-

Nieuwste

5-jarig jongetje wordt uit voetbalteam gezet: ”Hij is te slecht”

Het is van groot belang om kinderen het goede voorbeeld te geven, aangezien zij volwassenen bewonderen en hun gedrag vaak imiteren.

Helaas zijn er nog steeds volwassenen die veel moeten leren en hun eigen belangen voorrang geven, wat soms nadelig kan uitpakken voor kinderen.

Een treffend voorbeeld hiervan is te vinden bij de coaches van een jeugdvoetbalteam in Peterborough, Engeland, die besloten een kind uit het team te verwijderen.

De moeder van Archie, Lindsey Toyne (38), beschrijft haar vijfjarige zoon als een ware voetbalfanaat.

Sinds hij zijn eerste stapjes zette, is hij gepassioneerd door voetbal. Voor Archie is voetbal niet alleen een hobby; het biedt hem ook de mogelijkheid om met zijn vrienden te spelen, zoals het hoort.

Vorig jaar begon Archie met voetbaltraining voor jonge kinderen, waarbij hij wekelijks op zaterdag trainde.

Hij genoot er enorm van en keek elke week uit naar de training. Toen het seizoen ten einde liep, schreef zijn moeder hem in voor het volgende seizoen.

Tot haar grote verbazing kreeg ze te horen dat Archie niet langer welkom was.

Volgens Lindsey werd Archie, samen met twee andere jongens, geweigerd omdat ze naar verluidt “niet goed genoeg” waren voor dat niveau.

Zijn moeder is radeloos en benadrukt dat voetbal in de eerste plaats leuk moet zijn.

Ze erkent dat er wellicht een beperking is aan het aantal kinderen dat aan de trainingen kan deelnemen, maar weigert te aanvaarden dat deze selectie op basis van talent plaatsvindt.

“Op zo’n jonge leeftijd kun je niet beoordelen wie wel of niet getalenteerd is. Bovendien hebben we het er voortdurend over hoe kinderen steeds meer achter hun computers zitten,” voegt ze eraan toe.

De voetbalclub in kwestie heeft kort gereageerd en stelt dat het spijtig is, maar dat Archie weer welkom is als hij “meer zijn best doet.” Ze benadrukken ook dat ze keuzes moeten maken vanwege de beperkte capaciteit.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder