-

Nieuwste

Tropisch weekend voor de deur: ‘Echte plaknachten’

Dit weekend wordt het tropisch warm met temperaturen tot 30 of zelfs 31 graden. Weeronline zegt dat het echte plaknachten worden. Ook na het weekend is de kans op een regionale hittegolf groot.

Donderdag krijgen we misschien al de eerste officiële zomerdag met temperaturen rond 25 graden. Vanaf vrijdag wordt het dan pas echt heet.

In het grootste deel van het land wordt het dan warmer dan 25 graden. In Limburg is er lokaal kans op 30 graden.

Zowel zaterdag als zondag wordt het lokaal makkelijk 30 of 31 graden. In het noordelijk kustgebied en aan het strand wordt het 25 graden.

Het blijft overal droog en de zonkracht is zelfs 7. Dat betekent dat er een grote kans op verbranden bestaat.

De nachten worden niet kouder dan 15 tot 17 graden. In de steden is het dan nog warmer. Daar krijgen we plaknachten.

Na het weekend blijft het met 25 tot 27 graden warm, al neemt de kans op een onweersbui dan wel toe. Weeronline zegt dat de kans op een regionale hittegolf groot is.

Meerdere festivals namen al voorbereidingen op het warme weer. Op festival Best Kept Secret zou het zomaar 31 graden kunnen worden.

Een woordvoerder van het evenement in Hilvarenbeek zegt dat het weer goed in de gaten wordt gehouden. Er staat wel een briesje, waardoor de gevoelstemperatuur lager zal komen te liggen.

De woordvoerder laat weten: “Er zijn genoeg schaduwplekken, maar het is wel belangrijk dat iedereen goed blijft smeren en goed blijft drinken.”

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder