-

Economie

Bizar | Thijs Römer heeft niks geleerd en gaat WEER de fout in!

Gisteren stond Thijs Römer voor de r*chter vanwege sch0kkende feiten die aan het licht kwamen.

De acteur was betrokken bij een WhatsApp-groep met twee meisjes, destijds 14 en 15 jaar oud, waarin hij expliciete adviezen gaf over s*ksuele handelingen in de douche.

Helaas ging het hier niet alleen om 0ngepaste berichten. Thijs stuurde ook berichten naar een jong meisje waarin hij sprak over ‘0ntmaagden’ en haar 0ngepaste suggesties deed over wat hij met haar zou willen doen. Bovendien stuurde hij expl!ciete foto’s en zelfs een 0ngepast filmpje.

Het Nederlandse 0penbaar Min!sterie (0M) eiste een str*f van 240 uur werkstr*f en een voorwaardelijke gev*ngenisstr*f van 99 dagen, waarvan 98 dagen voorwaardelijk.

Een str*f die voor velen wellicht niet even zwaar lijkt gezien de ernst van de fe!ten.
Thijs Römer

Helaas blijkt dat Thijs niet van zijn fouten heeft geleerd, want enkele dagen voor de r*chtszaak werd hij weer betrapt op een 0ngepaste situatie.

Hij werd gezien met influencer Noor de Groot en ze zouden een int!eme date hebben gehad bij Noor thuis. Foto’s van dit ‘geheime afspraakje’ werden gepubliceerd door weekblad Story.

Toen Noor werd geconfronteerd met de foto’s en de vraag wat Thijs bij haar kwam doen, ontkende ze het afspraakje en deed ze alsof ze zich niets kon herinneren.

Opvallend is dat Thijs al samen zou zijn met Igone de Jongh, terwijl Noor getrouwd is met DJ Sander Kleinenberg. De foto’s spreken echter voor zich en laten duidelijk zien dat er meer aan de hand was.
Thijs Römer

Het is duidelijk dat Thijs Römer zich opnieuw in een zeer 0ngepaste situatie heeft bevonden, wat zijn gedrag des te verontrustender maakt gezien de ernst van zijn eerdere vergr!jpen.

De herhaling van Thijs Römer’s 0ngepaste gedrag roept serieuze vragen op over zijn verantwoordelijkheid en zelfbeheersing.

Het feit dat hij opnieuw betrokken is bij een potentieel overspelige situatie, terwijl hij al in een relatie is met Igone de Jongh, maakt de situatie nog verontrustender.

De gevolgen van dergelijke gedrag!ngen zijn niet te onderschatten. Het kan niet alleen de levens van de betrokken personen schaden, maar ook een negatieve invloed hebben op de bredere samenleving.

Het versterkt het idee van een cultuur waarin grens0verschrijdend gedrag en respectl00sheid jegens anderen worden get0lereerd.
Thijs Römer

Beroemdheden en influencers hebben vaak een grote invloed op hun publiek en kunnen fungeren als rolmodellen.

Daarom is het cruciaal dat zij zich bewust zijn van hun gedrag en de gevolgen ervan. Het promoten van respectvolle en ethische normen zou een prioriteit moeten zijn.

De r*chterlijke uitspraak in de zaak van Thijs Römer is nog niet bekend op dit moment, maar het is essentieel dat het r*chtssysteem een passende str*f oplegt die recht doet aan de ernst van de feiten en een afschrikkende werking heeft voor anderen.
Thijs Römer

Economie

Cameravrouw heeft ‘ander verhaal’ over incident met Joost Klein: ‘Dit is er echt gebeurd’

De cameravrouw, betrokken bij het incident dat leidde tot de diskwalificatie van Joost Klein voor de finale van het Eurovisie Songfestival, heeft een andere lezing van de gebeurtenissen dan de artiest zelf, volgens de directeur-generaal van de European Broadcasting Union, Noel Curran.

In een interview met de Zweedse radiozender Sveriges Radio, vermeldde Curran dat de verklaringen van de cameravrouw verschillen van die van Klein, maar hij specificeerde niet wat haar versie van het verhaal inhoudt.

De directeur-generaal reageerde op een statement van de AVROTROS over het voorval dat ervoor zorgde dat Klein niet kon deelnemen aan het Songfestival.

Volgens de omroep had Klein een “dreigende beweging” gemaakt naar de camera omdat de cameravrouw hem bleef filmen, ondanks zijn herhaalde verzoeken om dat niet te doen. Hij zou de cameravrouw hierbij niet fysiek hebben aangeraakt.

Dit is de eerste keer in de 68-jarige geschiedenis van het Eurovisie Songfestival dat een land wordt gediskwalificeerd nadat de wedstrijd al begonnen is.

Na deze ongekende gebeurtenis is de Eurovisie Songfestivalgemeenschap in rep en roer. De diskwalificatie van Joost Klein heeft niet alleen impact op de Nederlandse delegatie, maar roept ook vragen op over de regelgeving en de handhaving ervan tijdens het festival.

Fans en experts debatteren hevig over de consequenties van dit besluit en de transparantie van het besluitvormingsproces.

Op sociale media hebben zowel supporters van Klein als kijkers die pleiten voor strikte naleving van de regels hun mening niet onder stoelen of banken gestoken.

Deze situatie heeft een levendige discussie op gang gebracht over de grenzen van artistieke vrijheid en respect voor de operationele normen binnen een dergelijk internationaal evenement.

Het Eurovisie Songfestival staat bekend om zijn diversiteit en inclusiviteit, waardoor dit incident des te opmerkelijker is. De organisatie staat nu voor de uitdaging om haar regels te herzien en mogelijk aan te passen om toekomstige conflicten te voorkomen en tegelijkertijd de integriteit van het evenement te waarborgen.

Noel Curran benadrukte dat het belangrijk is om uit dit voorval te leren en het festival te blijven verbeteren voor alle deelnemende landen en artiesten.

Lees verder