-

Nieuwste

Boos blondje wil statement maken en spuugt in een blik met koeken

Het is onmogelijk om niet op de hoogte te zijn van de gebeurtenissen in het Midden-Oosten en de voortdurende spanningen daar.

Het lijkt echter een vreemde connectie om Jodekoeken te betrekken bij deze complexe situatie.

In de afgelopen maanden hebben de nieuwsberichten zich gericht op Oekraïne en Rusland, maar nu lijkt de aandacht verschoven te zijn naar Israël en Palestina.

Hoewel dit c0nflict duizenden kilometers verwijderd is van Nederland, zijn er hier toch veel mensen die er diep bij betrokken raken.

De redenen hiervoor zijn niet helemaal duidelijk, maar het lijkt erop dat in Nederland, net als elders, mensen zich vaak gedwongen voelen om partij te kiezen tussen Israël en de Palestijnen.

Zelfs als ze niet voldoende kennis hebben om een geïnformeerde keuze te maken.

Een recent incident waarbij een vrouw genaamd AABlondy, ook bekend als Miss Blondy of Meesteres Blondy op sommige websites, betrokken was, is tekenend voor de emoties rond dit onderwerp.

In een supermarkt pakte ze een blik Jodekoeken uit de schappen en spuugde erin, blijkbaar als een statement.

Hoewel de naam “Jodekoeken” inderdaad vragen kan oproepen, lijkt dit geen gepaste manier om een standpunt over een internationaal c0nflict te uiten.

Haar motto lijkt te zijn: “Als onze regering Palestina onderdrukt, onderdruk ik supermarkten.”

Haar acties kunnen echter als ongepast en verwarrend worden beschouwd.

Het is altijd verstandig om te controleren of een product ongeschonden is voordat je het koopt, ongeacht je politieke standpunt.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder