-

Algemeen

Jan Dulles deelt hartverscheurend verdriet: ”Onze meest tragische dag ooit”

Jan Dulles deelt vandaag een diep ontroerend eerbetoon op zijn Instagram-account ter herdenking van het overlijden van zijn dochtertje Donna-Maria, dat precies drie jaar geleden plaatsvond. Het meisje mocht slechts drie maanden oud worden voordat ze tragisch 0verleed.

In de emotionele post deelt de zanger van de Volendamse formatie 3JS enkele foto’s van zijn kleine meisje en schrijft hij het volgende:
Jan Dulles

“Drie jaar geleden was vandaag de ergste dag van ons leven. Het valt op hoe snel de tijd lijkt te vliegen, vooral naarmate je ouder wordt. Maar wanneer je iemand verliest, wordt dit gevoel des te pijnlijker.

Het lijkt soms alsof je die persoon hebt achtergelaten in de tijd, en je kunt je schuldig voelen omdat je eigen wereld doorgaat. Het voelt alsof de tijd je steeds verder van elkaar wegdrijft. Voor sommige mensen maakt dit gevoel het moeilijk om hun leven weer op te pakken, geluk te omarmen of zelfs liefde te geven en te ontvangen.

Dit fenomeen is bekend en begrijpelijk, maar ook uiterst triest. Ik hoop dat er een hemel bestaat, of liever nog, iets dat dichter bij ons staat, waar al onze dierbare overledenen, ouders en kinderen zoals onze Donna-Maria naar ons kijken en ons blijven begeleiden.
Jan Dulles

Ze zouden zeker niet willen dat wij het geluk nooit meer in ons leven toelaten. Aan iedereen die dit leest, wil ik zeggen: als je iemand kent die met dit verdriet worstelt, stuur die persoon deze maand een berichtje en laat hem of haar weten dat je aan hem of haar denkt. Geloof me, het maakt een verschil.”
Jan Dulles

Met deze ontroerende woorden herdenkt Jan Dulles zijn geliefde dochter en deelt hij zijn diepste gevoelens met zijn volgers op Instagram.

Het hartverscheurende bericht van Jan Dulles heeft talloze steunbetuigingen en empathische reacties van zijn volgers op social media teweeggebracht. Velen tonen begrip voor zijn verdriet en bieden hun medeleven aan. Het verlies van een kind is een onvoorstelbare last voor ouders, en Jan Dulles’ openhartige post heeft de kracht om anderen die vergelijkbaar verdriet ervaren te helpen en te troosten.

Donna-Maria zal altijd in de gedachten en harten van Jan Dulles en zijn familie voortleven. Het gedeelde leed heeft hen in hun rouwperiode dichter bij elkaar gebracht. Het herinnert ons eraan hoe belangrijk het is om medeleven te tonen en te steunen voor degenen die te maken hebben met het verlies van een geliefde.

Het delen van zijn verhaal en gevoelens op social media is een krachtige manier voor Jan Dulles om zijn dochter te eren en anderen bewust te maken van het immense verdriet dat gepaard gaat met het verlies van een kind. Het herinnert ons eraan dat we elkaar moeten steunen in moeilijke tijden en compassie moeten tonen voor degenen die pijn lijden.
Jan Dulles

Jan Dulles sluit zijn post af met een oproep aan iedereen die zijn bericht leest: “Neem van mij aan dat het werkt.” Deze woorden getuigen van zijn verlangen om anderen te helpen omgaan met hun eigen verdriet en het belang van empathie en medeleven in onze samenleving.

Algemeen

Tim Hofman doet opvallende uitspraak tijdens pr0ces tegen man die hem wilde verm00rden

Het 0penbaar m1nisterie eist 12 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Chris T. (42) voor zijn poging tot m00rd op tv-presentator Tim Hofman. Op 6 september 2023 drong T. gewapend met een omgebouwd gaspistool het BNNVara-gebouw binnen en verklaarde dat hij Hofman wilde doodschieten.

Tim Hofman

Chris T.’s Motivatie en Acties

Chris T., die woensdag voor het eerst in de r*chtszaak verscheen, verklaarde dat hij naar Hilversum was gereisd om ‘controle op te zoeken’ en ‘de confrontatie aan te gaan’ met Hofman.

Hij gaf aan dat hij overwoog om Hofman daadwerkelijk neer te schieten, maar twijfelde of hij het daadwerkelijk zou doen. “Als hij zou komen, zou ik het waarschijnlijk niet eens kunnen,” aldus T. Hij overwoog zelfs een smoesje om Hofman naar de receptie te lokken, maar dit plan werd niet uitgevoerd omdat hij dat ‘zielig voor de baliemedewerkster’ vond.

Na een middag rondfietsen in Hilversum, keerde T. terug naar het BNNVara-gebouw. Hij verklaarde dat hij niet precies wist waarom hij toen naar binnen liep en verklaarde dat hij Hofman zou komen doodschieten en buiten zou wachten. “Dat is echt heel moeilijk,” zei hij tegen de rechter.

Tim Hofman

Verklaring van Tim Hofman

Hoewel Tim Hofman niet in de r*chtszaak aanwezig was, las zijn advocaat Maarten Pijnenburg een verklaring voor. Hofman benadrukte de grote impact van het incident op zichzelf en zijn omgeving.

Hij pleit niet voor een hoge str@f, maar voor een goede behandeling van T. In zijn verklaring merkte Hofman op dat de dreiging tegen hem een maatschappelijk probleem aan de kaak stelt, met name de invloed van radicale en extremistische figuren op kwetsbare personen.

Hofman sprak ook over de rol van sociale media en andere beïnvloeders die radicale ideeën verspreiden, wat kan bijdragen aan dergelijke gewelddadige daden. “Het idee om een mediamaker te vermoorden om wat hij zegt of maakt, druist tegen de democratische fundamenten als persvrijheid en vrijheid van meningsuiting,” aldus Hofman.

Tim Hofman

De Herbeleving van het 1ncident

Hofman heeft het incident eerder gereconstrueerd in zijn programma Boos. Hij verklaarde dat T. wilde demonstreren tegen ‘extreemlinkse personen’. Hofman gaf aan dat hij het incident als een moment van rouw heeft ervaren, waarbij hij bewust de angst en het verdriet heeft gevoeld. Hij vergeleek zijn situatie met die van Peter R. de Vries, en verklaarde dat hij, indien nodig, met een rechte rug zou blijven staan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tim Hofman (@debroervanroos)

Chris T. wordt nu geconfronteerd met een zware str@f en een tbs-maatregel, waarbij de rechter de ernst van zijn daad onderkent en de noodzaak van behandeling benadrukt.

Lees verder