-

Nieuwste

Syrisch trouwfeest loopt compleet uit de hand: ‘Gasten schieten en steken erop los’

In Molenbeek bij Brussel in België is een Syrisch trouwfeest compleet uit het handje gelopen. Er ontstonden zware rellen en dat brak de gasten zuur op.

Wat neem je zoal mee naar een trouwfeest? Enkele Syrische gasten vonden het een goed idee om een vuurwapen en messen mee te nemen. Kwestie van het gezellig te houden.

In de Mariemontkaai in Molenbeek ging het er gezellig aan toe. Omstreeks 23:30 uur ontstond er plotseling ruzie.

Dat liep uit op een echte knaller, want er werd iemand in zijn been geschoten. Een andere gast kreeg letterlijk een mes in de rug.

De reden van de ruzie is niet bekend. Het parket van Brussel heeft een onderzoek gestart naar de incidenten. De twee Syrische gasten zijn met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd.

Voorlopig is er nog geen dader aangewezen. Er zijn dan ook nog geen aanhoudingen verricht. Vermoedelijk gebeurt dat later nog.

Het is geen geheim dat Molenbeek best een probleemwijk is. Het is er elk weekend wel raak en er zijn gebieden waar de politie gewoon niet meer durft te komen.

Dit is dan het zoveelste incident in de buurt. Hier kwam de politie uiteindelijk wel tussenbeide. De situatie is er zelfs zo erg dat president Trump de buurt indertijd bestempelde als het afvoerputje van Europa.

Ondertussen doet de politiek maar weinig om de situatie enigszins te veranderen. Maar het gaat toch om de hoofdstad van Europa.

Nieuwste

Eddie schrikt van de hoge rekening na bellen loodgieter voor verstopte gootsteen

Eddy Castro ontdekte afgelopen maandag dat zijn gootsteen verstopt was.

Hij besloot een loodgieter te bellen om het probleem op te lossen.

De loodgieter was binnen dertig minuten ter plaatse en had het probleem in twintig minuten verholpen. Echter, toen de factuur kwam, schrok Eddy van het bedrag.

Het was iets na 10 uur ’s ochtends op een maandag toen Eddy zijn computer opstartte en via Google op zoek ging naar een loodgieter om zijn verstopte gootsteen te verhelpen.

Hij had geen zin om uitgebreid onderzoek te doen en belde gewoon de eerste loodgieter die hij kon vinden, genaamd Loodgieter Service.

Een dame aan de telefoon beloofde snel hulp te sturen.

Binnen dertig minuten stond er al een persoon voor de deur, die met een gewone personenauto was aangekomen, wat suggereerde dat hij in de buurt woonde.

De loodgieter plaatste een pomp op de afvoer en binnen twintig minuten was het probleem opgelost.

Toen kwam de factuur: maar liefst 598,95 euro, die meteen betaald moest worden via een draagbaar betaalautomaatje.

Eddy was aanvankelijk opgelucht dat zijn probleem was opgelost, maar raakte vervolgens volledig verbijsterd door het hoge bedrag voor slechts twintig minuten werk.

De factuur vermeldde 150 euro voor materiaal, hoewel de gebruikte pomp slechts 50 euro kostte bij een doe-het-zelfwinkel.

Daarbovenop kwam een uurloon van 130 euro en nog eens 180 euro voor de interventie. Eddy vond dit bedrag buitensporig hoog voor de geleverde diensten.

Het rekeningnummer van Loodgieter Service bleek gekoppeld te zijn aan een schoonheidsspecialiste in Zwijndrecht, Nederland, en de onderneming op de factuur bleek zich in Lebbeke te bevinden, op 110 kilometer afstand van Eddy’s huis.

Eddy heeft een melding gedaan bij FOD Economie om anderen te waarschuwen voor dit soort ondernemingen.

Hij hoopt dat zijn ervaring anderen zal helpen om niet in dezelfde val te trappen en geen zaken te doen met Loodgieter Service.

Lees verder