Connect with us

Nieuwste

Tropisch weekend voor de deur: ‘Echte plaknachten’

Dit weekend wordt het tropisch warm met temperaturen tot 30 of zelfs 31 graden. Weeronline zegt dat het echte plaknachten worden. Ook na het weekend is de kans op een regionale hittegolf groot.

Donderdag krijgen we misschien al de eerste officiële zomerdag met temperaturen rond 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het dan pas echt heet.

In het grootste deel van het land wordt het dan warmer dan 25 graden. In Limburg is er lokaal kans op 30 graden.

Zowel zaterdag als zondag wordt het lokaal makkelijk 30 of 31 graden. In het noordelijk kustgebied en aan het strand wordt het 25 graden.

Het blijft overal droog en de zonkracht is zelfs 7. Dat betekent dat er een grote kans op verbranden bestaat.

De nachten worden niet kouder dan 15 tot 17 graden. In de steden is het dan nog warmer. Daar krijgen we plaknachten.

Na het weekend blijft het met 25 tot 27 graden warm, al neemt de kans op een onweersbui dan wel toe. Weeronline zegt dat de kans op een regionale hittegolf groot is.

Meerdere festivals namen al voorbereidingen op het warme weer. Op festival Best Kept Secret zou het zomaar 31 graden kunnen worden.

Een woordvoerder van het evenement in Hilvarenbeek zegt dat het weer goed in de gaten wordt gehouden. Er staat wel een briesje, waardoor de gevoelstemperatuur lager zal komen te liggen.

De woordvoerder laat weten: “Er zijn genoeg schaduwplekken, maar het is wel belangrijk dat iedereen goed blijft smeren en goed blijft drinken.”