-

Algemeen

Verdrietige dierenarts doet onthulling: dit is wat huisdieren doen net voordat ze inslapen

Het verlies van een langdurige trouwe metgezel, een huisdier dat jarenlang aan je zijde heeft gestaan, is een buitengewoon zware last om te dragen, ongeacht zijn of haar leeftijd.

Het is een hartverscheurend moment, ongeacht of het dier jong of oud is.

Echter, het misschien nog zwaarder moment is wanneer je je geliefde metgezel naar de dierenarts moet brengen om hun lijden te beëindigen. Deze momenten blijven in je herinnering gegrift.

Ondanks de pijnlijke aard van deze situaties blijkt uit onderzoek dat bijna 90 procent van de huisdiereigenaren ervoor kiest om niet aanwezig te zijn wanneer hun dieren de laatste inj*ctie krijgen om hun lijden te verlichten.

Er zijn diverse redenen voor deze keuze, maar de belangrijkste reden is dat het te emotioneel belastend is.

Een anonieme dierenarts, die veel huisdieren heeft helpen inslapen, heeft ervoor gekozen zijn gedachten te delen over dit aangrijpende moment.

Deze dierenarts deelde op de website Het Laatste Nieuws een bericht waarin hij onthulde wat huisdieren vaak doen vlak voordat ze insl*pen. Zijn boodschap luidt:

“Wanneer je een huisdier hebt, is het onvermijdelijk dat je ooit afscheid moet nemen. Wanneer je je huisdier naar de dierenarts brengt voor een humaan en p!jnloos einde, is er iets dat je moet weten.”

Hij benadrukte het volgende:

“Jij bent gedurende hun hele leven het middelpunt van hun wereld geweest. Alles wat ze weten is dat jij hun familie bent.

Het is een moeilijke beslissing en het is hartversche*rend om ze te verliezen. Maar alsjeblieft, ik smeek je: laat ze niet alleen.”

“Breng ze niet naar het hiernamaals in een vreemde kamer met vreemden om hen heen. Geloof me, ze zullen naar jou zoeken als je ze achterlaat.”

“Ze zullen elk gezicht in de kamer scannen, op zoek naar hun geliefde persoon. Ze begrijpen niet waarom je hen in de steek laat als ze z!ek, bang, oud of st*rvend zijn.

Ze hebben je nodig. Zelfs in hun laatste momenten willen ze maar één iemand bij zich. Dat ben jij!”

“Laat lafheid je niet weerhouden, omdat je denkt dat het te zwaar is voor jou. Probeer je voor te stellen wat zij voelen als je hen in hun meest kw*tsbare momenten verlaat.”

“Als jij er niet kunt zijn, zijn er mensen zoals ik die ons uiterste best doen om hen te troosten, hun angst te verminderen en uit te leggen waarom ze niet kunnen blijven.”

Dit aangrijpende verhaal herinnert ons eraan hoe diep de band tussen huisdieren en hun eigenaren kan zijn en benadrukt het belang van compassie en aanwezigheid tijdens de moeilijke momenten in het leven van onze trouwe metgezellen.

Bron: trendnieuws

Algemeen

VIDEO: Man steekt voorbijgangers neer in Rotterdam: ‘Meerdere slacht0ffers’

Op donderdagavond heeft zich een ernstig ste*kincident voorgedaan aan de voet van de Erasmusbrug in Rotterdam. Hierbij is één persoon om het leven gek0men en raakten twee anderen zwaargew0nd, zo meldt de Rotterdamse p0litie. Het incident vond plaats nabij het Willemsplein, een drukke locatie in het centrum van de stad. De verd*chte is gearr*steerd en gew0nd naar het z!ekenhuis gebracht.

Ooggetu!genverklaringen en Eerste H(lp

Ooggetu!gen meldden dat een man willekeurig mensen aanv!el onder de brug. Hij was bew*pend met twee grote m*ssen en leek op zoek te zijn naar meerdere slacht0ffers. De paniek verspreidde zich snel onder de mensen op het plein, waaronder bezoekers van een nabijgelegen restaurant en museum. Mensen zochten dekking toen de verd*chte agress!ef om zich heen stak.

Een heldhaftige ingreep kwam van de 32-jarige personal trainer Reniël, die op dat moment op het plein een training gaf. Met behulp van twee stokken wist hij de dader te overmeesteren en bewustel00s te slaan. Vervolgens hielpen 0mstanders door meubilair naar de verd*chte te gooien om hem verder te immobiliseren. Niet veel later arriveerde de p0litie, die de man arr*steerde.

Situatie en Onderzoek

De p0litie was snel ter plaatse met veel eenheden en sloot de omgeving direct af voor onderzoek. Het incident vond plaats nabij museum Remastered, waar mensen opgevangen werden en afzetlinten werden geplaatst om de plek af te schermen. De gew0nden werden met spoed naar het z1ekenhuis gebracht voor behandeling.

Volgens de p0litie begon de aanv*l mogelijk in een nabijgelegen parkeergarage, waar het eerste slacht0ffer ernstig gew0nd raakte. De dader zou daarna zijn weg hebben vervolgd naar het Willemsplein, waar hij een tweede slacht0ffer neerstak, die de aanv*l helaas niet 0verleefde. Op het terras van bar-restaurant Prachtig ontstond grote paniek toen de d*der verder om zich heen begon te steken.

Verklaringen over de Motivatie van de D*der

Enkele getuigen meldden dat de verd*chte “Allahoe akbar” riep tijdens zijn aanv*l. De p0litie onderzoekt deze verklaringen zorgvuldig om een mogelijk motief te achterhalen. Voorlopig is er nog geen duidelijkheid over de achtergrond van de verdachte of de reden achter de aanval. De p0litie heeft aangegeven dat ze alle mogelijke scenario’s onderzoeken, waaronder een terr0ristisch motief, maar doet verder nog geen uitspraken totdat het onderzoek is afgerond.

Reacties en Nasleep

De gebeurtenis heeft veel schok en verdriet teweeggebracht in Rotterdam. De p0litie roept mensen op die getu!ge waren of beelden hebben van het incident om zich te melden en hun informatie te delen om het onderzoek te ondersteunen. Het plein blijft voorlopig afgesloten voor verder forensisch onderzoek, en de politie blijft aanwezig om de situatie te monitoren en verdere veiligheid te waarborgen.

Dit tragische incident heeft niet alleen de betrokken families diep geraakt, maar ook de bredere gemeenschap, die probeert te begrijpen wat zich precies heeft afgespeeld en waarom dit geweld heeft plaatsgevonden. De nabestaanden van het 0verleden slacht0ffer worden bijgestaan door slacht0fferhulp, en er wordt gehoopt dat de gew0nden volledig zullen herstellen.

Lees verder