-

Algemeen

‘Bibi Breijman met spoed naar het ziekenhuis tijdens zwangerschap: Grote bezorgdheid’

Bibi Breijman (32) heeft eerder deze week haar blijde verwachting van haar derde kindje bevestigd. Nu blijkt echter dat de Haagse zangeres al voor de tweede keer deze week in het z!ekenhuis is beland.

Waylon, de partner van Bibi, heeft op sociale media een foto gedeeld van het z!ekenhuisbed van zijn zwangere vrouw.

Bibi Breijman en Waylon bevestigen komst derde kind: ‘Ons geheimpje’
Wat er precies met Bibi aan de hand is, laat de zanger in het midden. Wel voegde hij bij de foto de opmerking toe: “Beter wordt het weer een leuk kind”. Bovendien koos hij het liedje “You make me sick” als soundtrack voor de foto, wat subtiel lijkt te verwijzen naar Bibi’s aandoening. Afgelopen vrijdag deelde Bibi op haar eigen Instagram een foto waarop ze haar middelvinger opstak naar een wc-pot.

Tekst gaat verder onder de foto.

Ernstige misselijkheid
Deze verwijzingen lijken te wijzen op een aandoening waarmee Breijman al te maken kreeg tijdens haar vorige twee zwangerschappen. Ze ontwikkelde een ernstige vorm van hyperemesis gravidarum, ook bekend als zwangerschapsbraken.

Toen ze in verwachting was van haar dochtertje Teddy (5), betekende deze diagnose dat ze gedurende de eerste vijf maanden van haar zwangerschap constant moest overgeven.

Dezelfde situatie deed zich voor in 2021 toen ze zwanger was van haar zoon Chester (1). Ook toen moest Breijman worden opgenomen in het z!ekenhuis vanwege het frequente braken, wat tot uitdroging kon leiden. Bovendien kreeg ze medicatie om de misselijkheid te verminderen.

Het lijkt erop dat Bibi Breijman opnieuw te maken heeft met deze ernstige vorm van zwangerschapsmisselijkheid, wat ongetwijfeld een zware en uitdagende periode voor haar en haar gezin met zich meebrengt. Het is begrijpelijk dat ze in deze situatie extra medische zorg en aandacht nodig heeft.

Hyperemesis gravidarum is een aandoening die optreedt tijdens de zwangerschap en zich kenmerkt door extreme misselijkheid en braken. Het kan leiden tot uitdroging en gewichtsverlies, en in sommige gevallen is z!ekenhuisopname nodig om de gezondheid van de moeder en de baby te waarborgen. Deze aandoening kan fysiek en emotioneel zeer belastend zijn voor de zwangere vrouw en haar directe omgeving.

Bibi Breijman heeft in het verleden openhartig gesproken over haar ervaringen met zwangerschapsmisselijkheid en de uitdagingen die dit met zich meebrengt. Haar beslissing om dit deel van haar leven met het publiek te delen, heeft velen geholpen om het begrip en de bewustwording van deze aandoening te vergroten.

Op dit moment is het belangrijkste dat Bibi de juiste medische zorg en ondersteuning krijgt om haar gezondheid en welzijn, evenals dat van haar ongeboren kind, te waarborgen. Het is begrijpelijk dat ze ervoor heeft gekozen om niet aanwezig te zijn bij de bruiloft in Australië vanwege de ernst van haar situatie.

Haar beslissing om de festiviteiten later in Nederland te vieren, getuigt van haar sterke wil om een positieve en vreugdevolle ervaring te creëren voor haar gezin, ondanks de moeilijkheden die ze momenteel doormaakt.

Het delen van haar verhaal en haar moed om met deze uitdagingen om te gaan, kunnen anderen in een vergelijkbare situatie inspireren en aanmoedigen om hulp te zoeken en steun te vinden. Zwangerschapsmisselijkheid, vooral in ernstige gevallen zoals hyperemesis gravidarum, vereist begrip, geduld en medische zorg, en het is belangrijk dat vrouwen die hiermee te maken krijgen de juiste ondersteuning ontvangen tijdens deze bijzondere maar soms uitdagende fase van hun leven.

We wensen Bibi Breijman een spoedig herstel en een gezonde zwangerschap toe, en we hopen dat ze snel weer in staat zal zijn om van de mooie momenten van het gezinsleven te genieten.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder