-

Nieuwste

Nederlandse conducteur mept Somalisch dreigventje hard tegen de grond

Het is dinsdag, een van die minder geliefde dagen van de week, waarin het weekend nog vers in het geheugen ligt en het volgende weekend nog ver weg lijkt. Dus waarom niet even ontspannen met een video?

Laten we inzoomen op station Hoorn, waar een jongeman van Somalische afkomst een conflict kreeg met een conducteur van de Nederlandse Spoorwegen.

De 21-jarige man wordt ervan beschuldigd de conducteur ernstig te hebben bedre!gd en zelfs enkele klappen te hebben uitgedeeld voordat hij werd overmeesterd.

Na zijn eerste c0nfrontatie wist de jongeman echter te ontsnappen en ging hij opnieuw de confrontatie aan.

Wat hij waarschijnlijk niet had verwacht, maar wel aan den lijve heeft ondervonden, is dat de conducteur bekwaam is in zelfverdediging, met zelfs enkele MMA-technieken.

Hoewel de beelden al wat ouder zijn, gaan ze nu opnieuw viraal en daarom hebben we besloten ze te delen. Op de video is te zien hoe de conducteur enkele ferme klappen uitdeelt.

Maar daar stopt het niet, want op een gegeven moment tilt de NS-medewerker de jongeman op en smijt hem hard op de grond.

Dat lijkt effect te hebben, want plotseling is de bravoure verdwenen en ligt hij kermend op de grond. Soms is karma onverbiddelijk.

Hoewel hij niet veel later door de p0litie is opgepakt, mocht hij na een kort verhoor alweer vertrekken.

Hij werd ook door een arts onderzocht en bleek niet ernstig gew0nd te zijn, waardoor verdere behandeling niet nodig was.

Hier is de video:

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder