-

Nieuwste

Mostafa (21) eist direct een woning: “Ik wil niet meer als gast behandeld worden”

In Nederland staan we momenteel voor een aantal uitdagingen, waarvan het tekort aan betaalbare woningen er één is.

Wonen
Bijna iedereen kent wel iemand die graag zelfstandig wil gaan wonen of wil verhuizen. Maar wanneer je contact opneemt met een woningcorporatie, krijg je vaak te horen: “Sluit maar aan in de wachtrij. Je bent over acht jaar aan de beurt.”

Dit is natuurlijk een zorgwekkende situatie. Zelfs de heer De Jonge, die als minister voor Wonen is aangesteld, lijkt geen directe oplossing te hebben.

Het bouwen van nieuwe woningen gaat niet snel genoeg, en het lijkt alsof we water naar de zee dragen.

Vandaag is er ook weer nieuws dat het aantal aanvragen van nieuwkomers sneller stijgt dan verwacht. Er komen nog meer mensen bij, terwijl Nederland al behoorlijk vol is.

Mostafa eist een ruime woning
Een persoon die dringend behoefte heeft aan een woning is de 21-jarige Mostafa. Momenteel verblijft hij in een opvanglocatie, maar hij heeft er genoeg van.

Mostafa wil graag snel een eigen woning toegewezen krijgen. Hij zegt: “Ik wacht al vier maanden. Toen ik naar Nederland kwam, dacht ik dat dit een gastvrij land was.”

“Hier zou alles goed geregeld moeten zijn, maar ik heb zelfs nog geen huis. Als je ergens aankomt, zou je als gast behandeld moeten worden, maar zo voelt het niet.”

Mostafa heeft ook specifieke eisen voor zijn nieuwe woning. Hij wil een tuin en meerdere slaapkamers. “Mijn familie moet hier ook komen.”

Over zijn familie gesproken, het gaat om in totaal acht gezinsleden. Mostafa kwam als eerste doelbewust naar Nederland, omdat hij wist dat asielzoekers recht hebben op gezinshereniging.

“Mijn vader en moeder willen ook in Nederland wonen. Ik heb nog vier broertjes en een zusje. We willen hier een nieuw leven opbouwen, want in Somalië is dat onmogelijk.”

Maar tot nu toe verblijft Mostafa nog in de opvang. Hij hoopt dat hij tegen het einde van het jaar een ruime woning kan krijgen.

“Ik heb veel meegemaakt. We hebben allemaal behoefte aan rust.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder