gezin.

Vorig jaar kondigde Jan aan dat hij en Liza een nieuwe woning hebben gekocht in Marbella.

De voortgang van de verbouwing is te volgen via het Instagram-account Casa Herrero Marbella, waar Jan en Liza meer dan 10.000 volgers meenemen in dit avontuur.

De villa begint nu echt vorm te krijgen en belooft prachtig te worden.

De recent gedeelde foto van Liza in bikini laat zien hoe het stel geniet van de warme zon, het verfrissende water en elkaars gezelschap te midden van de adembenemende omgeving van Marbella.

Het stralende beeld laat zien dat ze echt genieten van hun tijd samen en de mooie momenten die ze beleven in deze idyllische setting.

De foto straalt een gevoel van rust en geluk uit, waarbij Liza’s glimlach de warmte van de zon lijkt te weerspiegelen.

Het is duidelijk dat ze zich thuis voelen in hun nieuwe omgeving en genieten van de kleine geneugten van het leven, zoals samen ontspannen aan het zwembad.

De keuze voor Marbella als tweede thuis lijkt goed uit te pakken voor Jan en Liza, gezien de prachtige omgeving en de mogelijkheid om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

De villa, die langzaam maar zeker vorm begint te krijgen, belooft een oase van rust en luxe te worden voor het gezin.

De foto van Liza in bikini, gedeeld door Jan, heeft veel positieve reacties ontvangen van fans en volgers op sociale media.
Jan Smit

Mensen prijzen het gelukkige paar om hun ontspannen levensstijl en wensen hen veel plezier en geluk in Marbella.

Het is duidelijk dat Jan Smit niet alleen bekend staat om zijn muzikale talent, maar ook om zijn toewijding aan zijn gezin en zijn vermogen om van het leven te genieten.

De foto van Liza in Marbella is slechts een glimp van de mooie momenten die ze samen delen en laat zien hoe belangrijk familie en geluk zijn voor Jan en Liza.

Lees verder