-

Algemeen

Edwin Wagensveld scheurt heilig islamboek op straat en in de rechtszaal

De leider van Pegida, Edwin Wagensveld, heeft zojuist in de rechtszaal in Den Haag het heilige boek voor moslims verscheurd.

Boekvernietiging
Nadat hij het heilige boek verscheurde, verliet hij vervolgens zijn eigen rechtszaak, omdat hij twijfels had over de onpartijdigheid van het 0penbaar Min*sterie, meldt het Algemeen Dagblad.

Wagensveld, die eerder al een koran had verscheurd, stond terecht voor het beled!gen van moslims en werd geconfronteerd met een voorgestelde b0ete van 700 euro van het OM.

Beled!ging
Wagensveld staat bekend als een uitgesproken tegenstander van de islam en heeft de afgelopen maanden meerdere keren korans verscheurd en sommige zelfs verbr*nd.

Het is in Nederland toegestaan om religieuze geschriften te vernietigen, maar het 0M beschouwde zijn uitspraken over aanhangers van de religie als te ver gaand.

Publiek platform
De leider van Pegida gebruikte zijn rechtszaak als een publiek platform, zowel binnen als buiten de rechtszaal scheurde hij pagina’s uit een koran.

Hij noemde het heilige boek een ‘fascistisch boek’ en zijn rechtszaak een poppenkast. Vervolgens schreeuwde hij ‘f*ck the islam’ en verliet de zaal, tot verbazing van velen.

Protesten
Wagensveld heeft met zijn acties wereldwijde protesten uitgelokt. Op 22 januari van dit jaar vernielde hij een koran bij de Tweede Kamer.

Het incident werd gefilmd en leidde tot verontwaardiging en woede vanuit de hele wereld. In Turkije moest het Nederlandse consulaat zelfs worden gesloten uit angst voor onrust.

In Libanon en Afghanistan werden Nederlandse vlaggen verbr*nd als reactie.

Koran aan hondenriem
Wagensveld, die in Duitsland woont, had vandaag een koran aan een hondenriem vastgemaakt.

Via een megafoon uitte hij zijn minachting voor het 0M.

Hij pakte een tweede koran en begon ook daar pagina’s uit te scheuren, vastberaden om door te gaan met zijn protestacties.

Bij de actie waren slechts enkele agenten aanwezig, en verder niemand anders.

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder