-

Algemeen

Baudet opgenomen in ziekenhuis na aanval, ‘het lijkt goed te komen’

Forum voor Democratie (FvD) lijsttrekker Thierry Baudet is opnieuw het doelwit geweest van een aanval. Volgens de partij is Baudet momenteel in een ziekenhuis in Groningen. FvD verklaart: ‘Het ziet ernaar uit dat het goed afloopt’.

Details over de locatie, het tijdstip of het voorwerp van de aanval zijn nog onbekend. De partij was niet beschikbaar voor commentaar. Op X circuleren video’s waarop te zien is dat Baudet in een café wordt geslagen, mogelijk met een fles. Hij zou die avond aanwezig zijn op een evenement in Zwolle, maar het is onzeker of dit doorgaat.

Eerder in oktober werd Baudet aangevallen met een paraplu toen hij in Gent, België, een toespraak hield. Toen hij het gebouw betrad, werd hij aangevallen door een 33-jarige Oekraïner die hem met een opgevouwen oranje paraplu op het hoofd sloeg. Baudet liep hierdoor een lichte hersenschudding op.

Op X uiten politici hun afkeur over het geweld tegen Baudet. Caroline van der Plas omschrijft de aanval als ‘walgelijk’ en ‘laf’. Pieter Omtzigt beschouwt de aanval als ‘onacceptabel’. “Dit is een zware klap voor de democratie. Het lijkt alsof we niets geleerd hebben van 2002 en Pim Fortuyn,” zegt hij.

Algemeen

‘Nederland neemt afscheid van contant geld’

Afgelopen woensdag was een regelrechte nachtmerrie voor Nederlandse ING-klanten.

Internetbankieren functioneerde ruim 12 uur lang niet, en hoewel pinnen nog mogelijk was, waren de mogelijkheden beperkt.

Terwijl ING worstelde met deze technische storing, rijst de vraag of Nederland klaar is om afscheid te nemen van contant geld.

Het is een onderwerp dat al geruime tijd in discussie is.

De storing bij ING werd volgens het bedrijf veroorzaakt door miscommunicatie tussen interne systemen.

Hoewel de exacte oorzaak nog steeds niet duidelijk is, benadrukte ING dat er geen sprake was van een cyberaanval.

Dit incident werpt echter wel de vraag op of we te afhankelijk zijn geworden van digitale banksystemen.

Benno de Winter, een ICT-expert, adviseert om altijd wat contant geld in huis te hebben, omdat technologie kan falen.

Dit incident bij ING is daar een duidelijk voorbeeld van.

Bovendien lijken veel Nederlanders niet bereid om volledig afscheid te nemen van contant geld.

Volgens een onderzoek uitgevoerd door Hart van Nederland onder bijna 3.300 respondenten, wil slechts 13 procent van de ondervraagden dat contant geld uit onze samenleving verdwijnt.

Een overweldigende meerderheid van 87 procent is hier tegen.

Dit wijst erop dat contant geld nog steeds een belangrijke rol speelt in het dagelijks leven van veel Nederlanders en dat ze zich niet volledig willen overgeven aan digitale transacties.

De storing bij ING fungeert als een herinnering aan het belang van diversificatie in betaalmethoden en het behouden van de mogelijkheid om contant geld te gebruiken, zelfs in een steeds digitalere wereld.

Lees verder