-

Nieuwste

Dit is wat we weten over Fouad L, de schutter van Rotterdam: ‘We waren al gewaarschuwd’

Op 27 september heeft de 32-jarige Fouad L. drie mensen in Rotterdam d00dgeschoten. Het blijkt dat hij al eerder bekend was bij just!tie, aangezien het 0penbaar Min!sterie (0M) in een urgente e-mail eerder zijn zorgen had geuit over deze man.

De e-mail onthulde niet alleen dat L. was ver00rdeeld voor dierenm!shandeling, maar ook zijn ver0ntrustende gedrag.

Hij werd beschreven als iemand die zich halfna*kt in de tuin bevond, luid schreeuwde, lachte en tekenen van psych0tisch gedrag vertoonde.

Bij het onderzoeken van zijn telefoon stuitte het 0M op beelden van gew*lddadige situaties met m*ssen, evenals naz!stische en rechtsextr*mistische afbeeldingen.

Ook kwamen L.’s bekentenissen over zijn alcoh0lversl*ving en depr*ssies aan het licht. Het 0M heeft de echtheid van de e-mail bevestigd, die L. zelf op het anonieme webforum 4Chan heeft geplaatst.

Hierin uitte hij zijn frustratie over de beschuld!gingen van dierenm!shandeling waarvoor hij deels werd vrijgesproken.

Het motief achter L.’s vermeende daden blijft nog steeds onduidelijk. Het is niet duidelijk of zijn acties voortkwamen uit wrok tegenover zijn opleiding en zijn buurvrouw, die hem mogelijk heeft aangegeven voor dierenm!shandeling. De p0litie onderzoekt dit scenario nog steeds.

Op 4Chan uitte L. zijn ongenoegen over zijn opleiding en beweerde dat hij was gesab0teerd. Hij beschuld!gde docenten ervan hem aan het lijntje te houden en hoopte stiekem dat hij zou zakken voor zijn examens.

Ook uitte hij frustratie over zijn ontslag en de eis van zijn werkgever om zijn diploma te behalen.

In een bericht op het forum riep L. zijn “broeders met asperger” op om werkloos en zonder opleiding te blijven, bewerend dat de hele wereld hen haat. Hij sloot zijn bericht af met een sombere noot: “De d00d aan normies.”

Het slacht0ffer van het tragische sch!etincident in het Erasmus MC is geïdentificeerd als de 43-jarige huisarts en praktijkdocent uit Rotterdam, Jurgen Damen.

Hij laat een echtgenote en dochter achter. Zijn collega’s van de huisartsenpraktijk in Katendrecht zijn diep gesch0kt door het verlies van een gewaardeerde collega.

Damen begon zijn carrière als huisarts in 2010 en werkte sinds 2013 ook bij het Erasmus MC, waar hij verschillende functies bekleedde, waaronder universitair docent en hoofd Practicum klinische vaardigheden. De gehele regio wordt zwaar getr0ffen door dit tragische incident.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder