-

Algemeen

Veel sterkte voor Bruce Willis’ dochter Tallulah

Geïnspireerd door de moedige en openbare strijd van haar vader tegen frontotemporale dement1e, heeft Tallulah Willis – de jongste van het gezin van Demi Moore en Bruce Willis – haar eigen diagnose onthuld.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Onlangs deelde de 30-jarige een liefdevol moment uit haar jeugd waarop haar vader haar op de rode loper droeg, wat suggereert dat ze als volwassene een verrassende diagnose heeft ontvangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Een Instagram-herinnering gedeeld door Tallulah Willis leidde tot een gesprek over @utisme. Tallulah, de jongste van de drie meisjes gedeeld door Bruce Willis, 69, en zijn ex-vrouw Demi Moore, 61, deelde een clip waarin ze als kind te zien is, herhaaldelijk spelend met het hoofd van haar vader terwijl hij haar in zijn armen houdt terwijl hij met de media praat bij een filmpremière.

Met uitnodigende dialoog van haar 408.000 volgers, onderschrijft Tallulah de clip van 15 maart met de tekst “vertel me dat je @utistisch bent zonder het me te vertellen [sic].”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Sommige gebruikers uitten liefde voor het liefdevolle moment in de clip, en anderen – bekend met het gedrag dat ze vertoont – spraken over haar symptomen van @utisme samen met de liefdevolle reactie van haar vader.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

“De prachtige manier waarop hij gewoon niet eens door dat werd beïnvloed en gewoon bleef je vasthouden. Je vader is uniek, lieverd, en jij ook,” schrijft een gebruiker. Een tweede deelt, “In je verdediging, geschoren hoofden zijn net zo ontspannend als kleine Japanse zen-tuinen van zand.”

Een derde cyberfan voegt toe, “Zijn zorg voor je gevoelens is magie… Ik ben zo blij dat je momenten hebt vastgelegd in de kluis van altijd.”

Recente diagnose

Een van de meest populaire reacties komt van een psycholoog die gespecialiseerd is in neurodivergente aandoeningen. “Als je bereid bent om te delen, ben je dan als kind gediagnosticeerd?” De gebruiker, die de naam mfizzle gebruikt, vervolgt: “Weet niet hoeveel van je reis je hebt gedeeld, maar zou graag meer willen lezen. Je bent moedig en inspirerend en dit is een zeer liefdevolle video. Het beste!”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Als reactie op de vraag van deze gebruiker schrijft Tallulah: “Dit is de eerste keer dat ik mijn diagnose openbaar deel. Ontdekte het deze zomer en het heeft mijn leven veranderd.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Stimming

Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is “Autism Spectrum Disorder (ASD) een ontwikkelingsstoornis veroorzaakt door verschillen in de hersenen. Mensen met ASD hebben vaak problemen met sociale communicatie en interactie, en beperkte of repetitieve gedragingen of interesses.”

Verderop in de Instagram-reacties bood Scout LaRue Willis, 32, meer informatie over waarom de bijgevoegde clip relevant is voor de aandoening van haar jongere zus.

 

“Ze stimt,” schrijft Scout LaRue, verwijzend naar herhaalde bewegingen die sommige mensen met autisme kunnen maken om sensorische input te reguleren.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

“Die oorkrul, man,” schrijft Tallulah, verwijzend naar het moment waarop ze het oor van haar vader vouwt, die haar aankijkt en liefdevol glimlacht. “Ik wou dat we een beter geluid hadden.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

De strijd van haar vader

Tallulah, Scout LaRue en Rumer Willis, 35, hebben hun vader overladen met liefde en steun te midden van zijn voortdurende strijd met afasie en frontotemporale dement1e (FTD).

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

In 2023 werd de Die Hard-ster, die op 19 maart 69 jaar oud werd, gediagnosticeerd met FTD, een degeneratieve aandoening die voornamelijk de communicatie en het gedrag aantast in plaats van het geheugen. Een van de eerste symptomen van de ziekte van de acteur was afasie, die van invloed is op hoe mensen communiceren, schrijven en andere mensen begrijpen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Sinds de diagnose hebben geliefden van Willis steun uitgesproken voor de geliefde man, die ook nog twee dochters heeft met zijn vrouw Emma Hemming Willis.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

“Net als jij, zijn we gewoon dol op hem. Wat je misschien niet weet, maar je kunt je misschien voorstellen, is dat in zijn armen gewikkeld zijn de veiligste plek in deze hele wereld is,” schrijft Emma van de ster van The Last Boy Scout met wie ze in 2009 trouwde. “Hij is een echte heer. Met zoveel liefde om te geven en te delen. Dat is wat ik te zien krijg, zijn ware kern. Ik kan je vertellen, het is zo puur en oh zo goed.” Op dit moment heeft Tallulah geen verdere informatie gegeven over haar diagnose.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door tallulah (@buuski)

Algemeen

De geheime brief van Meghan Markle aan Koning Charles onthuld – zijn antwoord liet de hertogin ‘ellendig’ achter

Prins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Het hertogspaar van Sussex heeft enkele jaren geleden de koninklijke familie verlaten, maar de nasleep daarvan heeft de koninklijke familie tot op het bot geschokt. Harry en Meghan hebben de royals ervan beschuldigd dat ze de huidskleur van Archie in twijfel trokken voordat hij geboren werd, en vele andere beschuldigingen en persoonlijke aanvallen werden gepresenteerd in zowel hun explosieve interview met Oprah als in Harry’s boek “Spare”.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de relatie tussen de royals en de Sussexes op een dieptepunt staat, en zelfs hoewel Harry aanwezig was bij de kroning van koning Charles, lijkt alles hetzelfde te zijn gebleven tussen bijvoorbeeld Harry en William. Te midden van dit alles heeft Charles naar verluidt geprobeerd Meghan op de best mogelijke manier te helpen en wordt gezegd dat hij de enige royal is geweest die contact heeft opgenomen met haar en Harry na het Oprah-interview.

Helaas onthulde Meghan dat ze suïcidaal was tijdens haar tijd als werkend royal, waarop Charles haar een brief stuurde. Echter, Meghan was niet tevreden met het antwoord van de toenmalige prins, en de geruchten zeiden dat dit een cruciaal effect had op een belangrijke beslissing.

Harry en Meghan gaan ver terug. Het paar begon te daten nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een tenniswedstrijd in Londen in 2016, en het duurde niet lang voordat de liefde opbloeide. Maar al voor het huwelijk voelden sommige vrienden van Meghan dat ze niet gelukkig zou zijn met hem.

In een interview met ITV in 2019 onthulde Meghan zelfs dat sommige van haar vrienden haar hadden gewaarschuwd om niet met Harry te trouwen vanwege de media-aandacht waar ze mee te maken zou krijgen.

“Het is moeilijk. Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. Eerlijk gezegd had ik geen idee, wat waarschijnlijk moeilijk te begrijpen klinkt, maar toen ik Harry voor het eerst ontmoette, waren mijn vrienden zo enthousiast, mijn Amerikaanse vrienden waren blij omdat ik blij was,” zei Meghan.

“Maar mijn Britse vrienden, ze waren er zeker van dat hij aardig was, maar ze zeiden dat ik het niet moest doen omdat ‘de Britse roddelbladen je leven zullen verwoesten’. Omdat ik Amerikaans ben, begreep ik het heel naïef niet. Het is ingewikkeld.”

De hertogin voegde eraan toe: “Ik dacht nooit dat dit gemakkelijk zou zijn, maar ik dacht dat het eerlijk zou zijn, en dat is het deel dat echt moeilijk te verzoenen is.” Ze vervolgde: “Ik heb al heel lang tegen H gezegd – zo noem ik [Harry] – het is niet genoeg om iets te overleven. Dat is niet het doel van het leven. Je moet gedijen en je gelukkig voelen.”

“Ik heb echt geprobeerd deze Britse mentaliteit van een stiff upper lip over te nemen. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik denk dat wat dat intern doet waarschijnlijk echt schadelijk is,” voegde ze eraan toe.

Op 19 mei 2018 traden Harry en Meghan in het huwelijk in een grootse ceremonie in de St. George’s Chapel.

Op dat moment was het duidelijk dat de koninklijke familie Meghan had omarmd. Vooral koning Charles, die tijdens de ceremonie een ongelooflijk gebaar naar de hertogin maakte, omdat haar vader niet was uitgenodigd.

Volgens koninklijke biograaf Robert Hardman vroeg Charles aan Meghan of ze wilde dat hij haar naar het gangpad begeleidde. In zijn boek “Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II” schreef Hardman dat Charles snel antwoord kreeg, maar dat het niet was wat hij verwachtte.

In feite verraste Meghan de toenmalige prins door hem te vragen haar halverwege het gangpad te ontmoeten. Ze wilde haar grote entree in de kapel alleen maken.

“Met gevoel voor zijn toekomstige schoondochter bood de prins van Wales aan om in te springen, zeggende dat hij vereerd zou zijn om Meghan naar het altaar van de St George’s Chapel te begeleiden. Het antwoord, volgens een vriend, was niet helemaal wat hij had verwacht: ‘Kunnen we halverwege afspreken?'” schreef Hardman.

“Hier was een indicatie dat dit geen blozende bruid was, maar een zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die vastbesloten was om zelf een grote entree te maken.”

Een paar hadden op hun trouwdag misschien niet voorspeld, maar Harry en Meghan begonnen hun verbale aanvallen op de royals in het jaar na hun vertrek.

In het beruchte interview met Oprah Winfrey beweerde Meghan dat ze slecht was behandeld, zelfs zeggend dat The Firm, zoals ze zichzelf noemen, haar niet hielp toen ze te maken kreeg met mentale problemen.

Ondertussen onthulde de hertogin verschillende schokkende dingen in het interview met Oprah, bijvoorbeeld hoe een naamloze royal opmerkingen maakte over de huidskleur van Archie.

“In die maanden dat ik zwanger was, rond dezelfde tijd. Dus we hebben tegelijkertijd het gesprek van ‘hij krijgt geen beveiliging, hij krijgt geen titel’ en ook zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou kunnen zijn als hij geboren wordt,” herinnerde Meghan Markle zich.

Toen ze een werkende royal werd, voelde Meghan dat ze voortdurende kritiek, seksisme en racistische opmerkingen van de media moest doorstaan. Haar

geestelijke gezondheid verslechterde, maar, zoals vermeld, voelde ze dat ze geen enkele steun kreeg van de leden van de koninklijke familie.

Het ging zo ver dat Meghan suïcidaal werd.

“Ik zag gewoon geen oplossing. Ik zou ’s nachts rechtop zitten, en ik dacht gewoon, ik begrijp niet hoe dit allemaal naar buiten wordt gebracht. En opnieuw zag ik het niet, maar het is bijna erger als je het voelt via de uitdrukking van mijn moeder of mijn vrienden, of hen die me bellen en huilen, gewoon, zoals, ‘Meg, ze beschermen je niet’. En ik besefte dat het allemaal gebeurde alleen maar omdat ik ademde,” legde ze uit.

“Ik schaamde me echt om het destijds te zeggen en beschaamde om het aan Harry toe te moeten geven, vooral omdat ik weet hoeveel verlies hij heeft geleden. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. En ik wilde gewoon niet meer leven. En dat was een zeer duidelijke en echte en angstaanjagende constante gedachte,” voegde Meghan eraan toe.

Meghan was niet aanwezig bij de kroning van koning Charles
“En ik herinner me hoe hij me gewoon wiegde. Ik ging naar de instelling, en ik zei dat ik ergens naartoe moest om hulp te krijgen. Ik zei dat, ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld, en ik moet ergens naartoe’. En mij werd verteld dat ik dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor de instelling.”

De relatie tussen de Sussexes en de koninklijke familie verslechterde snel, en veel leden van The Firm waren geschokt door de beschuldigingen die tegen hen werden geuit.

Naar verluidt is prinses Eugenie de enige royal die Harry, Meghan en hun twee kinderen, Archie en Lilibet, in Californië heeft bezocht. Ondertussen zijn Harry en Meghan niet meer terug geweest naar het VK dan nodig is, waarbij de hertogin slechts één keer terugkeerde naar haar oude thuisland, voor de begrafenis van koningin Elizabeth II in 2022.

Toen koning Charles werd gekroond in de Westminster Abbey vorig jaar mei, was een van de belangrijkste onderwerpen die veel interesse wekte of Harry en Meghan aanwezig zouden zijn of zelfs welkom zouden zijn.

Hoewel de twee op dat moment het vertrouwen van de meeste leden van de koninklijke familie hadden verloren, zou de koning uiteindelijk beslissen of ze wel of niet zouden worden uitgenodigd.

Uiteindelijk besloot Harry zijn vader te zien worden gekroond tot koning, terwijl Meghan in de VS bleef om voor Archie en Lilibet te zorgen.

Harry’s bezoek aan de kroning was misschien geen grote verrassing. Echter, kort na de ceremonie vertrok hij naar de luchthaven en keerde terug naar zijn vrouw. Sommige royals waren naar verluidt blij dat Harry niet bij hen aansloot voor de lunch na de kroning.

Ze hadden zelfs de hoop dat Harry en Meghan, als zij zou zijn gekomen, ver achterin de Westminster Abbey zouden zitten, niet eens in de buurt van de andere familieleden.

Meghan Markle stuurde een brief naar Charles na het Oprah-interview
De reden dat Meghan Markle in de VS bleef, was zoals vermeld, om voor hun twee kinderen te zorgen. Het is echter bekend dat haar moeder, Doria Ragland, Meghan meestal helpt met de kinderen als er veel aan de hand is; zou er dus nog een andere reden zijn waarom Meghan niet met haar man naar het VK reisde?

Volgens The Telegraph, die er in april vorig jaar over rapporteerde, is dat zo. Na het Oprah-interview besloot Meghan haar zorgen over onbewuste vooringenomenheid te delen met prins Charles en stuurde hem een brief.

Later besloot koning Charles, destijds prins, een antwoord naar Meghan te sturen waarin hij zijn verdriet uitte over de spanningen binnen de familie, specifiek tussen Harry & Meghan en de rest van The Firm.

Ook werd gedacht dat Charles de enige seniorlid van de koninklijke familie was die contact had opgenomen met de hertogin na het Oprah-interview.

Speculaties rond Meghan Markle die niet aanwezig was bij de kroning ontstonden. Er werd gespeculeerd dat de echte reden voor haar afwezigheid was dat de hertogin teleurgesteld was over het feit dat Charles haar zorgen over de onbewuste vooringenomenheid niet in zijn brief had aangepakt.

Een woordvoerder van Meghan ontkrachtte echter later de speculaties en noemde ze “belachelijk.”

“De hertogin van Sussex gaat door met haar leven in het heden, zonder te denken aan correspondentie van twee jaar geleden met betrekking tot gesprekken van vier jaar geleden. Elke suggestie anders is vals en ronduit belachelijk. We moedigen tabloidmedia en verschillende koninklijke correspondenten aan om te stoppen met de vermoeiende circus dat zij alleen creëren,” vertelde Meghan’s woordvoerder aan People Magazine.

In een ITV-interview begin 2023 besloot Harry in te gaan op het thema van ver

meend racisme binnen de koninklijke familie, waarbij hij de interviewer vertelde dat ze dat niet geloofden.

“Nee,” zei Harry. “De Britse pers zei dat, toch? Heeft Meghan ooit gezegd: ‘ze zijn racisten?'”

“Het verschil tussen racisme en onbewuste vooringenomenheid… de twee dingen zijn verschillend. Zodra het als individu, anders als instelling, is erkend of aan u is uitgelegd dat u onbewuste vooringenomenheid heeft, heeft u dus de mogelijkheid om daarvan te leren en te groeien… anders wordt onbewuste vooringenomenheid dan gecategoriseerd als racisme,” voegde hij eraan toe.

Wat vind je hiervan? Geloof je dat Harry en Meghan het juiste hebben gedaan, of vind je dat ze te ver zijn gegaan met hun beschuldigingen? Deel dit artikel gerust op Facebook met vrienden en familie als je van de koninklijke familie houdt!

Lees verder