-

Nieuwste

23-jarige Meryem zou uitgehuwelijkt worden maar sloeg op de vlucht

Meryem’s oudere zus keerde nooit terug na een ‘familiebezoek’ in Marokko. Toen Meryem zelf die kant op moest om met haar neef te trouwen, zag ze een kans om te ontsnappen. “Ik wist dat het nu of nooit was.”

Meryem had altijd een goede band met haar oudere zus, die hield van merkkleding, popmuziek en make-up, in tegenstelling tot de wensen van hun ouders.

Haar ouders stuurden haar zus op zestienjarige leeftijd naar Marokko voor een ‘familiebezoek’, maar ze keerde nooit terug naar Nederland.

Meryem begreep niet waarom haar zus in Marokko wilde blijven, omdat ze altijd had gezegd dat ze rechten wilde studeren en in Amsterdam wilde wonen.

In de daaropvolgende jaren kreeg Meryem steeds minder vrijheid van haar ouders, en ze moest zichzelf volledig bedekken als ze naar buiten ging.

Toen Meryem naar Marokko werd gestuurd om haar zus te bezoeken, voelde ze zich gedwongen en opgesloten.

Haar ouders wilden dat ze met haar achterneef zou trouwen om hem naar Nederland te laten komen. Toen ze besefte dat ze in dezelfde situatie terechtkwam als haar zus, plande ze haar ontsnapping.

Meryem speelde alsof ze met haar achterneef wilde trouwen om uit haar kamer te worden gelaten, en toen haar vader een pakketje ging ophalen, greep ze haar kans en vluchtte naar een blijf-van-mijn-lijfhuis.

Hoewel het niet gemakkelijk was, slaagde ze erin haar leven weer op te bouwen en terug te keren naar school.

Haar oude identiteit bestaat niet meer, en ze leeft zonder familie, maar Meryem heeft haar vrijheid terug en hoopt ooit een leven te leiden waarin ze zelf keuzes kan maken en mensen kan vertrouwen.

Meryem vertelt dat het niet gemakkelijk is om haar oude identiteit los te laten. Ze heeft geen contact meer met haar familie en zal, als ze ooit kinderen krijgt, geen grootouders of andere familieleden aan haar zijde hebben.

Het verlies van haar familie en de ervaringen die ze heeft gehad, hebben het moeilijk gemaakt om mensen te vertrouwen.

Ondanks haar angsten hoopt Meryem op een dag een gezonde relatie aan te kunnen gaan en te trouwen.

Ze wil zelf kunnen beslissen met wie ze wil daten, trouwen en een toekomst opbouwen. Haar ervaringen hebben haar geleerd hoe belangrijk vrijheid en autonomie zijn, en ze is vastbesloten om haar leven in eigen hand te nemen.

Meryem’s verhaal is een aangrijpende herinnering aan de moed die het vergt om te ontsnappen aan een verstikkende situatie en je eigen weg te kiezen, zelfs als dat betekent dat je alles achterlaat wat je ooit hebt gekend.

Haar hoop op een betere toekomst is een bron van inspiratie voor anderen die in vergelijkbare situaties verkeren.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder