-

Algemeen

Ouders raken zoontje kwijt in Ikea: Treffen het jongetje niet meer levend aan

Een gezin r0uwt om het tragische verlies van hun zoontje, Hasebul Nehan (9), nadat hij tijdens een uitje naar een IKEA-winkel plotseling verdween.

Het hartverscheurende incident vond plaats terwijl Hasebul aan het spelen was met zijn broers en zussen en zijn familie hem uit het oog verloor, slechts enkele momenten voor sluitingstijd op woensdagavond.

Het jongetje was non-verbaal en leed aan autisme, zo meldde ABC 7.

De wanhopige zoektocht naar Hasebul binnen de winkel leverde helaas niets op.

Uiteindelijk onthulden bewakingsbeelden dat Hasebul vanuit de achterkant van de winkel richting het Erie Basin was gegaan.

Na een uitputtende zoektocht van drie uur in het water werd het levenl0ze l!chaam van Hasebul gevonden, wat een onvoorstelbare golf van verdriet teweegbracht.

Hasebul’s moeder, Abida Sultan, deelde met CBS News dat een oppas haar hielp om op de kinderen te letten terwijl ze aan het winkelen waren.
Ikea open toch

Hasebul slaagde er echter in om onverwachts te ontsnappen tijdens een moment van onoplettendheid.
Ikea

Zijn moeder zocht met wanhoop naar haar zoon, maar kon hem niet vinden, aangezien de winkel op het punt stond te sluiten. Verscheidene mensen boden hulp aan, maar Hasebul was spoorloos.

“We hebben een half uur lang de hele Ikea doorzocht. Ik zei tegen ze: ‘kijk, controleer de camera, controleer de camera. Ik zie mijn zoon niet, controleer de camera'”, vertelde Sultan aan CBS News.

Hasebul had een sterke affiniteit met water en hield ervan om rivieren en de oceaan te zien, zoals zijn moeder vertelde, overmand door verdriet.

Hoewel hij in het verleden enkele keren uit het zicht van zijn moeder was ontsnapt, had ze hem altijd kunnen terugvinden.

Deze keer was het echter een hartverscheurende uitzondering; op de een of andere manier was het jongetje in het water beland en kon hij er niet meer uitkomen.

De rouwende moeder, gekweld door schuldgevoelens, vroeg zich af waarom ze Hasebul naar het water had gebracht, zoals ze met spijt aan ABC 7 vertelde: “Ik heb hem daarheen gebracht, waarom heb ik hem daarheen gebracht?”

De p0litie beschouwt de dood van Hasebul als een ’tragisch ongeval’, aldus CBS News.
Ikea open toch

IKEA deelde een verklaring met de nieuwszender en betuigde hun diepste medeleven aan de familie in deze bijzonder moeilijke tijd.
Ikea

Hasebul’s broer, Abibul Dehan, drukte zijn diepe verdriet uit over het verlies van zijn broertje aan ABC 7.

“Ik had zoveel plezier met hem, ook al was hij autistisch. Ik hield van hem, ik zal hem missen”.

Deze onbeschrijflijke tragedie voltrok zich in een ogenblik, en onze gedachten gaan uit naar de familie in deze zeer zware periode. Rust zacht, Hasebul.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder