-

Algemeen

First Dates deelnemer komt zonder geld opdagen: ‘Betaal jij maar, het is 2024’

In het populaire televisieprogramma First Dates draait het allemaal om het vinden van liefde tijdens een ontspannen etentje met een blind date, waarbij de camera’s de emoties en ontmoetingen vastleggen.

Hoewel het doel van de avond romantiek en connectie is, blijkt dat niet alle deelnemers altijd even serieus zijn. In een recente aflevering, die zich afspeelde in het jaar 2024, werd een wel heel opmerkelijk incident vastgelegd waarbij een deelnemer weigerde te betalen voor het eten. Laten we eens inzoomen op deze opmerkelijke gebeurtenis en de reacties die het heeft opgeroepen.

In de wereld van First Dates is het de normale gang van zaken dat elke deelnemer zijn eigen rekening betaalt. Dit is tenslotte niets meer dan een informele date met een onbekende, zij het met camera’s erbij. Het is dan ook verwacht dat deelnemers hun eigen geld meenemen om de kosten te dekken.

Grappen en grollen zijn echter niet vreemd in de wereld van First Dates. Eerdere afleveringen hebben deelnemers laten zien die zichzelf in vreemde situaties plaatsten om humor toe te voegen aan hun date. Zo was er ooit een tandarts die een kunstgebit in zijn mond plaatste om het effect te creëren van verschrikkelijke tanden.

In een andere aflevering zagen we zelfs twee jongens die aan elkaar werden gekoppeld als een studentengrap. Deze aflevering werd echter geannuleerd omdat het programma van mening was dat het afbreuk deed aan de geloofwaardigheid van het programma. Desondanks belandden de beelden op de een of andere manier online, waar veel mensen het te zien kregen.

Terug naar het jaar 2024, waarin zich een opvallende scène afspeelt tijdens het diner in First Dates. De betreffende deelnemer is van mening dat hij in 2024 niet meer hoeft te betalen voor het eten.

Hoewel hij in de uitzending zegt “2023”, moeten we bedenken dat het programma pas dit jaar werd uitgezonden. Zodra het rekeningetje op tafel verschijnt, begint hij zijn act.

Hij opent het kistje en zegt dat hij zal kijken, maar dat dit niet betekent dat hij ook daadwerkelijk zal betalen. Na een vluchtige blik op de rekening verklaart hij: “Ik zeg je eerlijk, ik heb geen doekoe man.” De vrouw kijkt verbaasd en hij herhaalt het nogmaals: “Ik heb geen geld.”

Vervolgens vraagt hij aan haar: “Ga jij betalen?” en het lijkt erop dat het meisje aanvankelijk denkt dat het een grapje is. Ze reageert met: “Wil je dat ik betaal?” De jongeman is echter bloedserieus en benadrukt dat hij echt geen geld heeft en “skeer” is, een informeel woord voor ‘arm’. Hij probeert het verder te rechtvaardigen door te zeggen dat hij recentelijk een volle tank benzine heeft moeten betalen en daarom nu zonder geld zit.

Het meisje lijkt langzaam te beseffen dat hij serieus is en dat zij waarschijnlijk de rekening zal moeten betalen. Hij schuift het kistje met de rekening naar haar toe en haalt er zelfs een pepermuntje uit. Hij herhaalt nogmaals dat hij geen geld bij zich heeft en absoluut niet zal betalen. Zijn redenering? Het is 2023 (of 2024), en hij is van mening dat een vrouw net zo goed kan betalen.

Natuurlijk heeft deze onverwachte wending veel reacties uitgelokt bij de kijkers van het programma. Sommigen zijn woedend en van mening dat het meisje haar eigen deel had moeten betalen, terwijl anderen denken dat het allemaal een grap of een weddenschap was.

De jongeman kwam immers lacherig over, wat de indruk wekte dat hij niet serieus was. Hoe dan ook, hij heeft uiteindelijk niet betaald voor het eten en lijkt ook niet geïnteresseerd te zijn in een vervolgdate met zijn tafelgenoot.

Deze controversiële gebeurtenis heeft de gemoederen beziggehouden en zal ongetwijfeld nog lange tijd stof tot gesprek opleveren. Het bewijst maar weer eens dat First Dates altijd voor verrassingen kan zorgen, zelfs als het om de rekening gaat.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder