-

Economie

Bijzondere liefdesrelatie: Vrouw wil in het huwelijksbootje stappen met 93-jarige kroonluchter

Liefde is een mysterieuze kracht, en een Britse vrouw lijkt dat op haar eigen manier te begrijpen.

Amanda Liberty uit Leeds, Engeland, deelde haar bijzondere liefdesverhaal tijdens een aflevering van Channel 4’s “Steph’s Packed Lunch,” waarin ze openbaarde dat ze verliefd is geworden op een kroonluchter en zelfs van plan is om ermee te trouwen.

Amanda heeft haar hart verloren aan een 93 jaar oude Duitse kroonluchter genaamd ‘Lumiere,’ en ze heeft een ongewone aandoening genaamd ‘objectofilie,’ waarbij mensen gevoelens van liefde en romantiek ontwikkelen voor levenloze objecten.

Het verhaal van Amanda Liberty kwam voor het eerst in 2019 in de media en ging al snel viraal.

Tijdens het gesprek met gastheer Steph McGovern benadrukte Amanda dat ze objecten niet beschouwt als levenloze voorwerpen, zoals de meeste mensen dat doen.

Ze introduceerde het begrip ‘animisme,’ dat vaker in Japan voorkomt, en legde uit dat het concept inhoudt dat mensen de energie van een object kunnen voelen.

Voor Amanda is de kroonluchter meer dan alleen een decoratief object; het heeft een energetische aanwezigheid die ze heeft leren kennen en waarmee ze een diepe band voelt.

Haar liefde voor de kroonluchter ontwikkelde zich geleidelijk in de loop der tijd, en Amanda drukte uit dat ze nooit een moment heeft waarop ze niet verliefd is op ‘Lumiere.’

Amanda onthulde dat ze lange tijd worstelde om haar liefde voor objecten te begrijpen, maar dat ze altijd zichzelf heeft geaccepteerd, ondanks de complexiteit van haar gevoelens.

Haar strijd om haar aandoening te verklaren gaat nog steeds door, omdat er geen eenduidige verklaring is voor haar aantrekking tot objecten.

In haar gesprek met presentator Steph benadrukte Amanda dat ze, ondanks de complexiteit van haar situatie, zichzelf heeft geaccepteerd zoals ze is.

Ze hoopt dat anderen haar kunnen accepteren en gelukkig kunnen zijn voor wie ze is, en dat ze hun eigen vormen van liefde kunnen omarmen.

Economie

Viraal Tiktok video zet online discussie in gang over verstelbare stoelen bij lange vluchten

Het zoeken naar comfort tijdens een vliegreis kan behoorlijk irritant zijn, met name bij langeafstandsvluchten.

Is het achterover leunen van je stoel de oplossing of biedt een nekkussen soelaas? Is het de investering waard om voor first class te kiezen, of voldoet een plaats in de economy class?

Een bepaalde TikTok-gebruiker en reisblogger heeft een veelvoorkomend dilemma tijdens vluchten, en vooral bij langeafstandsvluchten, aangekaart: de vraag of het geoorloofd is je stoel achterover te kantelen.

Na het plaatsen van haar verhaal, wakkerde ze een hevige online discussie aan.

Lees verder om te ontdekken wat de meerderheid daarover te zeggen had.

Taylor Futch, bekend op TikTok als @tfutchh, bracht een veelvoorkomend scenario ter sprake op het sociale netwerk.

Op een vlucht besloot ze haar stoel achterover te zetten voor meer comfort, maar de passagier achter haar was daar niet van gediend en duwde haar stoel terug naar voren.

“Wow, iemand heeft net mijn stoel vooruitgeduwd en gezegd dat ik niet mag leunen tijdens mijn tien uur durende vlucht omdat ze dat te veel vindt”, postte Taylor bij een video van negen seconden die ondertussen viraal is gegaan. “Wat moet ik nu doen?”

De reacties op het dilemma van de 26-jarige lieten niet lang op zich wachten en de meningen waren verdeeld.

Eén persoon betoogde: “Jullie zijn gek… Als mijn stoel achterover kan en ik heb ervoor betaald, dan leun ik ook achterover!!! En als degene achter mij hetzelfde doet… ✨ dan hebben ze net zoveel ruimte✨”.

Een ander persoon gaf tegenwicht: “Alleen omdat het kan, betekent nog niet dat je het moet doen. Ik zou het niet prettig vinden als iemand het bij mij deed, dus doe ik het ook niet bij een ander. ✨”

Er waren ook mensen die aangaven dat ze zelfs op lange vluchten rechtop zouden blijven zitten om de passagier achter hen niet te hinderen.

Er was in ieder geval één reactie die niet de passagiers de schuld gaf, maar de luchtvaartmaatschappijen. “Als jullie zeggen dat achterover leunen onbeleefd is, zijn jullie eigenlijk boos op de luchtvaartmaatschappijen. Schrijf ze een e-mail om te klagen dat ze de stoelen groter moeten maken en meer ruimte moeten bieden.”

In een vervolgpost deelde Taylor dat ze haar stoel achterover had gezet, behalve tijdens de maaltijden.

@tfutchh

What would you do? #traveltiktok #solotravel #hostellife

♬ queen of disaster with sparkles – ˚ ˚。° ⋆♡˚🎀 ꒰ ྀི ◞ ˕ ก ꒱ ⭐️

Wat vind jij? Is het acceptabel om je stoel achterover te leunen in een vliegtuig, ongeacht de duur van de vlucht of maakt de lengte van de vlucht toch uit?

Deel je mening in de reacties.

Lees verder