Connect with us

Nieuwste

Wilfred Genee hekelt sorry-interview Matthijs van Nieuwkerk: ‘Vriendjes’

Na de hele DWDD-rel zal Matthijs van Nieuwkerk een interview geven aan NPO-gezicht Coen Verbraak. Wilfred Genee vindt dat de presentator zo voor de makkelijke oplossing kiest.

Hij vindt de keuze voor iemand uit zijn eigen omgeving maar niks en Wilfred vindt dat hij beter bij Vandaag Inside was aangeschoven.

Matthijs kwam zwaar onder vuur te liggen vanwege zijn onbeschofte gedrag bij De Wereld Draait Door. Het televisiegezicht verdween lange tijd uit de schijnwerpers. Nu wordt er toch gesproken over een terugkeer op de buis. In eerste instantie zou er een interview komen met Kijken in de Ziel-presentator Coen Verbraak.

In de ochtendshow van Radio 538 liet Wilfred Genee weten dat zijn collega’s Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman prima wegkijken als vervangers van Vandaag Inside. Wel mist hij een beetje het tempo van VI.

Ook komt het sorry-interview van Matthijs van Nieuwkerk aan bod. Gevraagd of het niet beter was geweest dat hij zijn verhaal bij VI had gedaan, reageert Wilfred: “k had dat wel sterk gevonden.”

“Maar hij kiest nu voor Coen Verbraak. Geweldige interviewer trouwens. Maar dat is natuurlijk wel uit eigen winkel. En het zijn ook nog vrienden van elkaar, las ik. Hij kwam nog bij hem over de vloer ook. Misschien dat hij zich daar beter bij voelt.”

Volgens Genee was het beter geweest als hij zijn verhaal had gedaan bij Vandaag Inside. “Ik denk dat het juist het podium was geweest. Dat zie je met de mensen die zo nu en dan langskomen: Hugo de Jonge, Mark Rutte. Ik denk wel dat het verrassend zou zijn geweest. Bovendien zou hij nog beschermd worden ook, want Johan is natuurlijk helemaal in kamp-Matthijs, hè? Dus dat zal wel meevallen.”

Wilfred zegt dat alles gewoon op voorhand al is doorgesproken. “De angel is er nu wel uit. Wat ik leuk vind aan een interview is dat je iemand kunt verrassen. Dat zal nu niet echt gaan gebeuren, denk ik, want ze weten al precies wat er besproken gaat worden.”