-

Algemeen

Ontdek hoe je in 10 seconden je gasverbruik met 20% kunt verminderen met deze slimme truc

Met de stijgende gasprijzen in het vooruitzicht en het verdwijnen van het prijsplafond in januari, is het onvermijdelijk dat we in 2024 meer zullen moeten betalen voor gas. In een tijd waarin het leven al duur genoeg is, zijn slimme lifehacks meer dan welkom. Gelukkig bestaan er geniale trucjes die het leven een stukje makkelijker en voordeliger kunnen maken, en een daarvan is gericht op het verlagen van je gasverbruik.

Dit slimme trucje maakt het mogelijk om je gasverbruik in een oogwenk te verminderen, vergelijkbaar met de tijd die je nodig hebt om een eitje te koken. De verwarmingsmonteur, die de geheime truc deelt in de onderstaande video, verdient zeker een warm plekje in ons hart (en onze verwarming). Dankzij deze truc kun je je gasverbruik met maar liefst 20 procent verminderen, en dat allemaal met een eenvoudige handeling die slechts enkele seconden in beslag neemt.

De methode is snel en simpel toe te passen, dus je verspilt hooguit een tiental seconden van je tijd. Bovendien, als je ook nog eens slim boodschappen doet bij de voordeligste supermarkt, kun je nog meer geld besparen. De sleutel tot deze truc draait allemaal om temperatuurverschil. Begin met het volledig dichtdraaien van de kraan van je verwarmingsradiator, gevolgd door het weer een kwartslag open draaien van dezelfde kraan.

Wat komt hierna?
Nadat je de kraan een kwartslag hebt geopend, is het belangrijk om ongeveer 20 minuten te wachten. Na deze wachttijd kun je met behulp van een thermometer de aanvoer- en retourtemperatuur meten. Als het temperatuurverschil tussen deze twee punten 20 graden bedraagt, heb je zojuist 20% van je gasverbruik en dus ook 20% van je kosten bespaard.

Het klinkt misschien ingewikkeld, maar laten we de meester zelf aan het werk zien. Bekijk de onderstaande beelden en ontdek dat het verlagen van je gasverbruik veel eenvoudiger is dan je wellicht dacht. Dit handige trucje zou eigenlijk door iedereen moeten worden gekend, want het voorkomt onnodige verspilling van zowel geld als warmte.

Dus, laten we dieper ingaan op deze slimme truc die je in staat stelt om je gasverbruik drastisch te verminderen en geld te besparen op je energierekening. Hier is een stapsgewijze uitleg van hoe je dit eenvoudige proces kunt volgen:

**Stap 1: Draai de kraan dicht**
Begin met het volledig dichtdraaien van de kraan van je verwarmingsradiator. Zorg ervoor dat deze kraan volledig gesloten is, zodat er geen warm water meer door de radiator kan stromen.

**Stap 2: Draai de kraan een kwartslag open**
Na het volledig sluiten van de kraan, draai je deze weer een kwartslag open. Dit betekent dat je de kraan slechts een klein beetje opent, en niet helemaal. Dit is een cruciale stap in het proces.

**Stap 3: Wacht 20 minuten**
Nu komt het geduldige deel. Laat de kraan gedurende ongeveer 20 minuten in deze stand staan. Dit geeft de verwarmingsinstallatie de tijd om zich aan te passen en het temperatuurverschil te stabiliseren.

**Stap 4: Meet het temperatuurverschil**
Gebruik na de wachttijd een thermometer om de aanvoer- en retourtemperatuur van je verwarmingssysteem te meten. De aanvoertemperatuur is de temperatuur van het water dat de radiator binnenkomt, terwijl de retourtemperatuur de temperatuur is van het water dat de radiator verlaat. Het verschil tussen deze twee temperaturen moet 20 graden Celsius bedragen.

**Stap 5: Bespaar 20% op je gasverbruik**
Als je constateert dat het temperatuurverschil inderdaad 20 graden is, heb je zojuist met succes 20% van je gasverbruik bespaard. Dit betekent dat je in de toekomst minder gas zult verbruiken en dus minder kosten zult hebben op je energierekening.

Dit eenvoudige trucje is dus een effectieve manier om je gasverbruik te verminderen en geld te besparen, zonder dat je hiervoor ingewikkelde aanpassingen aan je verwarmingssysteem hoeft te doen. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje geduld en een thermometer om het temperatuurverschil te meten.

Het is belangrijk om te onthouden dat deze methode geen invloed heeft op het comfort van je huis. Je zult nog steeds kunnen genieten van een warme en gezellige leefomgeving, maar dan met lagere energiekosten. Dus waar wacht je nog op? Probeer deze handige truc en begin vandaag nog met besparen op je gasverbruik!

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder