-

Algemeen

Werkloze Melissa (46) is moeder van 2 en heeft 800 tattoos: “Snap niet dat ik geen baan kan vinden!”

Het verhaal van Melissa Sloan, een 46-jarige moeder van twee met maar liefst 800 tatoeages, werpt een licht op de voortdurende stigma’s en uitdagingen die gepaard gaan met zichtbare tatoeages in de professionele wereld.

Melissa’s reis in de wereld van tatoeages begon op 20-jarige leeftijd en haar passie voor lichaamskunst is sindsdien alleen maar gegroeid, met nu drie lagen inkt op haar gezicht. Ondanks haar eerdere werk als toiletreiniger, vindt ze nu geen werk meer. “Ik kan geen baan krijgen,” zei Melissa tegen de Daily Star. “Zelfs voor het schoonmaken van toiletten werd ik afgewezen vanwege mijn tatoeages.”

Melissa spreekt zich uit tegen de misvattingen en roddels die in haar buurt circuleren. “Mensen denken dat ik nooit gewerkt heb, maar dat klopt niet,” legt ze uit. “Ik leef nu van een uitkering, maar ik heb gewerkt. Werd ik ontslagen vanwege mijn tatoeages? Dat blijft onduidelijk.”

Melissa benadrukt haar bereidheid om elke baan te accepteren. “Als iemand me morgen een job zou aanbieden, dan greep ik die met beide handen,” verklaart ze. Ondanks haar ambitie om door te gaan met tatoeëren tot haar zeventigste, ervaart ze weerstand vanuit de tattoo-gemeenschap.

Opvallend genoeg wordt Melissa zelfs door tattooshops afgewezen. “Ze sluiten de deur voor mij,” zegt ze. “Ik ben gewend geraakt aan dit gedrag. Zelfs op de school van mijn kinderen en in de plaatselijke kroeg ben ik niet welkom. Ik voel me buitengesloten uit de maatschappij.”

Melissa’s verhaal onderstreept de diepgewortelde stigma’s en de maatschappelijke uitsluiting die vaak gepaard gaan met zichtbare tatoeages. Ondanks het toenemende aantal mensen met tatoeages, blijven de vooroordelen en barrières bestaan, vooral op de arbeidsmarkt.

Melissa Sloan’s ervaringen vormen een krachtige oproep tot meer acceptatie en begrip voor individuen met lichaamskunst. Haar verhaal daagt ons uit om verder te kijken dan het oppervlakkige en de ware vaardigheden en kwaliteiten van een persoon te beoordelen.

Melissa Sloan blijft een voorvechter voor de acceptatie van tatoeages in alle aspecten van het leven, inclusief de professionele sfeer. Haar verhaal is een spiegel voor de maatschappij en een herinnering aan het belang van inclusiviteit en diversiteit op de werkplek.

Het verhaal van Melissa Sloan is niet alleen een persoonlijk relaas van de uitdagingen waarmee zij als tatoeage-liefhebber wordt geconfronteerd, maar het werpt ook een breder maatschappelijk vraagstuk op over vooroordelen en de noodzaak van meer inclusiviteit en diversiteit op de werkplek.

In een wereld waarin individualiteit en zelfexpressie steeds meer worden gewaardeerd, is het verrassend dat zichtbare tatoeages nog steeds zo vaak worden geassocieerd met negatieve stereotypen. Het is belangrijk om te erkennen dat iemands uiterlijk geen afspiegeling is van hun vaardigheden, competenties of karakter. Het is onjuist om iemand te beoordelen op basis van hun uiterlijke verschijning, inclusief tatoeages.

Het feit dat Melissa zelfs in tattooshops wordt afgewezen, is een zorgwekkende indicatie van de diepgewortelde stigma’s die nog steeds bestaan rond tatoeages, zelfs in gemeenschappen waar je het minst zou verwachten. Deze afwijzing onderstreept de noodzaak van een meer inclusieve benadering binnen de tattoo-gemeenschap zelf, waar mensen met diverse achtergronden en lichaamskunstvormen worden gewaardeerd en geaccepteerd.

Op de arbeidsmarkt is het van cruciaal belang dat werkgevers hun wervings- en selectieprocedures heroverwegen om ervoor te zorgen dat kandidaten worden beoordeeld op basis van hun kwalificaties en ervaring, in plaats van op basis van hun uiterlijke verschijning. Discriminatie op basis van tatoeages of andere lichaamskenmerken is niet alleen onrechtvaardig, maar het kan ook leiden tot het verlies van waardevol talent en vaardigheden.

Melissa’s bereidheid om elke baan te accepteren is een krachtige demonstratie van haar vastberadenheid om haar gezin te ondersteunen en haar passie voor tatoeages voort te zetten. Haar verhaal herinnert ons eraan dat het belangrijk is om onze vooroordelen en aannames te heroverwegen en open te staan voor mensen met diverse achtergronden en levensstijlen.

Uiteindelijk is Melissa Sloan een voorbeeld van iemand die vasthoudt aan haar identiteit en passies, ondanks de uitdagingen waarmee ze wordt geconfronteerd. Haar verhaal is een oproep tot verandering en een herinnering aan het feit dat we allemaal moeten streven naar een meer inclusieve en accepterende samenleving waarin iedereen de kans krijgt om te gedijen, ongeacht hun uiterlijk of levensstijl.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder