-

Nieuwste

Nederlandse pedofilmer (72) lokte ouders met geld voor slaapfeestjes, Britse handlangers achter de tralies

Een Nederlandse man was gedurende een lange periode betrokken bij een ped0fielennetwerk dat de wereld rondreisde om kwetsbare kinderen s*ksueel te m!sbruiken.

De man filmde het m!sbruik van zijn handlangers gedurende minstens tien jaar en deelde deze beelden met andere leden van het netwerk, zo heeft de Britse National Crime Agency (NCA) vrijdag aangekondigd.

De betrokken persoon is een 72-jarige man uit Nijmegen die twee jaar geleden in Rotterdam werd ver00rdeeld tot tien jaar gev*ngenisstraf en tbs.

Hij had niet alleen de handlangers gefilmd, maar ook zelf meerdere jongens s*ksueel m!sbruikt in verschillende landen, waaronder Vietnam, Sri Lanka, Oekraïne, Moldavië en India.

De Nijmegenaar lokte kinderen met geld, cadeautjes en uitstapjes om hun vertrouwen te winnen.

Vaak maakte hij de families van deze jongens financieel afhankelijk van hem door hen geld te lenen in ruil voor logeerpartijen.

Tijdens de rechtszaak probeerde hij het m!sbruik goed te praten door te beweren dat het niet schadelijk was voor de kinderen.

Daarom werd hem tbs opgelegd. De rechter oordeelde echter dat hij zijn eigen gedrag goedpraatte met verwijzing naar culturele verschillen en de verantwoordelijkheid voor eventuele schade bij de slacht0ffers legde.

Zijn connectie met andere ped0fielen bleef lang onbekend, tot nu. De NCA onthulde dat de Nederlander een belangrijke rol speelde in een netwerk waar ook Britse ped0fielen deel van uitmaakten.

Deze week werden twee oudere mannen uit Engeland, Christopher Behn en John Thorogood, veroordeeld voor hun betrokkenheid bij het rondreizende netwerk.

Behn werd veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf voor s*ksueel m!sbruik van jongens in Vietnam gedurende tien jaar.

Thorogood, die eerder was veroordeeld voor het bezit van kinderp0rno, werd geïdentificeerd aan de hand van beeldmateriaal van de Nederlandse filmer waarop te zien was hoe hij jongens in Marokko s*ksueel m!sbruikte.

De NCA heeft nog vier vermeende ped0fielen geïdentificeerd die in Groot-Brittannië gevestigd zijn en vermoedelijk banden hebben met het netwerk, maar het is niet duidelijk of zij zijn gearr*steerd.

Er lopen ook onderzoeken in andere Europese landen naar dit internationale netwerk voor s*ksueel kinderm!sbruik.

De NCA prees de inzet van de Nederlandse p0litie en benadrukte dat kinderbescherming een prioriteit is, ongeacht internationale grenzen.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder