-

Nederland

Patty Brard barst in tranen uit: “Mensen beseffen gewoon niet hoe zwaar dit is”

Patty Brard is totaal ontroostbaar na het lezen van een gemene opmerking over haar op Humberto Tan’s Instagram-pagina: “Ik ben door een hel gegaan.”

Bankroet
Wat je ook van haar denkt, Patty Brard blijft de aandacht trekken. In 1993 werd ze failliet verklaard, een situatie die ontstond doordat verschillende mislukte bedrijven van haar toenmalige partner op haar naam stonden.

Dit resulteerde in een schuldenlast van maar liefst 2,7 miljoen euro.

Afschuwelijk
Hoewel dit verhaal al vaker verteld is, brachten Patty en Humberto Tan het opnieuw ter sprake in de rubriek ‘Back Home’ tijdens Humberto’s talkshow, waar ze locaties uit Patty’s verleden bezochten, inclusief het huis waar Patty destijds failliet ging.

De herinnering aan die periode blijft levendig voor Patty: “Ik herinner me nog dat iemand tegen me zei: ‘Is dit uw handtekening?’ Dat was een afschuwelijke ervaring, maar ik ben er trots op dat ik hier nu zit en het heb overwonnen.”

Dit is de reden waarom ze zo boos is over een nare opmerking die iemand op Humberto’s Instagram-pagina plaatste. De opmerking luidde: “Moeten we nu weer naar dat huis? We weten het nu wel.

” Patty reageerde hierop: “Dan denk ik: je weet het dus niet. Jij weet niet door wat voor hel ik ben gegaan.”

Een duistere periode
Volgens Patty heeft ze een duistere periode doorgemaakt. Ze erkent haar eigen verantwoordelijkheid, maar benadrukt ook dat wanneer je in Nederland failliet gaat, er een curator wordt aangesteld die per uur wordt betaald. “Een curator doet er alles aan om een faillissement zo lang mogelijk te laten duren, want dan verdient hij daar veel geld aan,” legt ze uit.

“Daarom heeft het tien jaar geduurd. De belasting wordt als eerste betaald, gevolgd door de curator en pas daarna de schuldeisers. In de tussentijd mag je niets doen!”

Dus voor degenen die ooit nog iets negatiefs over Patty schrijven, moeten weten dat ze dit niet licht opnemen, want zij hebben geen idee van wat ze allemaal heeft doorgemaakt.

Nederland

Maxime Meiland ziet zich geconfronteerd met aanzienlijke financiële uitdagingen: ‘Niemand lijkt bereid die grot voor 2,2 miljoen euro te kopen!’

Maxime Meiland en haar vriend Leroy Molkenboer besloten eerder dit jaar een villa te verwerven met een aanzienlijke prijskaart van maar liefst 2,2 miljoen euro.

Echter, nog geen jaar later blijkt dat het huis behoorlijk wat gebreken vertoont en een energielabel G heeft.

Dit label, waarbij ‘G’ staat voor ‘Grot’, werd onthuld door tv-makelaar Alex van Keulen in RTL Boulevard.

Alex legde uit: “Er zijn ook huizen te koop voor dezelfde prijs, maar met een energielabel A. Ja, G staat echt voor grot. Dat betekent dat je constant moet blijven verwarmen.

Het aanbrengen van muurisolatie in zo’n woning is een kostbare zaak, denk aan meer dan 100 duizend euro om dit te herstellen. Ik wens ze veel succes, maar ik heb het gevoel dat deze woning nog wel even te koop zal blijven staan.”

Ondertussen blijkt dat Maxime en Leroy recentelijk twee aangrenzende percelen hebben verworven om twee afzonderlijke huizen te laten bouwen.
Maxime Meiland

De exacte plannen zijn nog onduidelijk, maar het lijkt erop dat ze niet samen onder één dak willen wonen, maar naast elkaar.

De bouwwerkzaamheden moeten nog van start gaan, en zelfs de eerste heipaal is nog niet de grond in gegaan. Maxime heeft echter dringend tijd nodig om haar villa te verkopen, gezien de maandelijkse hypotheeklasten van 14.000 euro en de oplopende stookkosten nu de winter nadert.
Maxime Meiland
Het komt vaak voor dat huizen met een energielabel en prijsklasse als deze jarenlang te koop blijven staan. Gedurende deze periode blijven de kosten opstapelen voor Maxime en Leroy. Hopelijk kunnen Martien en Erica bijspringen in geval van nood.

Lees verder