-

Algemeen

Foto van atlete gaat compleet viraal nadat man iets opvallends in de gaten krijgt

Het zijn van een atleet is niet voor angsthazen. De intense toewijding die gepaard gaat met trainen voor wedstrijden is niet voor iedereen weggelegd. Deze vrouwelijke atlete toonde haar toewijding aan haar sport en deelde een krachtige boodschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Atlete van wereldklasse Emma Pallant-Browne, een Britse atlete, neemt deel aan verschillende wedstrijden, waaronder triatlons, duatlons en aquatlons. Ze is een gevierd atlete en haar recente prestatie was het winnen van een zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Lange Afstand Triatlon 2022. In een andere prestigieuze wedstrijd, Ironman 70.3, heeft ze twee medailles gewonnen (zilver in 2017 en brons in 2022), evenals een gouden medaille op het Europees Kampioenschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Tijdens haar laatste multisport uitdaging eindigde Emma op de vierde plaats. De PTO Tour European Open in Ibiza vond plaats slechts enkele dagen nadat ze het wereldkampioenschap Duatlon had gewonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Emma nam deel aan het evenement op Ibiza en werd, net als veel andere atleten, gefotografeerd. De foto’s werden vervolgens geüpload op de officiële pagina van het evenement.

“Niet de meest flatterende foto…”

Een andere atleet, Xavier Coppock, merkte iets op in de foto wat anderen misschien niet hadden gezien. Wat hem opviel werd later een groot discussiepunt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Pallant-Browne droeg een roze en blauw badpak. Op de foto was een rode vlek te zien omdat ze tijdens de race ongesteld was geworden. Toen Coppock de foto zag, merkte hij op: “Niet de meest flatterende foto van Emma, ze kunnen hem zeker wat beter bijwerken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

In plaats van zich te schamen voor het incident, omarmde Emma Pallant-Browne het en besloot het te gebruiken als een educatief moment voor iedereen in de sportwereld en daarbuiten.

Ongesteld zijn tijdens het sporten is geen taboe

Ze reageerde onmiddellijk op de opmerking van Coppock door te zeggen dat ze regelmatig ongesteld was en dat het niet uitmaakte welke tampon ze gebruikte, op sommige dagen zou zelfs de meest absorberende tampon het niet langer dan 3 uur volhouden. Ze bedankte hem vriendelijk voor zijn bezorgdheid en legde uit dat dit de realiteit was voor veel vrouwelijke atleten: ongesteld zijn terwijl ze sporten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Een paar dagen later plaatste ze de bewuste foto op haar eigen Instagram-account om haar boodschap kracht bij te zetten. “Het vieren van de verbazingwekkende vrouwen in de sport en de even verbazingwekkende mannen die voor hen opkomen. Vernederd door het aantal berichten dat ik heb gekregen van zowel mannen als vrouwen over de onglamoureuze realiteit van racen tijdens je menstruatie,” zei ze.

Waarom racen in een badpak?

Daarna gaf ze context aan de foto. Ze schreef: “Ik racete in een badpak omdat ik oververhit raak en flauwval tijdens wedstrijden in hoge temperaturen en als ik ongesteld ben, is mijn lichaamstemperatuur ook hoger. Ik heb een volledig pak in donkere kleuren voor de koelere wedstrijden, maar we experimenteerden met de lichte kleuren voor het verkoelende effect. Het is donker aan de onderkant en aan de achterkant, maar mijn fietspositie is veranderd en nu rol ik meer naar voren (les geleerd voor het pakontwerp van volgend jaar).”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Ze legde verder uit: “Op veel van de foto’s kun je niets zien, water over jezelf gieten bij de hulpposten doet de truc en als het niet lukt, eindig je met een foto als deze, maar het idee om deze te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Als je me schrijft dat 99% van de vrouwen die je kent zich hiervoor zouden schamen, dan is dat precies waarom ik dit deel, omdat er echt niets mis mee is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Ze voegde eraan toe: “Het is natuurlijk en omdat ik tijdens mijn jeugd als hardloopster problemen had met eten en niet ongesteld werd, zie ik het nu als iets moois.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

De reden dat ze koos voor haar outfit was omdat het haar de meeste veiligheid en comfort bood tijdens de wedstrijd. Ze wilde de boodschap overbrengen dat vrouwen zich niet hoeven te schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie.

Barrières doorbreken

“Dit is een vrouwensport en hoe meer barrières we kunnen doorbreken, hoe beter. Na een lange carrière eindig je met een foto als deze, maar het idee om hem te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Ik deel het omdat er echt niets mis mee is, het is iets natuurlijks,” schreef ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

“Dus als je zo’n foto hebt, bewaar hem, koester hem en onthoud hoe je presteerde op een moeilijke dag, want op een dag kun je er misschien iemand anders mee helpen,” besloot de gevierde atlete haar krachtige boodschap aan andere vrouwen. Wat een prachtige boodschap van deze inspirerende atlete over deelname aan wedstrijden en het niet schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie. Deel dit met andere vrouwen om hen te leren zichzelf te prijzen.

Algemeen

De geheime brief van Meghan Markle aan Koning Charles onthuld – zijn antwoord liet de hertogin ‘ellendig’ achter

Prins Harry en Meghan Markle hebben een nieuw leven opgebouwd in de Verenigde Staten. Het hertogspaar van Sussex heeft enkele jaren geleden de koninklijke familie verlaten, maar de nasleep daarvan heeft de koninklijke familie tot op het bot geschokt. Harry en Meghan hebben de royals ervan beschuldigd dat ze de huidskleur van Archie in twijfel trokken voordat hij geboren werd, en vele andere beschuldigingen en persoonlijke aanvallen werden gepresenteerd in zowel hun explosieve interview met Oprah als in Harry’s boek “Spare”.

Er is geen twijfel over mogelijk dat de relatie tussen de royals en de Sussexes op een dieptepunt staat, en zelfs hoewel Harry aanwezig was bij de kroning van koning Charles, lijkt alles hetzelfde te zijn gebleven tussen bijvoorbeeld Harry en William. Te midden van dit alles heeft Charles naar verluidt geprobeerd Meghan op de best mogelijke manier te helpen en wordt gezegd dat hij de enige royal is geweest die contact heeft opgenomen met haar en Harry na het Oprah-interview.

Helaas onthulde Meghan dat ze suïcidaal was tijdens haar tijd als werkend royal, waarop Charles haar een brief stuurde. Echter, Meghan was niet tevreden met het antwoord van de toenmalige prins, en de geruchten zeiden dat dit een cruciaal effect had op een belangrijke beslissing.

Harry en Meghan gaan ver terug. Het paar begon te daten nadat ze elkaar hadden ontmoet tijdens een tenniswedstrijd in Londen in 2016, en het duurde niet lang voordat de liefde opbloeide. Maar al voor het huwelijk voelden sommige vrienden van Meghan dat ze niet gelukkig zou zijn met hem.

In een interview met ITV in 2019 onthulde Meghan zelfs dat sommige van haar vrienden haar hadden gewaarschuwd om niet met Harry te trouwen vanwege de media-aandacht waar ze mee te maken zou krijgen.

“Het is moeilijk. Ik denk niet dat iemand dat kan begrijpen. Eerlijk gezegd had ik geen idee, wat waarschijnlijk moeilijk te begrijpen klinkt, maar toen ik Harry voor het eerst ontmoette, waren mijn vrienden zo enthousiast, mijn Amerikaanse vrienden waren blij omdat ik blij was,” zei Meghan.

“Maar mijn Britse vrienden, ze waren er zeker van dat hij aardig was, maar ze zeiden dat ik het niet moest doen omdat ‘de Britse roddelbladen je leven zullen verwoesten’. Omdat ik Amerikaans ben, begreep ik het heel naïef niet. Het is ingewikkeld.”

De hertogin voegde eraan toe: “Ik dacht nooit dat dit gemakkelijk zou zijn, maar ik dacht dat het eerlijk zou zijn, en dat is het deel dat echt moeilijk te verzoenen is.” Ze vervolgde: “Ik heb al heel lang tegen H gezegd – zo noem ik [Harry] – het is niet genoeg om iets te overleven. Dat is niet het doel van het leven. Je moet gedijen en je gelukkig voelen.”

“Ik heb echt geprobeerd deze Britse mentaliteit van een stiff upper lip over te nemen. Ik heb het geprobeerd, echt waar. Maar ik denk dat wat dat intern doet waarschijnlijk echt schadelijk is,” voegde ze eraan toe.

Op 19 mei 2018 traden Harry en Meghan in het huwelijk in een grootse ceremonie in de St. George’s Chapel.

Op dat moment was het duidelijk dat de koninklijke familie Meghan had omarmd. Vooral koning Charles, die tijdens de ceremonie een ongelooflijk gebaar naar de hertogin maakte, omdat haar vader niet was uitgenodigd.

Volgens koninklijke biograaf Robert Hardman vroeg Charles aan Meghan of ze wilde dat hij haar naar het gangpad begeleidde. In zijn boek “Queen of Our Times: The Life of Elizabeth II” schreef Hardman dat Charles snel antwoord kreeg, maar dat het niet was wat hij verwachtte.

In feite verraste Meghan de toenmalige prins door hem te vragen haar halverwege het gangpad te ontmoeten. Ze wilde haar grote entree in de kapel alleen maken.

“Met gevoel voor zijn toekomstige schoondochter bood de prins van Wales aan om in te springen, zeggende dat hij vereerd zou zijn om Meghan naar het altaar van de St George’s Chapel te begeleiden. Het antwoord, volgens een vriend, was niet helemaal wat hij had verwacht: ‘Kunnen we halverwege afspreken?'” schreef Hardman.

“Hier was een indicatie dat dit geen blozende bruid was, maar een zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw die vastbesloten was om zelf een grote entree te maken.”

Een paar hadden op hun trouwdag misschien niet voorspeld, maar Harry en Meghan begonnen hun verbale aanvallen op de royals in het jaar na hun vertrek.

In het beruchte interview met Oprah Winfrey beweerde Meghan dat ze slecht was behandeld, zelfs zeggend dat The Firm, zoals ze zichzelf noemen, haar niet hielp toen ze te maken kreeg met mentale problemen.

Ondertussen onthulde de hertogin verschillende schokkende dingen in het interview met Oprah, bijvoorbeeld hoe een naamloze royal opmerkingen maakte over de huidskleur van Archie.

“In die maanden dat ik zwanger was, rond dezelfde tijd. Dus we hebben tegelijkertijd het gesprek van ‘hij krijgt geen beveiliging, hij krijgt geen titel’ en ook zorgen en gesprekken over hoe donker zijn huid zou kunnen zijn als hij geboren wordt,” herinnerde Meghan Markle zich.

Toen ze een werkende royal werd, voelde Meghan dat ze voortdurende kritiek, seksisme en racistische opmerkingen van de media moest doorstaan. Haar

geestelijke gezondheid verslechterde, maar, zoals vermeld, voelde ze dat ze geen enkele steun kreeg van de leden van de koninklijke familie.

Het ging zo ver dat Meghan suïcidaal werd.

“Ik zag gewoon geen oplossing. Ik zou ’s nachts rechtop zitten, en ik dacht gewoon, ik begrijp niet hoe dit allemaal naar buiten wordt gebracht. En opnieuw zag ik het niet, maar het is bijna erger als je het voelt via de uitdrukking van mijn moeder of mijn vrienden, of hen die me bellen en huilen, gewoon, zoals, ‘Meg, ze beschermen je niet’. En ik besefte dat het allemaal gebeurde alleen maar omdat ik ademde,” legde ze uit.

“Ik schaamde me echt om het destijds te zeggen en beschaamde om het aan Harry toe te moeten geven, vooral omdat ik weet hoeveel verlies hij heeft geleden. Maar ik wist dat als ik het niet zou zeggen, ik het zou doen. En ik wilde gewoon niet meer leven. En dat was een zeer duidelijke en echte en angstaanjagende constante gedachte,” voegde Meghan eraan toe.

Meghan was niet aanwezig bij de kroning van koning Charles
“En ik herinner me hoe hij me gewoon wiegde. Ik ging naar de instelling, en ik zei dat ik ergens naartoe moest om hulp te krijgen. Ik zei dat, ‘Ik heb me nog nooit zo gevoeld, en ik moet ergens naartoe’. En mij werd verteld dat ik dat niet kon, dat het niet goed zou zijn voor de instelling.”

De relatie tussen de Sussexes en de koninklijke familie verslechterde snel, en veel leden van The Firm waren geschokt door de beschuldigingen die tegen hen werden geuit.

Naar verluidt is prinses Eugenie de enige royal die Harry, Meghan en hun twee kinderen, Archie en Lilibet, in Californië heeft bezocht. Ondertussen zijn Harry en Meghan niet meer terug geweest naar het VK dan nodig is, waarbij de hertogin slechts één keer terugkeerde naar haar oude thuisland, voor de begrafenis van koningin Elizabeth II in 2022.

Toen koning Charles werd gekroond in de Westminster Abbey vorig jaar mei, was een van de belangrijkste onderwerpen die veel interesse wekte of Harry en Meghan aanwezig zouden zijn of zelfs welkom zouden zijn.

Hoewel de twee op dat moment het vertrouwen van de meeste leden van de koninklijke familie hadden verloren, zou de koning uiteindelijk beslissen of ze wel of niet zouden worden uitgenodigd.

Uiteindelijk besloot Harry zijn vader te zien worden gekroond tot koning, terwijl Meghan in de VS bleef om voor Archie en Lilibet te zorgen.

Harry’s bezoek aan de kroning was misschien geen grote verrassing. Echter, kort na de ceremonie vertrok hij naar de luchthaven en keerde terug naar zijn vrouw. Sommige royals waren naar verluidt blij dat Harry niet bij hen aansloot voor de lunch na de kroning.

Ze hadden zelfs de hoop dat Harry en Meghan, als zij zou zijn gekomen, ver achterin de Westminster Abbey zouden zitten, niet eens in de buurt van de andere familieleden.

Meghan Markle stuurde een brief naar Charles na het Oprah-interview
De reden dat Meghan Markle in de VS bleef, was zoals vermeld, om voor hun twee kinderen te zorgen. Het is echter bekend dat haar moeder, Doria Ragland, Meghan meestal helpt met de kinderen als er veel aan de hand is; zou er dus nog een andere reden zijn waarom Meghan niet met haar man naar het VK reisde?

Volgens The Telegraph, die er in april vorig jaar over rapporteerde, is dat zo. Na het Oprah-interview besloot Meghan haar zorgen over onbewuste vooringenomenheid te delen met prins Charles en stuurde hem een brief.

Later besloot koning Charles, destijds prins, een antwoord naar Meghan te sturen waarin hij zijn verdriet uitte over de spanningen binnen de familie, specifiek tussen Harry & Meghan en de rest van The Firm.

Ook werd gedacht dat Charles de enige seniorlid van de koninklijke familie was die contact had opgenomen met de hertogin na het Oprah-interview.

Speculaties rond Meghan Markle die niet aanwezig was bij de kroning ontstonden. Er werd gespeculeerd dat de echte reden voor haar afwezigheid was dat de hertogin teleurgesteld was over het feit dat Charles haar zorgen over de onbewuste vooringenomenheid niet in zijn brief had aangepakt.

Een woordvoerder van Meghan ontkrachtte echter later de speculaties en noemde ze “belachelijk.”

“De hertogin van Sussex gaat door met haar leven in het heden, zonder te denken aan correspondentie van twee jaar geleden met betrekking tot gesprekken van vier jaar geleden. Elke suggestie anders is vals en ronduit belachelijk. We moedigen tabloidmedia en verschillende koninklijke correspondenten aan om te stoppen met de vermoeiende circus dat zij alleen creëren,” vertelde Meghan’s woordvoerder aan People Magazine.

In een ITV-interview begin 2023 besloot Harry in te gaan op het thema van ver

meend racisme binnen de koninklijke familie, waarbij hij de interviewer vertelde dat ze dat niet geloofden.

“Nee,” zei Harry. “De Britse pers zei dat, toch? Heeft Meghan ooit gezegd: ‘ze zijn racisten?'”

“Het verschil tussen racisme en onbewuste vooringenomenheid… de twee dingen zijn verschillend. Zodra het als individu, anders als instelling, is erkend of aan u is uitgelegd dat u onbewuste vooringenomenheid heeft, heeft u dus de mogelijkheid om daarvan te leren en te groeien… anders wordt onbewuste vooringenomenheid dan gecategoriseerd als racisme,” voegde hij eraan toe.

Wat vind je hiervan? Geloof je dat Harry en Meghan het juiste hebben gedaan, of vind je dat ze te ver zijn gegaan met hun beschuldigingen? Deel dit artikel gerust op Facebook met vrienden en familie als je van de koninklijke familie houdt!

Lees verder