-

Algemeen

69-jarige Nederlander denkt te trouwen met online liefje Kristina (17), maar raakt al zijn geld kwijt

Een 69-jarige man uit de Kempen droomde ervan liefde te vinden en ontmoette ‘Kristina’, een meisje dat hij online had leren kennen. Het 17-jarige meisje stemde in met een huwelijk, maar onder één voorwaarde: hij moest haar rekeningen betalen. Uiteindelijk verloor de man 1,7 miljoen euro, en een 47-jarige vrouw uit Utrecht speelde een cruciale rol in deze 0plichting en kreeg een gev*ngenisstraf van drie jaar.

Kristina’s Aanwezigheid
De man had lange tijd gezocht naar een levenspartner en werd lid van de datingsite Badoo na een ontmoeting met een promotieteam in het centrum van Kampen. Hij raakte snel in contact met ‘Kristina30’, die later bleek slechts 17 jaar te zijn. De man uit Kampen gaf er echter niet om en ontmoette zelfs haar familie. Deze familie stelde echter buitensporige eisen.

Ze vertelden de man dat hij met haar mocht trouwen, maar eerst moest hij haar ‘vrijkopen’ van haar p00ier. Hij moest huizen huren, een Mercedes kopen en Rolex-horloges aanschaffen voor de bruiloft. Tijdens hun reizen door heel Europa vergezelde de familie hen overal.

Betalingen
Het ging mis in Parijs. De 69-jarige man werd omsingeld door zeven familieleden in een Louis Vuitton-winkel. Ze dreigden hem achter te laten of hem iets aan te doen. Pas op dat moment realiseerde hij zich dat hij werd opgelicht. Hij had al talloze keren grote bedragen gepind en luxe kleding gekocht. Bij elke afspraak moest er een familielid aanwezig zijn. Hij moest zelfs een huis en een appartement in Kampen verkopen, en de opbrengst werd gebruikt om goudstaven te kopen. Hij kreeg herhaaldelijk te horen: “Als je niet betaalt, is je liefde niet echt.” Uiteindelijk verloor de man 1,7 miljoen euro, en het ergste moest nog komen.

Rechtzaak
Op 28 november stond de rechtszaak op het programma, waarbij zeven mannen en vrouwen tussen de 21 en 47 jaar terechtstonden voor hun rol in de 0plichting van de man. De meesten behoorden tot dezelfde familie. Kristina bestaat wel, maar ze was de vriendin van de jongste verd*chte uit Utrecht.

De man uit Kampen barstte in tranen uit in de rechtszaal. Hij zocht alleen maar liefde en beweerde dat hij niets wist van de wereld van online daten. “Ze gaf me meteen een knuffel op onze eerste date. Op onze tweede date zei ze dat ze met me wilde trouwen.” Hij kon zijn geluk niet op en zag eindelijk licht in zijn leven. Helaas bleek hij slechts een lege portemonnee te zijn. “Ze hebben me alles afgenomen waar mijn ouders hard voor hebben gewerkt.” Hij leeft nu teruggetrokken en is bang dat ze hem opnieuw zullen benaderen.

Ontkenning
De verd*chten, waarvan er twee onlangs werden ver00rdeeld tot acht maanden gev*ngenisstraf voor het 0plichten van een dove en slechtziende man, ontkenden alle beschuldigingen. Ze beweerden dat de man uit Kampen loog en dat zij het ‘echte slacht0ffer’ waren. De rechtbank bepaalde op 28 november dat de 47-jarige vrouw de gev*ngenis in moest.

Helaas ging het verhaal van de eenzame man uit de Kempen nog verder. Na de rechtszaak waarin de 47-jarige vrouw uit Utrecht werd veroordeeld tot drie jaar gev*ngenisstraf, begon de man te worstelen met de emotionele gevolgen van de 0plichting. Hij voelde zich diep bedrogen en verlaten, en zijn vertrouwen in mensen was ernstig beschadigd.

De eenzame man, die zijn zoektocht naar liefde begon met de beste bedoelingen, was nu bang om nogmaals het slacht0ffer te worden van oplichting. Hij had geen idee wie hij wel kon vertrouwen en sloot zich steeds meer af van de buitenwereld. Hij voelde zich beschaamd over wat hem was overkomen en schaamde zich om zijn verhaal met anderen te delen.

De 69-jarige man raakte geïsoleerd en depressief. Hij had jarenlang naar liefde verlangd en was nu dieper eenzaam dan ooit tevoren. Hij rouwde niet alleen om het verlies van zijn financiële stabiliteit, maar ook om het verlies van de hoop op een betere toekomst.

Hij begon zijn dagen in eenzaamheid door te brengen, zonder de vreugde of opwinding die hij ooit had gevoeld bij de gedachte aan liefde en genegenheid. Zijn familie maakte zich ernstig zorgen over zijn welzijn, maar hij wilde geen hulp accepteren. Hij voelde zich te vernederd om anderen over zijn situatie te vertellen.

Na verloop van tijd begonnen de financiële gevolgen van de 0plichting hem te achtervolgen. Hij moest zijn levensstijl drastisch aanpassen en had grote moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Hij had spijt van zijn keuzes en voelde zich boos op zichzelf dat hij zo gemakkelijk in de val was gelokt.

Zijn verhaal dient als een waarschuwing voor anderen die online op zoek zijn naar liefde. Het is van cruciaal belang om voorzichtig te zijn en niet te snel in verleidelijke aanbiedingen of beloften te geloven. Het is gemakkelijk om het slacht0ffer te worden van 0plichting, zelfs als je op zoek bent naar oprechte genegenheid.

De eenzame man uit de Kempen hoopt dat zijn verhaal anderen kan helpen om voorzichtig te zijn en de rode vlaggen van oplichting te herkennen. Hij heeft geleerd dat echte liefde niet kan worden gekocht en dat oprechtheid en vertrouwen de basis vormen van elke gezonde relatie.

Terwijl hij zijn leven probeert te herbouwen en langzaam weer vertrouwen in anderen probeert te krijgen, hoopt hij dat zijn verhaal anderen kan inspireren om waakzaam te blijven en zichzelf te beschermen tegen 0plichting en bedrog, zodat niemand dezelfde pijnlijke ervaring hoeft te doorstaan als hij.

Algemeen

Onze gedachten zijn bij Britt Dekker na dit zware verlies

Britt Dekker deelt tragisch nieuws via Instagram. De presentatrice kondigt aan dat ze ‘geheel onverwacht’ afscheid heeft moeten nemen van haar oma, die afgelopen maandag plotseling is 0verleden.

Op social media deelt Dekker haar verdriet en herinnert ze zich haar oma liefdevol als haar grootste, liefste en trouwste fan.
Britt Dekker

Op Instagram deelt paardenliefhebber Britt Dekker haar verdriet over het onverwachte verlies van haar oma.

Ze plaatst enkele foto’s waarop ze samen te zien zijn en beschrijft haar oma als haar allerliefste en schattigste omaatje.

Het 0verlijden kwam als een harde klap voor Britt en haar familie, gezien er geen aanwijzingen waren dat er iets mis was met haar oma.

De presentatrice drukt haar verdriet uit en benadrukt hoezeer ze haar oma zal missen.
Britt Dekker

De leeftijd van de oma van Britt Dekker wordt niet vermeld in het bericht. Desondanks worden Britt en haar familie veel sterkte toegewenst in deze moeilijke tijd.

Naast het tragische nieuws over het verlies van haar oma, brengt Britt Dekker mogelijk ook een nieuw professioneel hoofdstuk in haar leven.
Britt Dekker

Ze wordt genoemd als kanshebber om het nieuwe gezicht te worden van het SBS6-programma Lachen om Home Video’s. Dekker bevestigt tegenover Shownieuws dat ze benaderd is voor deze rol.

Eerder werden programma’s als Lachen om Home Video’s gepresenteerd door bekende namen als Hans Kraay jr., Jochem van Gelder, Wietze de Jager en Harry Piekema.
Britt Dekker

De huidige presentatrice, Airen Mylne, heeft onlangs aangekondigd te willen stoppen met het programma.

Dekker is enthousiast over de mogelijkheid om deze rol over te nemen, vooral omdat het programma een groot aantal kinderkijkers heeft, wat voor haar een belangrijke doelgroep is.

Britt Dekker, bekend om haar spontane en levendige persoonlijkheid, zou een frisse en energieke toevoeging kunnen zijn aan het programma Lachen om Home Video’s.

Haar populariteit onder een breed publiek, met name onder jongere kijkers, maakt haar een veelbelovende keuze voor de presentatie van het programma.

Het nieuws over haar mogelijke deelname aan Lachen om Home Video’s komt op een moment van zowel verdriet als mogelijk nieuwe kansen in haar leven.

Terwijl ze r0uwt om het verlies van haar geliefde oma, biedt deze nieuwe professionele kans haar wellicht ook een vorm van afleiding en een nieuw doel om zich op te richten.

Het is duidelijk dat Britt Dekker, ondanks haar persoonlijke tegenslag, vastbesloten is om door te gaan en zichzelf te blijven uitdagen in haar carrière.

Haar positiviteit en veerkracht zullen haar ongetwijfeld helpen om deze moeilijke tijd door te komen en eventuele nieuwe uitdagingen met enthousiasme aan te pakken.

Laten we Britt Dekker en haar familie dus steunen in deze periode van r0uw, terwijl we ook uitkijken naar mogelijke nieuwe successen en avonturen in haar carrière.

Lees verder