-

Algemeen

Man vindt dat hij niet moet helpen met het huishouden en opvoeding! ‘Ik voel me een koning in huis’

JR Minton, een vader van vier kinderen, begrijpt de begrippen “familie”, “verantwoordelijkheid” en “ouderschap” heel goed, maar zijn standpunt over het huishouden en de opvoeding is anders.

In een video die hij met zijn mobiele telefoon heeft opgenomen, deelt hij zijn ongefilterde gedachten: “ik heb niet de intentie om mijn vrouw te helpen of bij te staan.”

“Thuis of met onze kinderen hoef ik haar niet te ondersteunen en een handje te helpen. Dat is niet wat partner-zijn voor mij betekent.”

Zijn uitspraken kunnen als controversieel worden beschouwd, en sommigen zouden hem zelfs als “ouderwets” kunnen bestempelen.

Zijn video heeft echter miljoenen kijkers en duizenden reacties opgeleverd, waarvan de meeste zijn standpunt ondersteunen.

Minton heeft een duidelijke visie op zijn rol in het gezin.

Hij gelooft dat zijn verantwoordelijkheden verder gaan dan simpelweg helpen.

“Het is niet alleen een kwestie van aanwezig zijn of ondersteunen; het gaat veel verder dan dat. In een partnerschap moet iedereen bijdragen.”

“Dit is de reden waarom ik zeg dat ik mijn vrouw niet help: ik draag ook zorg voor de kinderen, kook, maak schoon en doe boodschappen indien nodig,” verklaart Minton, tot verrassing van veel online kijkers.

Met volle overtuiging benadrukt hij: “Een partner-zijn betekent anticiperen en taken en verantwoordelijkheden eerlijk verdelen!”

Hij moedigt anderen aan om hun perspectief te veranderen en volwassen te worden met een andere kijk op relaties.

Zijn punt wordt duidelijk gemaakt door zijn directe benadering: een huwelijk of relatie vereist wederzijdse ondersteuning als gelijken. Wat is jouw mening over deze kwestie?

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder