-

Algemeen

Zorgwekkend: Tom Egbers (66) getroffen door hartinfarct, met spoed naar het ziekenhuis gebracht

Janke Dekker heeft eindelijk gesproken over de tumultueuze maanden die zij en haar echtgenoot Tom Egbers hebben doorgemaakt. In een openhartig interview met VROUW vertelt ze over de recente gebeurtenissen, waaronder het hartinfarct dat Tom trof en de voortdurende nasleep van een in opspraak geraakte affaire.

Janke onthult dat zij en Tom dagelijks worden geconfronteerd met de gevolgen van het spraakmakende Volkskrant-artikel, waarin de affaire van Tom met een voormalige collega werd onthuld.

Ze zegt: “We beginnen onze dag ermee en eindigen de dag ermee. Vandaag gaat het goed, maar gisteren was moeilijker. We beiden ontvangen psychologische hulp. Ik vergelijk het afgelopen jaar met een ernstig ongeval dat ons is overkomen, en we zijn nu bezig met revalideren.”

De commotie rond Tom’s affaire bleek een zware tol te eisen van zijn gezondheid. Janke onthult dat haar man het afgelopen jaar twee keer te kampen had met hartproblemen. “Op 19 april lag hij in het z!ekenhuis met hartklachten.

De cardioloog legde een direct verband met deze stressvolle kwestie. In september kreeg hij opnieuw te maken met hartproblemen en werd hij opgenomen vanwege een hartinfarct. We hebben bewust gezwegen over zijn hartproblemen, omdat mensen dan zouden roepen: ‘Wat doen ze zielig.’ Feit is: het is gebeurd.”

Wat betreft de affaire van Tom, benadrukt Janke dat het oud nieuws is. “We hebben die kwestie, die rond 2008 speelde, achter ons gelaten,” legt ze uit. “Hij is eerlijk geweest; hij heeft inderdaad ooit een affaire gehad met een collega. Wij beschouwen dat nog altijd als een privézaak.”

Janke verduidelijkt dat de betreffende vrouw aanvankelijk als stagiaire bij NOS-Sport begon, maar tijdens de affaire als volwaardige collega werd beschouwd. “Ze heeft negen jaar met Tom samengewerkt, van 2005 tot 2014. De ruzie tussen hen vond plaats in 2008. Ondanks die ruzie is ze nog zes jaar blijven werken. De rust keerde pas terug toen ze een relatie kreeg met een andere collega.”

De beschuldigingen en publicaties hebben Janke strijdlustig gemaakt. Ze beweert dat het Volkskrant-artikel vol onwaarheden staat en dat andere media het klakkeloos hebben overgenomen zonder te verifiëren.

“Het NOS Journaal nam als eerste alles klakkeloos over, en vanaf dat moment werd ik vastbesloten,” zegt Janke. “De heropende affaire leek te worden aangewakkerd door sensatiezucht. Anonieme bronnen werden geciteerd, vermeende feiten werden verdraaid en kwaadwillig gepresenteerd. Echte waarheidsvinding leek van ondergeschikt belang.”

Janke Dekker’s openhartige interview met VROUW werpt een nieuw licht op de moeilijke periode die zij en Tom Egbers hebben doorstaan. Terwijl ze samen worstelen met de nasleep van een roerige tijd, waarin hun privacy werd geschonden en hun leven onder de loep werd genomen, toont Janke een opmerkelijke mate van veerkracht.

Het hartinfarct dat Tom trof, en dat volgens medische professionals direct in verband werd gebracht met de stressvolle situatie, onderstreept de ernst van de gebeurtenissen. Janke benadrukt dat ze bewust heeft gekozen om de gezondheidsproblemen van haar man privé te houden, uit angst voor vooroordelen en sensatiezucht.

Terwijl de affaire van Tom met zijn voormalige collega opnieuw in de schijnwerpers werd geplaatst, blijft Janke volhouden dat dit een privézaak is en dat de kwestie inmiddels ver achter hen ligt. Ze laat doorschemeren dat de berichtgeving over de affaire doorspekt was met onjuistheden en dat de waarheidsvinding in sommige gevallen tekortschoot.

Janke’s vastberadenheid om haar verhaal te vertellen en de feiten recht te zetten, getuigt van haar sterke karakter en haar vastbeslotenheid om samen met Tom deze moeilijke periode te boven te komen.

Het interview biedt een inkijkje in de menselijke kant van een publiek figuur en herinnert ons eraan dat achter de krantenkoppen en geruchten echte mensen schuilen, die te maken hebben met uitdagingen en tegenslagen.

Terwijl Janke en Tom blijven werken aan hun herstel, hopen ze dat de focus zal verschuiven van sensatie naar compassie en begrip. Hun verhaal dient als herinnering aan het belang van respect voor privacy en empathie voor degenen die te maken krijgen met publieke aandacht en de druk van de media.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder