-

Algemeen

Foto van atlete gaat compleet viraal nadat man iets opvallends in de gaten krijgt

Het zijn van een atleet is niet voor angsthazen. De intense toewijding die gepaard gaat met trainen voor wedstrijden is niet voor iedereen weggelegd. Deze vrouwelijke atlete toonde haar toewijding aan haar sport en deelde een krachtige boodschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Atlete van wereldklasse Emma Pallant-Browne, een Britse atlete, neemt deel aan verschillende wedstrijden, waaronder triatlons, duatlons en aquatlons. Ze is een gevierd atlete en haar recente prestatie was het winnen van een zilveren medaille op het Wereldkampioenschap Lange Afstand Triatlon 2022. In een andere prestigieuze wedstrijd, Ironman 70.3, heeft ze twee medailles gewonnen (zilver in 2017 en brons in 2022), evenals een gouden medaille op het Europees Kampioenschap.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Tijdens haar laatste multisport uitdaging eindigde Emma op de vierde plaats. De PTO Tour European Open in Ibiza vond plaats slechts enkele dagen nadat ze het wereldkampioenschap Duatlon had gewonnen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Emma nam deel aan het evenement op Ibiza en werd, net als veel andere atleten, gefotografeerd. De foto’s werden vervolgens geüpload op de officiële pagina van het evenement.

“Niet de meest flatterende foto…”

Een andere atleet, Xavier Coppock, merkte iets op in de foto wat anderen misschien niet hadden gezien. Wat hem opviel werd later een groot discussiepunt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Pallant-Browne droeg een roze en blauw badpak. Op de foto was een rode vlek te zien omdat ze tijdens de race ongesteld was geworden. Toen Coppock de foto zag, merkte hij op: “Niet de meest flatterende foto van Emma, ze kunnen hem zeker wat beter bijwerken.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

In plaats van zich te schamen voor het incident, omarmde Emma Pallant-Browne het en besloot het te gebruiken als een educatief moment voor iedereen in de sportwereld en daarbuiten.

Ongesteld zijn tijdens het sporten is geen taboe

Ze reageerde onmiddellijk op de opmerking van Coppock door te zeggen dat ze regelmatig ongesteld was en dat het niet uitmaakte welke tampon ze gebruikte, op sommige dagen zou zelfs de meest absorberende tampon het niet langer dan 3 uur volhouden. Ze bedankte hem vriendelijk voor zijn bezorgdheid en legde uit dat dit de realiteit was voor veel vrouwelijke atleten: ongesteld zijn terwijl ze sporten.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Een paar dagen later plaatste ze de bewuste foto op haar eigen Instagram-account om haar boodschap kracht bij te zetten. “Het vieren van de verbazingwekkende vrouwen in de sport en de even verbazingwekkende mannen die voor hen opkomen. Vernederd door het aantal berichten dat ik heb gekregen van zowel mannen als vrouwen over de onglamoureuze realiteit van racen tijdens je menstruatie,” zei ze.

Waarom racen in een badpak?

Daarna gaf ze context aan de foto. Ze schreef: “Ik racete in een badpak omdat ik oververhit raak en flauwval tijdens wedstrijden in hoge temperaturen en als ik ongesteld ben, is mijn lichaamstemperatuur ook hoger. Ik heb een volledig pak in donkere kleuren voor de koelere wedstrijden, maar we experimenteerden met de lichte kleuren voor het verkoelende effect. Het is donker aan de onderkant en aan de achterkant, maar mijn fietspositie is veranderd en nu rol ik meer naar voren (les geleerd voor het pakontwerp van volgend jaar).”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Ze legde verder uit: “Op veel van de foto’s kun je niets zien, water over jezelf gieten bij de hulpposten doet de truc en als het niet lukt, eindig je met een foto als deze, maar het idee om deze te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Als je me schrijft dat 99% van de vrouwen die je kent zich hiervoor zouden schamen, dan is dat precies waarom ik dit deel, omdat er echt niets mis mee is.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

Ze voegde eraan toe: “Het is natuurlijk en omdat ik tijdens mijn jeugd als hardloopster problemen had met eten en niet ongesteld werd, zie ik het nu als iets moois.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

De reden dat ze koos voor haar outfit was omdat het haar de meeste veiligheid en comfort bood tijdens de wedstrijd. Ze wilde de boodschap overbrengen dat vrouwen zich niet hoeven te schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie.

Barrières doorbreken

“Dit is een vrouwensport en hoe meer barrières we kunnen doorbreken, hoe beter. Na een lange carrière eindig je met een foto als deze, maar het idee om hem te bewerken betekent dat er iets mis mee is. Ik deel het omdat er echt niets mis mee is, het is iets natuurlijks,” schreef ze.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Pallant-Browne (@em_pallant)

“Dus als je zo’n foto hebt, bewaar hem, koester hem en onthoud hoe je presteerde op een moeilijke dag, want op een dag kun je er misschien iemand anders mee helpen,” besloot de gevierde atlete haar krachtige boodschap aan andere vrouwen. Wat een prachtige boodschap van deze inspirerende atlete over deelname aan wedstrijden en het niet schamen voor zoiets natuurlijks als menstruatie. Deel dit met andere vrouwen om hen te leren zichzelf te prijzen.

Algemeen

Iris uit B&B Vol Liefde zwaar onder vuur: ‘Ze heeft lak aan RTL’

Of ze nu in Griekenland zit of niet, B&B Vol Liefde-kandidaat Iris houdt haar ‘Yamas’-gewoonte vrolijk in stand, zelfs in Nederland. Vorige week werd ze gespot met deelnemer Jan, wat de nodige wenkbrauwen doet fronsen. Volgens Robin Heerkens en Elsemieke Wormhoudt van de Veronica Superguide-podcast B&B Vol Liefde 2024: De Nabeschouwing, is RTL hier waarschijnlijk niet blij mee. Het netwerk staat erom bekend dat het kandidaten liever niet samen in het openbaar ziet voordat alle afleveringen, inclusief de reünie, zijn uitgezonden. Dit leidt namelijk al snel tot spoilers, iets waar fans en het netwerk niet op zitten te wachten.

Iris en Jan Samen in Nederland

In de nieuwste aflevering van de podcast B&B Vol Liefde 2024: De Nabeschouwing vertelt Robin dat Iris en Jan onlangs in Nederland zijn gespot, een week voordat de opnames van de reünie plaatsvonden. Het duo werd gezien in een platenzaak en op een terras in Scheveningen. Het vriendschappelijke contact tussen hen lijkt dus nog steeds aanwezig te zijn. Dit roept echter vragen op over hun relatie, vooral omdat ze de regels van RTL overduidelijk overtreden door samen in het openbaar te verschijnen.

Regelbreuk Tot Onvrede van RTL?

De regels van RTL zijn strikt: kandidaten mogen niet samen in het openbaar gezien worden zolang de reünie-aflevering nog niet is uitgezonden. Dit is bedoeld om spoilers te voorkomen, zodat kijkers niet al kunnen invullen wat er achter de schermen speelt. Iris en Jan lijken zich echter weinig aan te trekken van deze voorschriften. Ze zaten openlijk op een terras langs de weg, waardoor ze voor iedereen zichtbaar waren. Robin grapt zelfs dat “als je je autodeur opendeed, je Iris tegen haar mond sloeg.” Met andere woorden, de twee deden weinig moeite om hun ontmoeting verborgen te houden.

Wat Betekent Dit Voor Hun Relatie?

Het feit dat Iris en Jan samen in Nederland werden gezien, roept natuurlijk de vraag op wat dit betekent voor hun relatie. Volgens Elsemieke is het een teken dat de twee gewoon doen waar ze zin in hebben. “Het zegt in ieder geval iets over twee mensen die lekker hun gang gaan,” vertelt ze lachend in de podcast. Elsemieke gelooft niet dat er veel romantische vooruitgang is geboekt sinds de opnames van B&B Vol Liefde. Aangezien de show werd opgenomen in april en mei, en Iris daarna een drukke zomer had met haar B&B in Griekenland, lijkt het erop dat ze nu simpelweg de tijd nemen om elkaar beter te leren kennen.

Geen Grootse Liefde, Maar Wel Verbinding

Hoewel de ontmoeting in Nederland niet per se wijst op een diepgaande liefdesrelatie tussen Iris en Jan, laat het wel zien dat de twee nog steeds een sterke band hebben. Het feit dat ze elkaar blijven opzoeken, ook buiten de opnames om, wijst op een hechte vriendschap of een opbloeiende relatie. Jan had na de opnames verplichtingen in Nederland, en het lijkt erop dat hij en Iris elkaar daar gewoon wilden zien en samen tijd wilden doorbrengen. Dit hoeft echter niet te betekenen dat er een grootse liefdesgeschiedenis tussen hen is ontstaan.

Wat Zegt Dit Over Hun Toekomst?

Elsemieke is ervan overtuigd dat Iris en Jan nog steeds op hetzelfde niveau zitten als tijdens de opnames van de show. Er is misschien geen grote liefdesdoorbraak, maar ze genieten van elkaars gezelschap en ontdekken samen wat de toekomst brengt. Het is mogelijk dat hun relatie verder zal ontwikkelen, maar op dit moment lijkt het erop dat ze het rustig aan doen en vooral genieten van de momenten die ze samen hebben.

Hoewel de ontmoeting tussen Iris en Jan waarschijnlijk niet goed zal vallen bij RTL, biedt het wel een interessant inkijkje in hun huidige relatie. Fans van B&B Vol Liefde zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar wat de toekomst voor hen in petto heeft, vooral nu de reünie-aflevering nog moet worden uitgezonden.

Lees verder