-

Nieuwste

Wilfred Genee hekelt sorry-interview Matthijs van Nieuwkerk: ‘Vriendjes’

Na de hele DWDD-rel zal Matthijs van Nieuwkerk een interview geven aan NPO-gezicht Coen Verbraak. Wilfred Genee vindt dat de presentator zo voor de makkelijke oplossing kiest.

Hij vindt de keuze voor iemand uit zijn eigen omgeving maar niks en Wilfred vindt dat hij beter bij Vandaag Inside was aangeschoven.

Matthijs kwam zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn onbeschofte gedrag bij De Wereld Draait Door. Het televisiegezicht verdween lange tijd uit de schijnwerpers. Nu wordt er toch gesproken over een terugkeer op de buis. In eerste instantie zou er een interview komen met Kijken in de Ziel-presentator Coen Verbraak.

In de ochtendshow van Radio 538 liet Wilfred Genee weten dat zijn collega’s Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman prima wegkijken als vervangers van Vandaag Inside. Wel mist hij een beetje het tempo van VI.

Ook komt het sorry-interview van Matthijs van Nieuwkerk aan bod. Gevraagd of het niet beter was geweest dat hij zijn verhaal bij VI had gedaan, reageert Wilfred: “k had dat wel sterk gevonden.”

“Maar hij kiest nu voor Coen Verbraak. Geweldige interviewer trouwens. Maar dat is natuurlijk wel uit eigen winkel. En het zijn ook nog vrienden van elkaar, las ik. Hij kwam nog bij hem over de vloer ook. Misschien dat hij zich daar beter bij voelt.”

Volgens Genee was het beter geweest als hij zijn verhaal had gedaan bij Vandaag Inside. “Ik denk dat het juist het podium was geweest. Dat zie je met de mensen die zo nu en dan langskomen: Hugo de Jonge, Mark Rutte. Ik denk wel dat het verrassend zou zijn geweest. Bovendien zou hij nog beschermd worden ook, want Johan is natuurlijk helemaal in kamp-Matthijs, hè? Dus dat zal wel meevallen.”

Wilfred zegt dat alles gewoon op voorhand al is doorgesproken. “De angel is er nu wel uit. Wat ik leuk vind aan een interview is dat je iemand kunt verrassen. Dat zal nu niet echt gaan gebeuren, denk ik, want ze weten al precies wat er besproken gaat worden.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder