-

Algemeen

Ondanks het feit dat ze niet ziek is, heeft Elien (24) plannen om binnenkort uit het leven te stappen

Elien Vervaet, een 24-jarige vrouw uit Lokeren, België, heeft aangekondigd dat ze binnenkort uit het leven stapt. Ze heeft groen licht gekregen om naar het hiernamaals te gaan. Maar wat drijft haar tot deze beslissing?

In een interview met Het Nieuwsblad vertelt Elien dat ze al een datum heeft gepland. Eén datum is bedoeld om een einde aan haar leven te maken, en de andere datum is wanneer ze begr*ven zal worden.

Helaas gaat het niet goed met Elien. Ze l!jdt al zes jaar aan een zware depr*ssie die begon na een mislukt toelatingsexamen voor de opleiding drama. “Het examen was te hoog gegrepen voor mij. Ik was erg ongelukkig”, aldus Elien.

Haar vader, Dirk, vertelt: “Niemand kon eigenlijk zeggen wat er met haar aan de hand was. Ze heeft er alles aan gedaan.”

Dirk, die binnenkort zijn jonge dochter zal verliezen, heeft tot op zekere hoogte vrede met de situatie. “Na zes jaar moeten we erkennen dat er geen alternatief meer is.”

Elien kon onlangs nog genieten van een concert van Bazart in Amsterdam met haar ouders. “Even de focus op muziek. Dat was heel fijn.”

Ze kan dus nog wel momenten van plezier ervaren, zij het niet op een diepgaande manier. Fotografie, waar ze zich veel mee bezighoudt, voelt meer als een verplichting dan als een passie.

Ze uit haar teleurstelling over het feit dat het haar niet lukt om echt te genieten en dat ze niet weet waarom dat zo is.

Elien krijgt veel kritiek op haar beslissing om uit het leven te stappen. Mensen zeggen tegen haar dat ze nog jong is en dat het allemaal wel over zal gaan, dat ze nog nee kan zeggen.

“Daar ben ik inmiddels wel klaar mee. Ik voel me wel schuldig tegenover de mensen die ik achterlaat. Maar alles is een opgave en ik heb alles geprobeerd.”

Ze somt op wat ze allemaal heeft geprobeerd, zoals elektr0sh0cks, esketamine en paardentherapie. Ze heeft maar liefst vijftien psych!aters en psych0logen gezien.

Ze is altijd moe en slaapt veel, van 20.00 uur ’s avonds tot 10.00 uur ’s ochtends. Ze is dankbaar dat ze dagtherapie volgt, omdat ze anders de hele dag zou piekeren.

Nu Elien groen licht heeft gekregen om een einde aan haar leven te maken, ervaart ze enige rust. Haar huis*rts wilde geen goedkeuring geven omdat hij vindt dat ze te jong is.

Gelukkig hebben twee psych!aters en een arts wel goedkeuring gegeven. Sindsdien neemt Elien afscheid van veel mensen. Hoewel dit een vreemde gedachte is, schrikt het haar niet af. Ze verlangt naar rust, een rust die geen enkele pil haar kan geven.

Ondanks haar situatie heeft Elien haar opleiding journalistiek voltooid en als nalatenschap een podcast gemaakt waarin ze praat over haar keuze voor euth*nasie.

Wanneer haar datum aanbreekt, hoopt Elien dat het daarna echt voorbij is. Ze gelooft niet in het hiernamaals en hoopt dat er niets meer komt.

Haar besluit om dit leven te beëindigen, komt voort uit het feit dat ze niet langer kan volhouden. Ze benadrukt dat niemand verdrietig hoeft te zijn om haar keuze.

Algemeen

Zomer keert na vandaag helemaal terug: hier wordt het bijna 40 graden

Na een periode van stabiel en warm weer, worden we vandaag geconfronteerd met een reeks onweersbuien die over het land zullen trekken. Dit zal vooral de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse treffen, die zich voorbereiden op een dag vol uitdagende weersomstandigheden.

strand

Een Zonnige Start voor de Vierdaagse

De wandelaars van de Nijmeegse Vierdaagse zijn deze ochtend nog getrakteerd op aangename temperaturen rond de 17 graden Celsius. Het leek een ideale start voor de dag te zijn, maar de weersvoorspellingen voor de middag geven een ander beeld. Onweersbuien naderen vanuit het zuiden en zullen hun weg vinden naar het noorden van het land.

Verwachting van Onweer en Windstoten

Naarmate de dag vordert, zullen de onweersbuien vanuit het zuiden het land binnentrekken. Dit zal gepaard gaan met een toenemende windkracht, vooral aan de kust, waar krachtige windstoten kunnen optreden tijdens de buien. De temperatuur kan in het oosten van het land nog oplopen tot 22 graden, maar in de rest van het land zal het met ongeveer 20 graden iets frisser aanvoelen.

Bekijk het Weerbericht

Ondanks de buien kan het in het oosten van het land nog oplopen tot 22 graden, maar in de rest van het land blijft het met 20 graden iets frisser.

Gelukkig is deze zomerse onderbreking van korte duur. Vanaf morgen klaart het weer op en keert de zon terug, waarmee we opnieuw kunnen genieten van het zomerse weer zoals we dat kennen. De thermometer zal weer richting de 30 graden gaan, wat zorgt voor een welkome opkikker na de onstuimige dag van vandaag.

Vooruitzichten voor Donderdag en Vrijdag

Donderdag en vrijdag beloven prachtige zomerse dagen te worden. Met een strakblauwe lucht en temperaturen die oplopen tot rond de 30 graden, is het ideaal weer om buitenactiviteiten te plannen. Of je nu naar het strand gaat, een dagje uit plant of gewoon lekker in de tuin wilt relaxen, het zomerse weer biedt de perfecte achtergrond voor allerlei activiteiten.

weer in juli

Wisselvallig Weekend in Aantocht

Het weekend brengt helaas weer wat meer wisselvalligheid. Zaterdagavond kunnen er opnieuw buien ontstaan, die voor de nodige verkoeling zorgen. Hoewel deze buien een tijdelijke onderbreking van het zomerse weer vormen, hoeft men zich geen zorgen te maken. Na het weekend zet het zomerse weer zich weer door, met temperaturen die geleidelijk verder zullen oplopen.

Regionale Verschillen

Hoewel de algemene weersverwachting geldt voor het hele land, zullen er uiteraard regionale verschillen zijn. In het noorden van het land zullen de temperaturen iets lager liggen dan in het zuiden. Ook de intensiteit van de buien kan per regio variëren. Het is daarom altijd verstandig om de lokale weersverwachting in de gaten te houden.

Tips voor Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse

Deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse doen er goed aan om voorbereid te zijn op de wisselende weersomstandigheden. Hier zijn enkele tips om de dag veilig en comfortabel door te komen:

  1. Kleding en Schoeisel: Zorg voor lichte, ademende kleding die je droog houdt tijdens de buien. Waterdichte schoenen of sandalen zijn ook aan te raden.
  2. Regenkleding: Neem een lichte regenjas of poncho mee om droog te blijven tijdens de onweersbuien.
  3. Hydratatie: Blijf gehydrateerd, vooral als de temperatuur in de middag stijgt. Neem voldoende water mee en drink regelmatig.
  4. Bescherming tegen de zon: Ondanks de buien kan de zon nog steeds fel schijnen. Gebruik zonnebrandcrème en draag een hoed of pet om jezelf te beschermen tegen UV-straling.
  5. Wees alert op waarschuwingen: Luister naar de aanwijzingen van de organisatie en volg de weersupdates om op de hoogte te blijven van eventuele veranderingen in de omstandigheden.

Vooruitblik: Zomerweersverwachting

Na een weekend met wisselvalligheid kunnen we na de buien weer genieten van zomerse dagen. De temperaturen zullen in de loop van volgende week opnieuw stijgen, wat ideaal is voor zomerse activiteiten. Het is een uitstekende tijd om te genieten van de buitenlucht, of je nu kiest voor een ontspannen dag aan het strand, een wandeltocht door de natuur of een barbecue in de tuin.

Weersinvloeden op Activiteiten

Het weer speelt een cruciale rol bij het plannen van activiteiten. Voor evenementen zoals de Nijmeegse Vierdaagse is het essentieel om voorbereid te zijn op verschillende weersomstandigheden. Door de weersvoorspellingen in de gaten te houden en passende maatregelen te nemen, kunnen deelnemers en bezoekers optimaal genieten van hun tijd zonder onaangename verrassingen.

Conclusie

Het weer vandaag brengt een interessante mix van omstandigheden met zich mee, vooral voor de deelnemers aan de Nijmeegse Vierdaagse. Hoewel de dag begint met aangename temperaturen, zullen onweersbuien en toenemende windkrachten het weerbeeld veranderen. Het is belangrijk om voorbereid te zijn op deze veranderingen en de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen.

Gelukkig is deze onstuimige periode van korte duur, en kunnen we vanaf morgen weer genieten van zomerse temperaturen en veel zon. Met vooruitzichten van temperaturen die richting de 30 graden gaan, beloven donderdag en vrijdag heerlijke zomerse dagen te worden.

Het weekend brengt weer wat wisselvalligheid, maar na het weekend kunnen we opnieuw genieten van zomerse warmte. Of je nu deelneemt aan de Nijmeegse Vierdaagse of andere zomerse plannen hebt, het weer biedt volop mogelijkheden om te genieten van de buitenlucht. Blijf de lokale weersvoorspellingen volgen en zorg dat je goed voorbereid bent op wat moeder natuur voor ons in petto heeft.

Lees verder